Am intrat ieri cu al meu sx4 4x2 in parcarea de la munca, zapada pana deasupra pragurilor, ~5000 rpm treapta 2, vitezometrul arata viteza de DN, am inaintat mai mult de 100m pana aproape de intrare. Cand am vazut ca da sa moara, am trantit repede ambreiajul, am bagat marsarier (a carait scurt, inca nu coborase turatia pana la relanti), am dat repede 1 m in spate unu in fata si aia a fost.
Nu-mi miroase a ambreiaj. Eu nu o tin din ambreiaj. Ce-i drept, a mea nu are ESP. Pt ceilalti,
dezactivati ESP de cate ori parcatiEu am mers in fiecare zi cu ea, si la lopata am dat doar cate 1 min 2 sa iau bolovanii sau gheata stransa de plug. Caut un loc decent, dau cateva lopeti, o bag cu spatele, o dau inainte inapoi o data si gata, eventual mai dau cateva lopeti la plecare daca s-a strans zapada in fata ei. Nu caut sa o bag in cel mai cu mot loc, si daca vad ca ma impotmolesc nici nu insist, ma dau jos si lopatesc un pic decat sa frec ambreiajul incapatanandu-ma sa fac balans.
Daca tu accelerezi si ESP iti pune frana pe roata care se invarte in gol, termini ambreiajul cat ai zice Exedy
Ambreiaj original, ~78.000km, n-a mirosit niciodata. Cauciucurile in schimb au mai scos fum cu unele ocazii.