Pe de alta parte, cred ca in 90% din locuinte, bucatariile sunt dotate cu o aerisire permanenta situata chiar deasupra aragazului, iar un procentaj serios de bucatarii sunt doatate cu hote electrice.
Da, Greenpeace se refera la incalzire, n-au descoperit apa calda, chiar daca ei asa cred, Romania inca din anii '80 folosind aceasta sursa de caldura, dar din simplul motiv ca n-a avut alta sursa(sistemul de incalzire centralizat era defectuos) de caldura la indemana. Cetatenii romani nu-s chiar atat de retarzi incat sa nu observe diferenta vizibil nefasta intre un aer incalzit cu aragaz si cel incalzit cu un calorifer, dar cand nu sunt alte solutii, folosesti ce ai.
La tv vorbeau de cat de "frumos" este aragazul electric sau plita cu inductie, deci in opinia mea, este un "studiu" sau o info comandata, care sa determine actualii locatari ai blocurilor care nu primesc agent termic in calorifere, sa nu foloseasca aragazul ca alternativa de incalzire a apartamentelor . Nu stiu daca si aici este mana usr-ului sau a lui N.Dan... O alta info de manipulare !
Nu pot sa nu remarc articolul citat de
@Leutz si mai ales modul cum se interpreteaza cuvantului "socializare", despre care cu greu am gasit in dex ca ar fi integrarea intr-un grup social.
Marele merit al autorului este faptul ca si-a dat seama cat de toxic este tel.mobil si tot ce implica el(si nu este singurul!), adica aplicatiile numite "retele sociale" care nu fac altceva decat sa te indeparteze fizic de cei din jurul tau, creindu-ti falsa impresie ca tu comunici bine cu ei.
Am cunoscuti care daca initial erau incantati de telemunca, ulterior au recunoscut ca s-au indepartat de fapt si de colegi si de prieteni(chiar daca vorbesc pe wp, fb, teams, etc.), ca au pierdut contactul cu realitatea si ca din spatele tastaturii au impresia ca s-au salbaticit, sunt mai duri, ii accepta cu greu pe ceilalti, au devenit mai intoleranti.
Doua luni am facut telemunca, dar dupa doua sapt. nu stiam cum sa ies mai repede afara.
Mai nou, am descoperit ca exista locatii, pensiuni foarte scumpe, unde se practica un turism offline, adica fara retea tel., net, fara tv. Chiar am fost la una pe langa Geoagiu-bai si mi s-a parut foarte interesant. Practic am venit mult mai odihnit de acolo de cat dintr-o locatie normala.
Si da, tel mobil este unul dintre cei mai mari "hoti de timp".
Am mai aflat dintr-o sursa de la o companie de HR, ca multi tineri dornici de angajare, inainte de salariu, vor sa afle programul de lucru, daca si cat este de flexibil si abia apoi retribuirea. Bravo lor, nu trebuie sa fie sclavi !