Autor Subiect: Probleme la ambreiaj  (Citit de 66722 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline marius34

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
Re: Probleme la ambreiaj
« Răspuns #150 : 01.Apr.2012, 10:12:25 p.m. »
Se poate sa fie si ceva mizerie pe (ax-ul,suportul) pe cara culiseaza rulmentul de presiune,iar arcul sa-l traga mai greu spre finalul cursei.

Offline Gringo

• Full Member
  • Mesaje postate: 125
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #151 : 16.Aug.2012, 02:49:29 p.m. »
Salutare tuturor, asta fiindca nu am postat pe aici cam de multisor.
Am o problema si vreau sa va cer sfatul.
SX-ul meu (4x4, 120k km) se tureaza singur cu cate 500-800 turatii apoi revine la normal. Asta normal fara ca masina sa accelereze corespunzator.
Singurul lucru la care ma gandesc este ca ambreiajul patineaza dar nu se simte nici-un miros dubios.

Voi ce credeti ? A mai patit careva ceva similar ?

1.6 GS, 4x4, Sunlight Cooper, AG-60-BCC

Offline Laurentiu

« Răspuns #152 : 16.Aug.2012, 03:09:04 p.m. »
SX-ul meu (4x4, 120k km) se tureaza singur cu cate 500-800 turatii apoi revine la normal.
Se tureaza singura ?
Cind se tureaza, masina este in mers cu cutia de viteze cuplata intr-o treapta de viteze sau schimbatorul e in punctul mort ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Gringo

• Full Member
« Răspuns #153 : 18.Aug.2012, 09:19:49 a.m. »
Se tureaza bagata in viteza si cu apasare constanta pe pedala. Initial se intampla numai la pe autostrada si am crezut ca e legat de pilotul automat. Ulterior am observat fenomenul si in oras la viteze mici. Urca chiar si 1000 turatii in 5 secunde si apoi revine. Problema e ca nu simt miros de ars sau altceva cum ar fi normal.

Offline Laurentiu

« Răspuns #154 : 18.Aug.2012, 09:29:06 a.m. »
Se tureaza bagata in viteza si cu apasare constanta pe pedala.
Fa proba de baza: mergi in treapta 3 sau 4 de viteza la turatia de 2500-3000 rpm dupa care apasa brusc pedala de acceleratie. Daca motorul se tureaza instant insa fara sa-si ia viteza, ambreajul patineaza si e cazul sa-ti faci probleme.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline migabi

« Răspuns #155 : 28.Aug.2012, 05:39:19 p.m. »
Din intamplare am dat de problema asta cu ambreiajul  pe softpedia si omul a rezolvat-o la service:
Ambreiajul mi l-am schimbat in ...... Ungaria , bineinteles pe moca , fara intrebari , fara aberatii ca nu am voie sa conduc pe drumuri inzapezite , mi-au pus un alt model despre care m-au asigurat ca pot merge prin zapada , in orase , nu pe drumuri forestiere sau de munte , pacati ca atunci nu aveam probleme si cu franele , le-as fi rezolvat la fel de elegant .
De aici, #2661 : http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=229226&st=2646

Daca mai apar probleme pe teme de service propun sa facem thread pentru drumuri pe trailer in Ungaria cum este cel pt livrari din China.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline Gringo

• Full Member
« Răspuns #156 : 01.Sep.2012, 04:02:44 p.m. »
Multumesc pentru sfaturi
am ajuns la service, cobalcescu, baietii zic ca trebuie clar schimbat kitul ambreiaj
Intredevar, am plecat acum la munte cu masina socrului meu si diferenta de comportament a ambreiajului e imensa
Al meu tine foarte sus iar demaraj niet.
Deci next week schimb kitul. La 120ooo km asta e.

Offline laur

« Răspuns #157 : 04.Sep.2012, 03:35:16 p.m. »
Pana cand sedici a facut vreo 40000 , daca eram cu cineva in masina, evitam sa urc o bordura sau sa dau forje prin zapada, pentru ca trebuia sa o taiem urgent afara sa nu ne intoxicam, ce sa mai spun de caterinca de care aveam parte. Acum naiba stie ce sa intamplat ca am vreo 65000 si nu mai fumega, mai ales ca in iarna am ramas suspendat pe o zapada de vreo 50 cm si am dat in ambreiaj de credeam ca acolo crapa.
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline Sakura77

« Răspuns #158 : 23.Oct.2012, 10:13:37 a.m. »
Multumesc pentru sfaturi
am ajuns la service, cobalcescu, baietii zic ca trebuie clar schimbat kitul ambreiaj
Intredevar, am plecat acum la munte cu masina socrului meu si diferenta de comportament a ambreiajului e imensa
Al meu tine foarte sus iar demaraj niet.
Deci next week schimb kitul. La 120ooo km asta e.
ai intrebat cit  costa ?
defalcat piese/manopera
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Sakura77

« Răspuns #159 : 04.Nov.2012, 07:32:05 p.m. »
sa fie oare de la cilindrul actionat de pedala de ambreiaj, deoarece in mod 4x4 stiu ca suza are si ambreiaj in placi pe spate deci in mod normal ar trage spatele si nu s-ar tura motorul atita,

la multe persoane am auzit ca problema ar fi acel cilindru buclucas (o problema de serie a masinii , la fel ca si caseta de directie) actionat de pedala de ambreiaj, care daca nu este inlocuit la timp duce la caderea rulmentului de presiune,ambreiaj etc
Sx4 1.6 GS 4WD