Autor Subiect: cand ai nevoie de SANATATE...  (Citit de 30680 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Christian 1

• Vizitator
Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #220 : 14.Apr.2021, 08:04:59 p.m. »
Ca sa nu raman si io deoparte, am facut Zona Zoster. Sunt in a cincea zi, pe trend descendent, in refacere. :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #221 : 14.Apr.2021, 08:14:39 p.m. »
Multa sanatate, K! :good:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #222 : 14.Apr.2021, 08:29:33 p.m. »
Multamn fain Gabi.
Treaba e asa: daca nu faceam varicela cand era copil, faceam acum, dar cu urmari mult mai grave, cica chiar si moartea. Asa mi-a zis tanti doctor. Oricum am avut o faza usoara, doar pe buca stanga. Am facut si test covid si evident cum ma asteptam, negativ, atat eu cat si sotia mea. Singura parere de rau e faptul ca, nu pot participa la intalnirea de aprilie. :)
Mno, is de moda veche, ma imbolnavesc si io cu ceva ce nu e la moda...  :-))

Online ntire2000

« Răspuns #223 : 14.Apr.2021, 09:09:22 p.m. »
Vecine, îti doresc însanatosire rapida!

PS: Din ce am vazut pe net, ca habar n-aveam cu ce se înghite asta, zice asa:
Citat
Cauze

Pe fondul unui sistem imunitar slabit, daca o persoana a avut varicela in copilarie, este predispus la Zona Zoster. Aceasta afectiune virala este determinata de acelasi virus care determina si varicela. Dupa vindecarea varicelei, virusul varicelo-zosterian ramane in stare dormanta la nivelul radacinilor nervoase la toti pacientii. Cand sistemul imunitar este slabit, virusul se reactiveaza si apare sub forma Zonei Zoster.

Nu se stie exact cauza care determina reactivarea virusului varicelo-zosterian. Se considera factori favorizanti: stresul, oboseala, varsta inaintata, bolile asociate, radioterapia, cancerul, infectia HIV/SIDA, etc.
Acuma prea batrân nu esti, iar din ce alimentatie ne ziceai ca respecti ar trebui sa ai un sistem imunitar ok....
Mai degraba cred ca stresul si oboseala dupa un an de pandemie ne cauzeaza diverse probleme.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ...

« Răspuns #224 : 14.Apr.2021, 09:19:34 p.m. »
Păi ce făcuși, nene, mâncași mere stropite? Ia de-acu treci pe cidru, tocmai am văzut niște clujeni la Imperiul Leilor, cu fabrică de cidru la Dej. Harvester e marca.

Sănătate și recuperare integrală în toată zona!

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #225 : 14.Apr.2021, 09:40:47 p.m. »
@ntire2000 , e vorba de cate un pic din fiecare, dar la nivelul subconstient.
Oricum, bere si sa fumez, tot pot. Din ciclul, ce nu e interzis e permis. Si moralul, cica asta e baza, la mine e max. :)

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #226 : 14.Apr.2021, 10:40:08 p.m. »
Sanatate si sa ne revedem cu bine !  :good:
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Online ntire2000

« Răspuns #227 : 14.Apr.2021, 10:59:23 p.m. »
Păi ce făcuși, nene, mâncași mere stropite?

Ai fi socat, dar daca nu le stropesti nu se mai fac deloc din cauza daunatorilor si nenumaratelor boli care-i ataca.
Am în gradina parintilor câtiva meri din aia traditionali (mai batrâni decât mine), mi se rupe sufletul când vad ca merele alea de pe vremea copilariei pur si simplu nu se mai fac ca atunci.
In fiecare primavara ma ambitionez sa-i curat si sa-i întretin cum pot mai bine, si platesc meseriasi care se pricep la asta.
De banii aia investiti într-o cauza pierduta cred ca toamna pot sa cumpar tot raionul de mere stropite dintr-un supermarket.

Suntem ceea ce mâncam, aici si pe lumea cealalta.
« Ultima Modificare: 14.Apr.2021, 11:19:26 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ...

« Răspuns #228 : 15.Apr.2021, 08:40:47 a.m. »
Poate-s prea batrani merii, am si eu la tara un exemplar de Ionatan care abia o mai duce. In schimb, tinereii nestropiti au productie buna.

De cand am fost in Polonia, unde la fiecare restaurant aveai la iesire un cos din care puteai sa iei un mar, le prefer pe cele poloneze in extrasezon. Mere rosii, tari si zemoase, chiar si la ora asta, nu ca ale noastre, zbarcite si uscate. Asa-i cand statul subventioneaza, au asociatii si vand la pret bun.

Bine, duc dorul si merelor de vara autohtone, ingurgitate cu placere printre mesele cu renglote.

The following users thanked this post: gabineg

Offline enicky

« Răspuns #229 : 15.Apr.2021, 10:07:07 a.m. »
Mno, is de moda veche, ma imbolnavesc si io cu ceva ce nu e la moda...  :-))
  Naspa Kristi, nu-mi place ! Multa sanatate iti doresc !  >:D<
Buca trece, bine ca nu-s probleme la "tzigla" ! :)

Bine, duc dorul si merelor de vara autohtone, ingurgitate cu placere printre mesele cu renglote.
  Cele mai tari, am gasit in piata renete. Sunt mai acrisoare si nu prea se vand, dar imi plac.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip