Autor Subiect: Probleme la ambreiaj  (Citit de 66719 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
Re: Probleme la ambreiaj
« Răspuns #190 : 18.Ian.2013, 01:58:39 p.m. »
Ahaaa ... deci sa zicem "bogdaproste" ca inlocuieste "garniturile de frictiune cu unele noi" ...
Cat timp totul se desfasoara pe cheltuiala lor, nu prea ai ce spune si nici nu stii ce fac. Dupa ce masina iese din garantie, altfel sta treaba.
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline BXXENL

« Răspuns #191 : 18.Ian.2013, 02:04:09 p.m. »
Nu ma deranjeaza ca recicleaza piesa, cat timp respecta standardele de calitate si are aceeasi durata de viata ca una noua. Ma deranjeaza ca ei concep un ansamblu ca sa pice in asa fel, tocmai pt a avea ei ce recicla.
  • SX4 1.5
Alex

Offline adrian_r5

« Răspuns #192 : 18.Ian.2013, 02:05:26 p.m. »
Cat timp totul se desfasoara pe cheltuiala lor
Aici e problema ... nu e pe cheltuiala lor.

nu prea ai ce spune
Ba cam ai avea ce spune.

nici nu stii ce fac
Trist dar adevarat  :( :( :(
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline suzukisx4x4

• Full Member
« Răspuns #193 : 18.Ian.2013, 02:19:03 p.m. »
Aici e problema ... nu e pe cheltuiala lor.
In garantie, totul e pe cheltuiala lor in afara de timpul pierdut in service:

Citat
Art. 12
Termenul fara plata, prevazut la art. 10 si 11, se refera la costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile postale, manopera si materialele.

http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_vanzarii_produselor.php

Ma deranjeaza ca ei concep un ansamblu ca sa pice in asa fel, tocmai pt a avea ei ce recicla.
Nu discutam aici de politica firmei ci de piesele cazute in termen de garantie.
« Ultima Modificare: 18.Ian.2013, 02:23:21 p.m. de suzukisx4x4 »
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline adrian_r5

« Răspuns #194 : 18.Ian.2013, 02:27:28 p.m. »
In garantie, totul e pe cheltuiala lor in afara de timpul pierdut in service:
Parerea ta ... si incerc sa o respect ... chiar daca nu coincide cu a mea  >:D<

la conformitate
Mai ramine sa stabilim ce se intelege prin "conformitate" ;)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline suzukisx4x4

• Full Member
« Răspuns #195 : 18.Ian.2013, 02:37:51 p.m. »
Parerea ta ... chiar daca nu coincide cu a mea  >:D<
Nu e parerea mea ci e Legea nr. 449/2003, republicata 2008, art. 12.  ;)

"Dacă e stricat, repară-l sau înlocuiește-l.
Garanția produselor":
http://consumatoreuropean.ro/drepturi/garantiile-legale-sicomerciale/?gclid=CNirqebz8bQCFYJP3godrksA3g
« Ultima Modificare: 18.Ian.2013, 02:42:24 p.m. de suzukisx4x4 »
Albert Einstein

Offline Seteh

« Răspuns #196 : 18.Ian.2013, 03:27:43 p.m. »
Firma la care lucrez este "fortata" ( prin diverse discounturi si bonusuri) sa trimita piesa veche la furnizor pentru reconditionare .
Nu stiu cum este legislatia in Ro privind acest aspect , insa in acest moment se recupereaza :casete directie , pompe servo , injectoare , pompe injectie, alternatoare , electromotoare si cateva game de ambreiaje . Din ce stiu eu ,in Germania se retrimit si pompe apa, rulmenti intinzatori ( distributie), ambreiaje si inclusiv motoare complete .

SX4 gs 4X4 esp 1,6

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #197 : 25.Ian.2013, 01:25:35 p.m. »
Eram tentat să postez în alt topic dar vreau să evit interpretările şi să nu curm entuziasmul. Preţul unui kit complet de ambreiaj Exedy (placă de presiune, disc de ambreiaj şi rulment de presiune) costă cca 991 ron.
Am preferat un kit (placă+disc) LUK (758 + 25 transportul) şi rulmentul OEM  cu 344 ron.
Un kit complet Valeo pentru Logan, diametrul tot de 200 mm costă cca 450 ron. Am luat de la un firma unui prieten pentru un coleg cu 279 ron respectivul kit. Ambreiajul Loganului a picat eroic la 136 mii km, al meu la 99 mii km.
Sunt convins că piesele de Suzuki vor deveni mai "afordabile". Pt RAV 4 de 1,8 L benzină din 2007, un kit Luk (placă +disc) e cca 450 ron ... Piaţă complicată ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline suzukisx4x4

• Full Member
« Răspuns #198 : 25.Ian.2013, 01:34:11 p.m. »
Un kit complet Valeo pentru Logan, diametrul tot de 200 mm costă cca 450 ron.
Daca macar discul ar avea acelasi numar de caneluri, ar fi ceva mai bine.
Albert Einstein

Offline vladys

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
« Răspuns #199 : 25.Ian.2013, 11:32:40 p.m. »
Ca sa incheiem telenovela, pe 19 mi-au schimbat Doly discul de ambreiaj, 880 RON. Am intrebat daca placa de presiune e OK si cica da. De atunci merge masinutza din nou as advertised. Parca pedala de ambreiaj e mai "moale" decat inainte.

Funny item 1: Cand am plecat de la Doly imi clipea becul de esp, m-am speriat si m-am dus inapoi. Uitasem ca se recalibreaza cand ii scoti bateria, doar imi mai explicasera odata cand am cumparat-o :)

Funny item 2: Am luat masina pe la 16:00 si m-a mancat in c... sa merg intre 16:00 si 17:00 pana intr-un mall foarte aglomerat, ca na, tot romanul e in criza da' face cumparaturi de craciun ca nebunul. Avand consumul proaspat resetat, am trait sa vad si consum mediu de 23l/100km :)

.
« Ultima Modificare: 27.Ian.2013, 02:47:33 p.m. de hugbear »