Autor Subiect: cand ai nevoie de SANATATE...  (Citit de 30722 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #130 : 28.Ian.2020, 01:22:29 p.m. »
Pentru ca deja este isterie media cu noul virus din China consider ca e bine sa citim si o parere mai echilibrata:

De ce nu ar trebui să ne speriem de virusul ucigaș

Daca nu apar schimbari dramatice de situatie si informatii noi, sa nu ne panicam zic.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ...

« Răspuns #131 : 13.Oct.2020, 11:58:13 a.m. »
Si ai reusit sa tii doctorul departe, cum e proverbul englezesc: "An apple a day keeps the doctor away"?
Asta asa e,nu iau niciun fel de medicamente,iar pe durata unei zile,fumez pana la 15 tigari,beau 2 cafele si 3-4 beri maxim.Fara vreo cola sau altfel de sucuri "naturale" si mi-am pastrat si greutatea constanta(+/- 1 kg). :)

Recomand tuturor un mar pe zi,indiferent de care.Este cel mai bun aport universal de la natura pentru corpul uman!  >:D<

@Christian 1 Tinand cont ca esti si motociclist, la cate tigari fumezi si beri bei, nu cred ca prinzi, totusi, pensia =)).

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #132 : 13.Oct.2020, 12:47:48 p.m. »
In primul rand nu am un target in a prinde pensia,la cum merge treaba,o sa fie pensia bucuroasa sa ma prinda.
In al doilea rand,nu exista boli,ci bolnavi,deci in cazul meu viciile de mai sus au un efect,asupra ta alt efect.
In al treilea rand,sunt ardelean.Deci nu ma stresez cam de nimic si nu vad unde e atata graba.
In al patrulea rand,si nu ultimul,stresul creeaza dezechilibre chimice in organism,chestie ce duce instant la scaderea imunitatii corpului.
Mno si in al cincilea rand mi s-o facut foame si ma duc sa mananc. :)

The following users thanked this post: ntire2000, ..., gabi males

Offline ntire2000

« Răspuns #133 : 13.Oct.2020, 04:58:13 p.m. »
Daca nu apar schimbari dramatice de situatie si informatii noi, sa nu ne panicam zic.

Acuma, dupa 10 luni .... eu zic ca e cazul sa ne panicam, macar un pic.

Mno si in al cincilea rand mi s-o facut foame si ma duc sa mananc. :)

Inainte de masa musai sa citesti o carte mica, de buzunar.
Si dupa, mai poti citi si una mai consistenta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #134 : 13.Oct.2020, 05:05:54 p.m. »
Acuma, dupa 10 luni .... eu zic ca e cazul sa ne panicam, macar un pic.

Tu esti panicat de cand ti-a venit vecinul din Italia in puterea nopții. Apropos, s-a întors la munca sau a rămas în țară?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Durby

« Răspuns #135 : 13.Oct.2020, 05:12:12 p.m. »
Gandindu-ma la sintagma "mie nu mi se poate intampla", uite ca azi Marti si 13 a vrut sa se intample.

Dupa ce am avut o lunga batalie (1 an) de regim alimentar contra helicobacter pylori, durerea ma lasase, aveam grija la ce mananc, totul era rezonabil.
Pana acum o saptamana cand a zis corpul, "ajunge", sa iti aduc aminte ca ai o problema si sa te doara putin in piept. Asa ca, am facut primul eco din cei putinii 34 de ani (  :D ). Uite asa am aflat eu azi ca am pietre la fiere.
Buna treaba zic (ma gandeam sa nu fie ceva grav pe la pancreas), ce e de facut? Medicul spune cu usurinta: depinde de simptomatologie, nu doare, mergi cu ea toata viata, doare prea tare, o scoti. Ceva tratament, intreb si eu? Simplu, nu.

Vorbesc si cu medicul de familie, medicul spune "fara tratament", doar regim alimentar.

Stiu ca se poate merge mai departe si fara fiere, dar este un sentiment ciudat pe care il ai, la o varsta relativ frageda, ca trebuie sa renunti la o parte din tine.

Ma gandeam la ce spuneau colegii mai sus, referitor la mar, din experienta ultumului an pot spune ca unei persoane ca mine i-ar face mai mult rau, neavand voie sau nefiind recomandat sa consume cruditati.  Dar la cafea nu renunt :) :cof:

Va doresc....Sanatate!
  • Vitara

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #136 : 13.Oct.2020, 05:22:55 p.m. »
Gandindu-ma la sintagma "mie nu mi se poate intampla", uite ca azi Marti si 13 a vrut sa se intample.

Va doresc....Sanatate!

Sanatate si tie si ai grija de tine!
Fa ce zice medicul, nu ce face medicul!  ;)
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #137 : 13.Oct.2020, 05:24:17 p.m. »
Atat cafeaua cat si marul sunt antioxidanti.
Legat de piatra la vezicula biliara iti recomand sa iei un supliment alimentar de la Solaray,se numeste Artichoke.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #138 : 13.Oct.2020, 05:24:33 p.m. »
Nu vreau sa te sperii mai mult decat au speriat-o medicii pe nevasta-mea, posesoare de pietre in vezica biliara: daca una începe sa migreze catre pancreas, e cam nasol. Nici dânsa nu vrea sa renunțe la organul specificat, dar teama exista. Uneori respectă regimul alimentar, alteori mai uita. Doamne ajuta!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #139 : 13.Oct.2020, 05:27:30 p.m. »
Din pacate medicii "sperie" si prescriu medicamente ce creeaza alte dezechilibre chimice,care duc in progresie la prescrierea altor medicamente cu alte dezechilibre ce urca in sistem piramidal... :)