Autor Subiect: Probleme la ambreiaj  (Citit de 66729 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Probleme la ambreiaj
« Răspuns #170 : 16.Dec.2012, 12:07:30 p.m. »
@torp, de ce nu ai folosit frana de mana?

Offline torp

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #171 : 16.Dec.2012, 02:23:13 p.m. »
@torp, de ce nu ai folosit frana de mana?
Pentru ca mai am o Dacie Supernova cu 75k km si aia nu explodeaza cand o tii din ambreiaj in rampa cateva secunde... mi-am inchipuit ca o masina mai acatarii o sa se comporte mai bine...
SX4 4WD 1.6 GS Kashmir Blue Pearl 2009
Honda Jazz 1.2 un soi de gri albastru deschis 2004

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #172 : 16.Dec.2012, 02:34:29 p.m. »
nu era o critica intrebarea mea

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #173 : 16.Dec.2012, 06:50:39 p.m. »
daca apas oricat de putin aceleratia sare in 3500-4000 (uneori chiar mai sus) fara sa se intample nimic
Ai verificat sa nu patineze rotile pe gheata?
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline NicNic

« Răspuns #174 : 16.Dec.2012, 07:11:38 p.m. »
Iaca mi-o crapat si mie ambreiajul. Sau cilindrul de care se vorbea cateva posturi mai devreme.
Imediat dupa ce schimb in orice viteza, daca apas oricat de putin aceleratia sare in 3500-4000 (uneori chiar mai sus) fara sa se intample nimic, apoi dupa ceva secunde, destul de multe, incepe sa traga cat de cat.

@torp: ce pot sa iti doresc in aceste zile, este ca de Craciun sa ai totusi masina reparata. Poate vine Mos Craciun cu kit-ul in sac.
 Imi pare rau ca nu rezista mai mult ambreiajul la Sx4. Si eu sunt printre cei care cred ca Sx4 este o masina mai fiabila decat o Dacie mai veche....
De curiozitate, cand ai solicitat ambreiajul la Sx4, ai simtit cumva miros de ferodou incins? Nu de alta, dar e bine sa stiu ce ma steapta daca......
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #175 : 16.Dec.2012, 07:14:41 p.m. »
Si eu sunt printre cei care cred ca Sx4 este o masina mai fiabila decat o Dacie mai veche....

mai fiabila sau mai fragila ai vrut sa spui?  :)

Offline torp

• Newbie
  • *
« Răspuns #176 : 16.Dec.2012, 08:03:43 p.m. »
@torp: ce pot sa iti doresc in aceste zile, este ca de Craciun sa ai totusi masina reparata. Poate vine Mos Craciun cu kit-ul in sac.
 Imi pare rau ca nu rezista mai mult ambreiajul la Sx4. Si eu sunt printre cei care cred ca Sx4 este o masina mai fiabila decat o Dacie mai veche....
De curiozitate, cand ai solicitat ambreiajul la Sx4, ai simtit cumva miros de ferodou incins? Nu de alta, dar e bine sa stiu ce ma steapta daca......
Historical data point, ca s-a pierdut in conversatie: miros de ferodou am scos in ianuarie 2012 la greu. Dupa aia a mai tinut un an.
De reparat nu'sh... as cauta un kit mai solid decat ala original de la Suzuki... daca exista asa ceva...
Cred ca pana una alta am sa dezgrop Supernova sa vad daca nu i s-a descarcat bateria, e sub zapada de o saptamana :)

Offline torp

• Newbie
  • *
« Răspuns #177 : 08.Ian.2013, 02:41:58 p.m. »
Ca sa incheiem telenovela, pe 19 mi-au schimbat Doly discul de ambreiaj, 880 RON. Am intrebat daca placa de presiune e OK si cica da. De atunci merge masinutza din nou as advertised. Parca pedala de ambreiaj e mai "moale" decat inainte.

Funny item 1: Cand am plecat de la Doly imi clipea becul de esp, m-am speriat si m-am dus inapoi. Uitasem ca se recalibreaza cand ii scoti bateria, doar imi mai explicasera odata cand am cumparat-o :)

Funny item 2: Am luat masina pe la 16:00 si m-a mancat in c... sa merg intre 16:00 si 17:00 pana intr-un mall foarte aglomerat, ca na, tot romanul e in criza da' face cumparaturi de craciun ca nebunul. Avand consumul proaspat resetat, am trait sa vad si consum mediu de 23l/100km :)
« Ultima Modificare: 08.Ian.2013, 02:44:45 p.m. de torp »

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #178 : 18.Ian.2013, 10:28:36 a.m. »
Dacă aţi fi nevoiţi să schimbaţi kitul de ambreiaj (ori vreo componentă) aţi prefera piese OEM (culmea, ceva mai ieftine !) sau aţi prefera piese de la  un producător consacrat (Luk, Valeo, etc) ?  :-?
« Ultima Modificare: 18.Ian.2013, 10:30:29 a.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #179 : 18.Ian.2013, 10:44:19 a.m. »
aţi prefera piese OEM (culmea, ceva mai ieftine !) sau aţi prefera piese de la  un producător consacrat (Luk, Valeo, etc) ?  :-?
Piese de la un producator consacrat (exclus "turcismele" din coltul blocului).

Atentie mare la sigla (stanta) de pe piesa ! Aceasta trebuie sa fie extrem de clara (nu cu linii groase sau "miscata" in stilul stampilelor rasucite).
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein