Autor Subiect: Probleme la ambreiaj  (Citit de 66700 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
  • Gen: Bărbat
Re: Probleme la ambreiaj
« Răspuns #40 : 01.Feb.2012, 02:58:19 p.m. »
Pai daca e DDIS e diesel, alt cuplu alte forte.
Apropos, ce provenienta e motorul, pentru ca clar nu e de la Suzuki (oare tot Fiat sau Renault?)
SX4 1.5 SE

Offline M_TM

« Răspuns #41 : 01.Feb.2012, 03:10:40 p.m. »
Z-13 DT..ceva conceput de GM si dzvoltat de Fiat.Sunt Opeluri echipate cu Z-13 DT,Corsa,Tigra,Agila si nu mai stiu...si bineinteles Fiaturi... ;)

Offline Livius

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 278
  • Drive safe, safe drive!
    • Bucuresti
« Răspuns #42 : 01.Feb.2012, 03:51:05 p.m. »
la durabilitatea ambreiajului contribuie din plin si stilul de condus, ambreiajul la jumate' si accelerarea simultan sunt un prost obicei nefacand casa buna...asta o zic pt ca am vazut nissan almera la 25000km cu ambreiajul cazut...aici explicatia e simpla...doamna respectiva il tinea cam tot timpul la podea...n-am vazut nimic mai jalnic decat imaginea unui nissan turat la maxim si de-abia reusind sa plece de pe loc...
  • Vitara Passion AllGrip
"Cel ce luptă, chiar şi singur pentru Dumnezeu şi neamul său, nu va fi învins niciodată"

Offline sorin iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
« Răspuns #43 : 04.Feb.2012, 10:53:13 a.m. »
            Totul s-a intamplat pe neasteptate si fara vreun semnal si bineinteles in alt oras decat in cel in care locuiesc. Am parcat masina bine merci si dupa  o ora cand sa plec am apasat ambreiajul, ca de obicei, si am simtit ca nu mai este la fel. Nu am mai putut baga intr-a intaia si am ramas in acel loc, fara a mai putea face ceva. Atunci cand apesi pe pedala nu mai debraiaza, nu mai poti baga in viteze. Pedala e moale, nu mai simti acea rezistenta la apasarea ei. M-am uitat pe la motor si furtune, nu se vede nimic curs, am incercat sa fac o aerisire la furtunul care duce la cutie, iese lichid de frana dar atunci cand apesi pedala de ambreiaj nu tasneste lichidul, semn ca nu se face presiune; Lichidul in vasul pompei de frana este la nivel.  Fiind ambreiaj hidraulic, care ar putea fi cauza? Am chemat pe cineva de la un service, s-a bagat sub ea si a dat verdictul dintr-o privire: "du-te si cumpara rulmentul de presiune". A motivat ca este ud la cutie, dedesupt si ca asta ar fi. Chiar asa repede sa "cada" rulmentul, tinand cont ca masina are doar 25000 km, fabricatie iulie 2008? De aceea am preferat sa o tractez, sa o duc acasa si urmeaza sa o bag in service sa demonteze si abia apoi sa cumpar ce o fi de cumparat.  Dar mai intai va intreb daca s-a mai confruntat cineva cu probleme asemanatoare si cum i-a dat de cap, poate ca scap de o demontare de cutie si o fi altceva mai simplu. Astept sugestii si pareri. Va multumesc anticipat.

Asa cum am promis revin cu informatii despre acest subiect pe care l-am initiat. Intre timp am reparat Suzuka. Asa cum au spus majoritatea, de vina a fost rulmentul de presiune, care de-a lungul celor atat de "multi" km parcursi( 23000) pana in prezent, a cedat, dar nu oricum. la demontare mecanicul mi-a zis ca nu a mai vazut asa ceva, in sensul ca rulmentul a iesit de pe ghidajul pe care culiseaza si s-a deteriorat simeringul care mentine presiunea in circuit si impiedica lichidul de frana sa iasa. Nu isi explica cum s-a intamplat acest lucru, zicea ca a masurat pe acolo si ca distantele ar fi in regula. Foarte ciudat, oricum, insa ramane un semn de intrebare: daca  la doar 23000 de km s-a intamplat acest lucru si aparent fara motiv, la ce sa ma gandesc, ca a fost un defect de fabricatie la rulmentul schimbat sau ca ma mai pot astepta, dupa un numar mai mare, sau mai mic de km, ca sa se intample iar? Oricum e neplacut sa ai surprize de genul asta la o masina aproape noua. ca de aia iti iei o masina cat mai noua, sa nu schimbi nimic multi kilometri(exceptand consumabilele). Ca sa nu mai vorbim de costul operatiunii:
- rulmentul original= 330 lei( se putea si mai mult daca alegeam After market, adica 470 lei). Am ales varianta"originala" in ideea ca totusi piesa oroginala ar trebui( dar asta doar in teorie) sa fie mai buna decat celelalte si nu in ultimul rand diferenta de pret, care, in acest caz, nu stiu daca se justifica. Ramane de vazut.
- lichid de frana= 30 lei
- Manopera= 400 lei.
Total 760 lei. O fi normal sa incepi sa bagi bani in ea atat de devreme? Ma intreb cum se va comporta odata cu trecerea mai multor ani peste ea. In ceea ce ma priveste, increderea in fiabilitatea masinilor japoneze a devenit aproape nula. Va las pe voi sa comentati aceste aspecte si sa aflu si alte pareri. Va multumesc pentru sfaturi si sper sa nu aveti parte de asemenea probleme.

Offline Laurentiu

« Răspuns #44 : 04.Feb.2012, 12:20:10 p.m. »
de vina a fost rulmentul de presiune...s-a deteriorat simeringul care mentine presiunea in circuit si impiedica lichidul de frana sa iasa.
Pentru un rahat de oring sau simering sa cumperi un rulment de presiune, e prea de tot.
Din carton daca erau facute si tot tinea mai mult.
Tare cred c-am luat plasa cu masinile astea. Ma cam bate gindul ca or fi fost niste rebuturi si ca sa nu le arunce, le-au impins spre Romania macar sa-si scoata banii pe materiale.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline sorin iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
« Răspuns #45 : 06.Feb.2012, 11:47:54 a.m. »
Din carton daca erau facute si tot tinea mai mult.
Tare cred c-am luat plasa cu masinile astea. Ma cam bate gindul ca or fi fost niste rebuturi si ca sa nu le arunce, le-au impins spre Romania macar sa-si scoata banii pe materiale.

E posibil sa ai dreptate, eu unul ii mai acord o sansa si daca mai apare vreo defectiune de genul asteia este posibil sa-i dau viteza, numai ca o sa ies in pierdere rau de tot( daca se mai duce si vestea ca nu sunt fiabile), tinand cont ca piata auto e la pamant. Mai bine imi luam tot o masina nemteasca,( cu Passatul nu am avut nicio problema si are 200000 km) dar m-au incantat, la momentul ala, pretul cu care am luat-o, designul si faptul ca avea doar un an si cateva luni si 14000 de km, era inca in garantie si nu in ultimul rand ca mi s-a parut potrivita pentru sotie. Oricum, au aparut pe piata, cineva trebuia sa le cumpere, iar printre cumparatorii ghinionisti ne numaram si noi, posesorii de Suzuki. Sa vedem ce ne rezerva viitorul.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #46 : 06.Feb.2012, 12:22:04 p.m. »
Uite ca nu e chiar cea mai nefiabila masina, dupa Dekra:

http://www.autostiri.ro/suzuki-sx4-este-cel-mai-fiabil-model-din-clasa-minivan/
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #47 : 06.Feb.2012, 06:18:35 p.m. »
Statistic vorbind, nu. Dar atunci cand ghinionul pune ochii pe tine nu e tocmai placut.  :dknw:

Eu, din fericire, la cei peste 133.000 km cu SX4 nu ma consider ghinionist, chiar daca de-a lungul timpului au fost mici neplaceri.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #48 : 06.Feb.2012, 06:32:41 p.m. »
Navigând azi prin nămeți cu 4x4 lock, am avut surpriza unui nor de fum cu miros de ambreiaj, inclusiv în habitaclu deoarece ventilația era pe debit maxim. Mă întreb, SX4 diesel 4x4 are tot ambreiaj de MOBRA, ca și 4x4 benzină ???
Am circulat ulterior cu mașina, pare să funcționeze dar preventiv îmi voi oferta o felie din ficat pe ebay, în scopul achiziționării unui kit de ambreiaj... ;-)
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Batranul

« Răspuns #49 : 06.Feb.2012, 07:56:48 p.m. »
Este posibil sa obtii un pret mai bun la felia de ficat pe http://www.foiegras.fr/  :D.

Si mie imi face la fel, doar ca miroase mai putin - eu tinand ventilatia 'decat' pe treapta doi.  ;)
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro