Autor Subiect: cand ai nevoie de SANATATE...  (Citit de 30707 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1590
  • Thanked: 41 times
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #30 : 11.Sep.2012, 12:01:07 p.m. »
Toata facultatea am crezut ca ulcerul se trage de la stresul sesiunilor si noptile nedormite petrecute pe la baute. :-?
Ce prost am fost... in loc sa iau o pilula contra lui 'Helicopter ala, ma straduiam sa tin minte ca berea nu tine de foame... :inteligent:

Cred că trebuie luate mai multe pilule.
Probabil o exprimare mai precisă ar fi fost 'marea majoritate a ulcerelor' se manifestă în prezenţa bacteriei cu pricina.
Cu siguranţă se poate obţine o nişă pe mucoasa gastrică cu aspirine - de exemplu şi un pic de abnegaţie.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14537
  • Thanked: 3483 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #31 : 11.Sep.2012, 12:02:29 p.m. »
Cu siguranţă se poate obţine o nişă pe mucoasa gastrică cu aspirine - de exemplu şi un pic de abnegaţie.

Abnegatia de la 40 de grade in sus... ;)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14537
  • Thanked: 3483 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #32 : 30.Sep.2012, 07:47:38 a.m. »
Călătorie la capătul minţii - DEPRESIA şi românii
Sâmbătă, 29 Septembrie 2012 21:39 SURSA REALITATEA.NET

Tineri, vârstnici, bogaţi ori săraci, oameni cu mai multă, sau cu mai puţină şcoală, femei sau barbati. Pe oricare dintre ei ii vaneaza dintr-o lume tot mai golită de sens boala modernităţii – depresia. 10% din populaţia planetei suferă de depresie. Şi aceştia sunt doar cei prinşi în statistici. Restul suferă în tăcere pierzându-şi pe zi ce trece speranţa în vindecare. Despre românii pândiţi de această boală parşivă, dar şi despre cei care s-au lăsat ajutaţi ca să poată învinge acest duşman din ce în ce mai aprig.

Depresia afectează 10 la sută din populaţia lumii

Privite de la distanţă vieţile celor mai multi dintre noi par de un conformism apăsător. Oamenii trăiesc în functie de niste coordinate cît se poate de banale : munca, familia, satisfacerea nevoilor elementare, şi uneori, dacă mai au timp şi a celor spirituale. Dar uneori în acest tumult vieţile unor semeni de-ai noştri se fracturează brusc. O ciudată încetineală isi face apariţia la început, dar ea nu pare să neliniştească pe nimeni. Poate fi o banală lipsă de chef, sau mai tîrziu o oboseală inexplicabilă. Nici măcar un sentiment apăsător de melancolie nu pare a fi ceva nemaintîlnit.

Dar treptat, lumea din jur se îndepartează şi se goleşte de sens, iar îndeplinirea unor nevoi banale devine pentru individ o corvoadă. Depresia , căci despre ea e vorba, e o maladie perversă care îşi face apariţia în viaţa unui om pe nesimţite, dar care cronicizîndu-se, face din el un handicapat social. Conform evidenţelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, anual se înregistrează un numar 150.000 persoane diagnosticate ca suferind de depresie.

Acelasi organism apreciază că, în prezent, peste 10% din populația planetei suferă de depresie, iar 50% probabil va cunoaște simptomele unei astfel de suferințe sufletești cel puțin o dată în timpul vieții. Aceasta înseamnă că una din cinci persoane suferă, la un moment dat din viața ei, de depresie.

Știința medicală vorbește despre "grupuri de risc", si despre "factori de vulnerabilitate", favorizanți și cauzatori de depresie. Aceștia, la rândul lor, pot fi: sociali, psihici și fizici.

Suferă de depresie mai devreme sau mai tîrziu persoanele și grupurile izolate, cele cu probleme de relaționare și socializare, cei in vârsta, cei cu antecedente psihiatrice.

De asemeni sînt vizate persoanele abuzate în perioada copilăriei și a adolescenței, cei care au suferit evenimente traumatizante, lipsă de sprijin social, lipsă de încredere în partener, persoanele care sînt atinse de boli cronice, consumatorii de droguri si alcool, femeile cu nașteri recente sau persoanele care au suferit operații chirurgicale traumatizante.

Oricare ar fi cauzele care au dus la declanşarea ei, tratamentul medicamentos nu este sufiecient. El trebuie susţinut de psihoterapie şi de activităţi specifice de reintregare socială a bolnavului.

Simptomele unui depresiv sînt de fapt de cele mai multe ori niste strigăte mute după ajutor. Viaţa unui om atins de depresie e o închisoare în care bolnavul e închis de el însuşi. Un spaţiu gol, inuman de rece, în care stima de sine se devalorizează treptat şi paradoxal, pînă la a lua forma urii de sine.
De aici pînă la sinucidere nu mai e decît un pas. Pas pe care, din păcate mulţi bolnavi îl fac pe neaşteptate şi cu o violenţă de neimaginat.

Orice depresiv cronic este un handicapat social. Neputîndu-se achita la timp de exigenţele unei profesii, el se exclude singur dintr-o mecanică socială şi aşa necrutatoare. Pe de altă parte nici societatea romanească nu pare dispusă să reintegreze indivizi cu probleme psihice de o mai mare sau mai mică amploare.

In ultimii ani însă conceptul de psihiatrie socială a cunoscut o răspîndire fără precedent. Aceste organisme oferă beneficiarilor de servicii sociale, respectiv celor care au trecut sau sînt în timpul unui tratament psihiatric o gamă largă de servicii, de la consiliere psihologică la reorientare profesinală, si de la servicii clasice de psihoterapie la terapia prin arta si joc. Important e ca cei care vin aici să socializeze şi să simtă că apartin unei familii.

După o lungă luptă cu boala, unii dintre cei întîlniţi de noi spun că au reînvăţat măcar să se bucure de lucrurile simple. Alţii au mers mai departe luîndu-şi viaţa de la început pe altă cale.

Ceea ce ar trebui să înţeleagă toţi cei care ne urmăresc acum, e că deşi e o boală periculoasă şi de multe ori mortal ă, depresia nu e o maladie fără vindecare.

Trebuie doar să te deschizi unor oameni care ştiu să trateze bolile sufletului şi care fac asta cu devotement şi tandreţe. Şi să începi să te placi avînd puţină încredere în tine.

Iar dacă după ce ai privit abisul în ochi mai ai puterea să te bucuri de un răsărit de soare, de o pădure toamna, sau de zgomotul unui rîu curgind tumultos, încă nu e totul pierdut.

http://www.realitatea.net/reporterii-realitatii-calatorie-la-capatul-mintii-depresia-si-romanii_1019151.html
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline sxtelu

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1590
  • Thanked: 41 times
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #33 : 09.Oct.2012, 11:43:24 a.m. »
Abnegatia de la 40 de grade in sus... ;)

Ar însemna ca bieţii ardeleni să sufere cu toţii de ulcer produs de  licoarea cu care încearcă să stârpească, în mod tradiţional şi naturist, nociva bacterie.

Filmuleţul reprezintă tot un punct de vedere:
http://dotsub.com/media/fc4e051a-1709-4e63-8a2c-912b09486c9f/embed/rum

Vizionare plăcută !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14537
  • Thanked: 3483 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #34 : 23.Mar.2013, 01:55:00 p.m. »
Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile, iar reputaţia acestuia este în continuă creştere, în urma cercetărilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni, pancreas şi poate opri un atac de cord în maxim 30 de secunde.
Ardeiul iute face parte din familia capsicum şi este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum. El ajută la stimularea metabolismului, prin acţiunea pe care o are asupra structurii venoase.
Cuprins articol:
1. Generalităţi
2. Beneficiile pentru sănătate
3. Lupta împotriva inflamaţiei
4. Ameliorarea pe cale naturală a durerii
5. Beneficiile cardiovasculare
6. Ardeiul iute ameliorează sinusurile congestionate
7. Stimulează imunitatea
8. Prevenirea ulcerului gastric
9. Pierderea kilogramelor
Beneficiile pentru sănătate
Nu este nimic mai uimitor decât efectele pe care ardeiul iute le are asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor şi ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De aceea, ardeiul iute este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arterială, curăţă arterele şi contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rău sau trigliceridelor. Având în vedere că bolile cardiovasculare sunt ucigaşul numărul unu la nivel mondial, proprietăţile ardeiului iute sunt deosebit de importante. Ardeiul iute este benefic atât pentru stomac cât şi tractul intestinal, deoarece stimulează mişcarea peristalică a intestinului, ajută la eliminarea fecalelor şi contribuie la reconstrucţia ţesutului din stomac, facilitând vindecarea leziunilor stomacale şi ulcerelor intestinale.
Atunci când se consumă ardei iute, acesta declanează o senzaţie de căldură în tot corpul, din acest motiv chiar a fost una dintre plantele recomandate în caz de degerături. Usturător şi picant, ardeiul iute este adăugat în diverse feluri gustoase de mâncare din întreaga lume. Iuţeala este determinată de o concentraţie ridicată de capsaicină, studiată pentru utilizările ei pe scară largă, de la reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare precum şi capacitatea de a preveni apariţia cancerului.
Capsaicina are un rol esenţial în deschiderea şi drenarea pasajelor nazale congestionate. În plus, alături de conţinutul ridicat de capsaicină, ardeiul roşu este o sursă excelentă de vitamina A, prin concentraţia de carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten. Beta carotenul este nu doar un antioxidant puternic, ci poate fi convertit în organism în vitamina A, un nutrient esenţial pentru sănătatea tuturor ţesuturilor epiteliale (cele care căptuşesc toate cavităţile corpului, inclusiv tractul respirator, gastro-intestinal şi tractul reproductiv). Beta-carotenul poate fi util în reducerea simptomelor astmului, osteoartritei şi artritei reumatoide. În plus, activitatea sa antioxidantă contribuie la prevenirea daunelor radicalilor liberi care pot determina ateroscleroza, cancer de colon, diabet zaharat şi alte complicaţii, cum ar fi leziuni ale nervilor şi boli de inimă.
Lupta împotriva inflamaţiei
Ardeiul iute conţine capsaicină, care încălzeşte corpul şi este un inhibitor puternic al substanţei P, o neuropeptidă asociată cu procesele inflamatorii. Cu cât este mai iute un ardei, cu atât aconţine mai multă capsaicină. În prezent se studiază efectele capsaicinei ca tratament pentru tulburările fibrelor nervoase senzoriale, inclusiv dureri asociate cu artrita, psoriazis şi neuropatie diabetică. Atunci când animalele injectate cu o substanţă care provoacă artrita inflamatorie au fost hrănite cu alimente care conţineau capsaicină, debutul artritei a fost întârziat şi inflamaţia a fost redusă în mod semnificativ.
Ameliorarea pe cale naturală a durerii
Capsaicina aplicată local, s-a demonstrat în urma studiilor, ar fi un tratament eficient pentru durerile de cap şi cele provocate de osteoartrită. Multe din studiile care se refereau la gestionarea durerii cauzate de neuropata diabetică, au enumerat beneficiile aplicării locale a capsaicinei şi rolul ei în atenuarea durerii asociate cu această condiţie. În urma unui studiu de amploare, pacienţi cu psoriazis au folosit preparate topice care conţineau fie capsaicină, fie placebo. Cei din prima categorie au raportat o îmbunătăţire semnificativă a simptomelor. Principalul efect secundar ar fi resimţirea unei senzaţii de arsură în zona aplicată.
Beneficii cardiovasculare
Ardeiul roşu iute, s-a dovedit a reduce nivelul colesterolului din sânge, a trigliceridelor şi agregarea plachetară, crescând în acelaşi timp capacitatea organismului de a dizolva fibrina, o substanţă cu rol important în formarea cheagurilor de sânge. Oamenii care consumă din belşug ardeiul iute, au şanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonară.
Ardeiul iute ameliorează sinusurile congestionate
Capsaicina nu reduce doar intensitatea durerii ci stimulează fluidizarea secreţiilor de mucus din plămâni sau fosele nazale. Capsaicina este similară cu un compus care se regăseşte în multe remedii pentru răceală, cu rol în ameliorarea congestiei nazale, diferit fiind doar timpul de acţiune (capsaicina acţionează mult mai repede). Un ceai cu ardei iute stimulează rapid scurgerea mucoaselor din pasajele nazale, ameliorând nasul înfundat şi congestionat.
Stimulează imunitatea
Ardeiul iute de culoare roşu aprins are un conţinut ridicat de betacaroten sau provitamina A. Două linguriţe de ardei iute pisat, furnizează 47% din valoarea zilnică de vitamina A, cu rol important în lupta anti-infecţie şi esenţială pentru sănătatea ţesuturilor epiteliale, inclusiv membranele mucoase care acoperă pasajele nazale, plămânii, tractul intestinal şi cel urinar. De asemenea, vitamina A este prima linie de apărare împotriva agenţilor patogeni, invadatori.
Prevenirea ulcerului gastric
Ardeiul iute are o reputaţie negativă şi nemeritată de a contribui la apariţia ulcerului gastric. Nu doar că ardeiul iute nu provoacă ulcerul gastric ci chiar poate ajuta la prevenirea acestuia prin distrugerea bacteriilor care pot fi ingerate, stimulând în acelaşi timp celulele mucoasei stomacului să secrete sucuri de protecţie, care împiedică formarea ulcerului. De fapt, consumul de ardei iute este asociat cu diminuarea riscului de ulcer gastric.
Pierderea kilogramelor
Căldura care este resimţită de către o persoană în urma consumului de ardei iute este energie care rezultă în urma arderii caloriilor. Chiar şi ardeii roşii conţin substanţe care contribuie la termogeneză şi la consumul de oxigen, chiar şi mai mult de 20 de minute după ce sunt consumate.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline Laurentiu

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #35 : 01.Apr.2013, 04:47:40 p.m. »
Poate cineva are nevoie de un sfat.

INAMICUL COLESTEROLULUI RAU: STAFIDELE
 
Stafidele sunt cele mai populare fructe uscate, folosite atât la
pregătirea deserturilor tradiţionale, cât şi la prepararea salatelor
sau a mâncărurilor exotice. Acestea se obţin din struguri fără
sâmburi, cultivaţi de-a lungul ţărmului Mării Mediterane, în Grecia,
Cipru sau Turcia, prin uscare la soare sau în cuptoare speciale.
 
Nu îngraşă
Stafidele sunt bogate în fructoză, un zahăr natural care poate fi
transformat de organism, cu uşurinţă, în energie. S-a constatat că
datorită lipsei grăsimilor şi a sării nu îngraşă, aşa cum se credea.
Din acest motiv, se numără printre puţinele fructe dulci recomandate
în curele de slăbire, bineînţeles consumate în mod limitat.
 
Previn depresia
Stafidele conferă un important aport de energie, au rolul de a tăia
pofta de mâncare şi reduc riscul apariţei bolilor cardiovasculare.
Datorită fructozei, o excelentă sursă de energie, consumul regulat de
aceste fructe uscate combate oboseala şi previne depresia, fiind un
tonic excelent. În acest sens, în special sportivilor, persoanelor în
vârstă, tinerilor şi celor care depun un efort deosebit, fizic sau
intelectual, li se recomandă cel puţin 50 g de stafide brune pe zi.
 
Tratează constipaţia
Stafidele nu sunt bogate doar în fructoză şi nu sunt recomandate doar
datorită conţinutului mare de fructoză. Fibrele prezente în aceste
fructe uscate contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătăţesc
funcţia intestinelor şi previn sau tratează constipaţia.
Problemele cu stomacul "încărcat" pot fi date uitării cu ajutorul unui
pumn cu stafide înmuiate într-un pahar cu apă şi lăsate peste noapte
la macerat. Dimineaţa, acestea trebuie consumate pe stomacul gol,
pentru a grăbi digestia şi pentru a elimina resturile alimentare
neabsorbite de intestin.
 
Împiedică retenţia de lichide
Cantitatea uriaşă de potasiu previne retenţia de lichide, fluidizează
sângele şi ajută la reducerea tensiunii arteriale. Stafidele sunt
bogate şi în antioxidanţi, denumiţi polifenoli, care au un rol
important în prevenirea apariţiei tumorilor maligne prin ajutarea
celulelor să-şi păstreze funcţia normală, şi tratează stările febrile.
 
Reduc aciditatea stomacală, reglează digestia
Magneziul din stafide reduce aciditatea stomacală, iar dacă le
consumaţi în loc de desert vă puteţi regla digestia.
 
Constituie un aport important de fier
Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind
recomandate în cazul anemiilor uşoare. Femeile însărcinate, cu grave
carenţe de acest mineral, riscă să nască un copil cu aceleaşi
probleme, care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de
fier din organism, viitoarele mămici trebuie să adopte o alimentaţie
bogată în acest element. Dintre produsele nonanimale, stafidele sunt
cele mai indicate în acest sens.
 
Reglează hormonii
Stafidele conţin şi boron, un mineral important pentru menţinerea
oaselor sănătoase, care intervine în reglarea hormonilor şi în
metabolismul vitaminei D. Boronul este indicat şi în osteoporoză,
întărirea oaselor şi reducerea durerilor osoase, iar vitamina A, care
chiar dacă este prezentă într-o cantitate mică, este benefică pentru
sănătatea ochilor.
 
Recomandate femeilor de 50-70 de ani
Specialiştii sunt de părere că dieta pe bază de stafide are şi rolul
de a creşte libidoul. În India există chiar un ritual în care
cuplurile proaspăt căsătorite consumă la nuntă lapte cu stafide,
pentru îmbunătăţirea libidoului. Dacă aveţi probleme de această
natură, trebuie să ştiţi că pot fi rezolvate foarte simplu cu doar o
mână cu stafide brune. Pentru început spălaţi-le bine cu apă şi apoi
fierbeţi-le în puţin lapte. Consumaţi acest amestec după ce s-a răcit,
de trei ori pe zi, până vă redobândiţi vigoarea sexuală.
 
Potrivit studiilor, consumul zilnic de stafide, însoţit de câteva
minute de mers pe jos, reduce considerabil riscul apariţiei bolilor
cardiovasculare în cazul femeilor cu vârsta între 50 şi 70 de ani.
 
Specialiştii au ajuns la concluzia că o cană cu stafide pe zi reduce
pofta de mâncare şi nivelul colesterolului rău şi creşte, în schimb,
cantitatea de colesterol bun, care previne ateroscleroza.
 
 
Reţetă gustoasă şi sănătoasă
Pentru a prepara această reţetă simplă de salată de varză cu stafide,
aveţi nevoie de o varză roşie, o linguriţă cu vârf cu pudră de
scorţişoară, o cană cu stafide aurii, câteva linguri cu ulei, sucul de
la o jumătate de lămâie, un păhărel cu vin roşu, sare, piper şi o
linguriţă cu miere. Primul pas constă în tăierea foarte fină a verzei
şi adăugarea unei linguriţe rase cu sare. Amestecaţi bine pentru ca
varza să se înmoaie. Apoi adăugaţi câteva linguri cu ulei, sucul de
lămâie şi piperul măcinat. Puneţi stafidele, mierea şi scorţişoara în
vin şi lăsaţi-le să stea circa 30 de minute în frigider. Turnaţi acest
amestec peste salata de varză, acoperiţi cu o folie de plastic şi
puneţi totul la rece timp de o oră înainte de a servi.
 
Pont! Stafidele brune sunt mai indicate decât cele aurii, deoarece
conţin mai mulţi nutrienţi, precum vitaminele A şi C, calciu şi
potasiu.
 
Sfat! Consumaţi câteva grame pe zi! Acidul oleanolic din stafide
distruge bacteriile cauzatoare de carii şi de boli gingivale.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline Laurentiu

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #36 : 18.Apr.2013, 02:09:22 p.m. »
 Cum elimini grasimea ca sa scada colesterolul?
 
 Daca trebuie sa faci o mancare gatita, un curcan la cuptor sau altceva... urmeaza acest sfat: pune o portocala cu tot cu coaja dar spalata, in mancare. Grasimea se aduna toata in portocala, suficient s-o tai ca sa ai confirmarea. Portocala nu modifica de loc gustul mancarii , nici al carnii la cuptor si nici a celorlalte legume !
Experimenteaza cu o bucata de carnat sau salam, pune apa la fiert, inteapa salamul cu furculita, pune portocala in oala si apoi salamul... verifica, in 5 minute grasimea intra toata in portocala, apoi gateste carnatul si vezi ce delicios ramane....si oala fara grasime
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline roberto

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #37 : 18.Apr.2013, 02:52:59 p.m. »
Asta chiar nu o stiam. Multam pt. pont. :good:
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY
 

Offline eduard_b

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 397
  • Thanked: 6 times
  • Gen: Bărbat
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #38 : 19.Apr.2013, 03:16:28 p.m. »
Cum elimini grasimea ca sa scada colesterolul?
 
 
Chiar o sa incerc ! Si eu multumesc de sfat !
Today is the first day of the rest of my life
 

Offline bogdanb

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #39 : 19.Apr.2013, 04:56:13 p.m. »
Sa postati si rezultatele experimentului, pentru noi ceilalti muritori... :D
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)