Autor Subiect: Probleme la ambreiaj  (Citit de 66695 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Probleme la ambreiaj
« Răspuns #300 : 05.Feb.2014, 09:35:19 p.m. »
Azi am scos fum din ambreiaj in parcare. Prima impresie e ca nu mai trage asa de bine la turatii peste 2000. Sa vad in timp cum se comporta.

:-O  iarna asta parca e epidemie de ambreiaj

Offline NicNic

« Răspuns #301 : 05.Feb.2014, 09:52:11 p.m. »
Nu cred ca e mai rau ca alti ani.

Doar ca s-a deschis un topic nou si are lumea unde sa scrie ....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline rezare

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 72
« Răspuns #302 : 06.Feb.2014, 08:36:25 p.m. »
Salutare.

Aparent ma alatur si eu clubului. Dupa o joaca prin zapada unde am chinuit putin masina a inceput sa miroasa a ambreiaj in masina. S-a mai intamplat si in alta ocazie cand eram pe niste drumuri de munte si oricum de cand am luat masina ambreiajul s-a comportat mai dubios. Cert e ca acum in a treia si a patra daca dau blana la 2500rpm pare ca incepe sa patineze (se accelereaza in gol). Altfel in treptele 1-2 se comporta ok, parca un pic cam smucit la plecarea de pe loc. Intrebarile fiind acum:

1. Presupun ca e momentul sa ma gandesc la un ambreiaj nou.
2. Vad pe net ca sunt la vanzare discuri ambreiaj, placi presiune si kituri complete. Din experienta voastra, am nevoie de kit complet sau doar de disc? Vad ca un kit e pe la 1000 ron si discul pe la 300.

Multumesc.

Offline NicNic

« Răspuns #303 : 06.Feb.2014, 08:50:25 p.m. »
Recomad inlocuirea kit-ului complet.
Din simptomele descrise, "in a treia si a patra daca dau blana la 2500rpm pare ca incepe sa patineze (se accelereaza in gol)" ar inseamna ca ai nevoie de disc, iar din "un pic cam smucit la plecarea de pe loc"  ar rezulta necesitatea inlocuirii placii de presiune. Mai ramane doar rulmentul cu semnul intrebarii. Adica,daca tot desfaci, nu ar fi pacat peste 1-2 ani sa desfaci incaodata pentru un rulment...?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline rezare

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 72
« Răspuns #304 : 06.Feb.2014, 09:06:12 p.m. »
Da, corect, trebuia sa asociez de la inceput plecatul de pe loc mai chinuit cu placa de presiune. Kit complet sa fie :)

Mersi.

Offline coby

« Răspuns #305 : 07.Feb.2014, 01:24:13 a.m. »

la plecatul de pe loc daca nu calc sanatos acceleratia , parca abia se misca , ciudat , dar deja m am obisnuit si i dau " gaz"

Intr a treia si a patra la 2500 de turatii nici n are cum sa o zbugheasca ; eu am observat un lucru si anume , motorul trage f bine de la 3500 de turatii in sus ; daca urc un deal si am sub 3000 de turatii parca da sa moara , insa ii dau treapta inferioara si mentin turatiile in jurul valorii de 4000 si merge impecabil ;
« Ultima Modificare: 07.Feb.2014, 01:25:56 a.m. de coby »
auto si moto

Offline Laurentiu

« Răspuns #306 : 07.Feb.2014, 09:51:00 a.m. »
Intr a treia si a patra la 2500 de turatii nici n are cum sa o zbugheasca ;
Nu e vorba de "a o zbughi" ci de faptul ca motorul, la patinarea ambreajului, tinde sa se tureze mai rapid (sa sara in 4000-4500 RPM) decit sa prinda masina viteza intr-o turatie uniform crescinda a motorului.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline migabi

« Răspuns #307 : 07.Feb.2014, 10:50:29 a.m. »
Oficial se pare ca nu am nevoie de ambeiaj nou. Masina, adica.
Plecarea de pe loc este ok in turatie mica sau mare. La peste 2k pana in 3k pare sa nu se fi schimbat nimic. Peste 3k nu stiu, nu am prins drum suficient de liber.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #308 : 25.Feb.2014, 05:04:34 p.m. »
Din pacate la mine tocmai s-a dat comanda de un kit nou.  Cel original m-a tinut ~45mii km (nu a cedat de tot dar am preferat sa ma pot deplasa cu masina pana la service decat sa ajung s-o duc pe platforma).  Explicatia sa cedeze la asa "multi" km este una singura: calitate foarte  proasta.  Singurul regret e ca nu l-am foit in perioada de garantie dar asta e, la urmatoarea masina noua, daca va mai fi :), o sa am grija sa testez amanuntit.
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline suzukica

« Răspuns #309 : 25.Feb.2014, 07:26:29 p.m. »
"Problemele la ambreiaj", de regula, apar la incepatori, dar mai sunt si exceptii!