Autor Subiect: cand ai nevoie de SANATATE...  (Citit de 30689 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #180 : 25.Nov.2020, 09:42:37 a.m. »
La stat gasesti aceeasi operatie, inteleg si faza cu "safe"...doar ca o consider nesimtire la privat, pentru 1 tv si un AC in camera. Acum 10 ani, am dat cu subsemnatul la Elias pentru o luna. Mi-au salvat viata, pot spune...scria pe externare ca am avut pancreatita acuta. Multi medici s-au retras in privat pentru o liniste din partea fluxului de clienti veniti pentru operatii si pentru salarii mult mai bune.
Go Terios!!!:)

Offline toma

« Răspuns #181 : 25.Nov.2020, 12:10:39 p.m. »
@lucianer preturile sunt mari la privat. Cu siguranta o parte o reprezinta profitul.

Insa nu e vorba doar despre TV si AC, cred ca asta e o simplificare grosiera. Pentru mine, pe primul rand ar fi teama de infectii intraspitalicesti: la privat cred ca ai sanse mai mici de asa ceva. Al doilea lucru este faptul ca nu trebuie sa stai cu bani in buzunar ca sa mituiesti personalul "auxiliar" sa-si faca treaba la un nivel decent. Abia apoi vin conditiile legate de "cazare".

Asta daca vorbim despre acelasi medic care opereaza. Daca vorbim despre medici diferiti atunci comparatiile sunt si mai greu de facut.

PS: nu stiu daca exista comparatii facute documentat legat de cat costa o operatie la privat (ce plateste pacientul pe factura) si cat costa aceeasi operatie la stat (cat se deconteaza de la casa de asigurari). S-ar putea sa avem suprize. In plus, statul nu stiu daca in costul operatiei include salariile personalului si restul de costuri conexe actului medical in sine (amortizarea/chiria sediilor, aparaturii medicale etc.).

Evident, tu pui in balanta raportul cost/beneficii si alegi stat sau privat. Asta daca iti permiti si la privat, ca daca nu-ti permiti atunci discutia nu are rost.

Cel mai important: iti doresc sanatate, sa rezolvi repede si recuperare rapida! Imi pare foarte rau cand citesti astfel de vesti!
« Ultima Modificare: 25.Nov.2020, 01:02:58 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #182 : 25.Nov.2020, 02:32:38 p.m. »
La stat, acolo unde m-am interesat, cheltuiala este undeva la 20%. Sincer, daca era un pret mai uman...faceam un efort. Nu imi pot permite sa dau asa usor cei ~6000 euro cand exista alternative. In Grecia ies mai ieftin, asta pentru ca am vazut ca se cauta spitalele de acolo.Este si o perioada idioata, daca evolutia in timp nu creeaza probleme, am sa mai fac un RMN in februarie. Studiez in continuare cea mai ok optiune.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #183 : 25.Nov.2020, 02:43:08 p.m. »
Și pe la Constanța este o clinica care se ocupă de aceste probleme Dr Mindea parca, care este și preot.
Nu știu dacă Grecia este buna pe chirurgie, dar ai putea sa faci o întrebare pe la Turcia.
La Anadol, din cite știu medici specializați USA iari aparatura este de pe la spitalul Hopkins
Santate îți doresc să auzim numai de bine
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

The following users thanked this post: lucianer

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #184 : 25.Nov.2020, 03:04:16 p.m. »
Sanatate multa, @lucianer.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #185 : 25.Nov.2020, 04:01:19 p.m. »
Sanatate multa, @lucianer.
Si din partea mea, multa sanatate!
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #186 : 25.Nov.2020, 04:15:13 p.m. »
@lucianer, sa ai sanatate maxima.
Daca te putem ajuta cumva, sa ne spui. :)

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #187 : 25.Nov.2020, 04:28:24 p.m. »
Mulțumesc tuturor. Sunt ok, îmi fac rutina zilnica in mod normal daca nu mă sâcâie durerea( asta durează puțin în general), acesta se prezintă doar pe zona lombara!!

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Online sfichiu

« Răspuns #188 : 25.Nov.2020, 06:22:27 p.m. »
@lucianer ,eu acu ceva ani m-am operat de hernie de disc la Spitalul Militar Central la doctorul Mitrita,un excelent neourochirurg.Mai era acolo unul care il chema Mircea Sandu (ca pe fostul....) tot un neurochirug de deosebit  asa ca daca te tenteaza poti sa faci ceva......sapaturi  ca nu-i musai sa fiii cadru militar. e o varianta,,
  • VITARA S ,Matiz

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #189 : 25.Nov.2020, 08:36:06 p.m. »
Hmmm, multam!!