Autor Subiect: Revolte 2012 - in direct!  (Citit de 45213 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
Re: Revolte 2012 - in direct!
« Răspuns #60 : 19.Ian.2012, 05:19:49 p.m. »
La general vorbind e usor, mai greu e cand trebuie sa coboram la nivel individual. Fiecare are propria parere despre sine sau despre semeni, dar in ceea ce ma priveste eu nu vad de ce sa ma consider idiot.

Coborand la nivel individual, perceptia asupra societatii in care traiesti are amprenta multor factori: educatie, instruire, anturaj, familie, stare materiala etc. Cand apar contradictii mai mult sau mai putin evidente intre modul  propriu de viata si ceilalti din jur, adica societatea in care esti parte incepi sa-ti pui intrebari, de genul - este normala cutare situatie, este fireasca atitudinea x, sau comportamentul y sau agresiunea z etc. etc. etc.
Unii se adapteaza repede la toate acestea sau nici nu le remarca, altii nu.
Personal ma consider idiot fiindca nu pot contribui cu nimic la diminuarea celor enumerate mai sus.
 Aduc si cu un exemplu concret, minuscul, care poate parea comic - in 30 de ani de cand locuiesc in bloc n-am reusit sa inteleg unii vecini, care domiciliaza tot de atata timp, cum pot sa  infunde periodic toboganul de gunoi. Repet, in 30 de ani, n-au fost in stare sa invete sa-l utilizeze. Dar nici eu sa-i abordez in vreun fel, sa nu-i jignesc, de fapt nici nu stiu la ce etaj locuiesc. Administratorul a pus si afise pentru acest lucru.

Acum, cu un mic efort de imaginatie sa multiplicam exemplul la alta scara - institutionala, mass-media, manageriala etc.etc. Si aici tot idiot raman, platesc taxe si impozite care se cheltuie aiurea, aud discursuri aberante, sunt chinuit de birocratie sau vad hotii de neimaginat intr-o lume cat de cat normala etc. etc. Si nu fac nimic, nu gasesc nici o solutie ce ar putea sa mai modifice ceva, in sensul concret si bun.
 Acum sa extindem efortul de imaginatie si sa ne gandim la persoanele care n-au nici instruire, nici educatie suficienta nici venituri de trai minime - ce vor face acestea? intrebare retorica daca vrei.

PS. "Educaţia este descoperirea treptată a ignoranţei noastre." Will Durant
Ignis 1.3 GLX+

Offline miaunica

« Răspuns #61 : 19.Ian.2012, 05:22:48 p.m. »
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline Laurentiu

« Răspuns #62 : 19.Ian.2012, 05:39:51 p.m. »
Aduc si cu un exemplu concret, minuscul, care poate parea comic - in 30 de ani de cand locuiesc in bloc n-am reusit sa inteleg unii vecini, care domiciliaza tot de atata timp, cum pot sa  infunde periodic toboganul de gunoi. Repet, in 30 de ani, n-au fost in stare sa invete sa-l utilizeze. Dar nici eu sa-i abordez in vreun fel, sa nu-i jignesc, de fapt nici nu stiu la ce etaj locuiesc. Administratorul a pus si afise pentru acest lucru.
Se poate gasi un remediu la aceasta situatie pe "scara mica": se elimina folosirea toboganului si astfel ai numai avantaje (nu miros pe casa scarii, nu gindaci de bucatarie, nu cautat tap ispasitor de infundarea toboganului, nu tu certuri, locuri pt o debara pe fiecare palier etc). Noi asa am procedat in bloc si totul e OK acum. Fiecare locatar isi ia frumos gunoiul sub brat si cind pleaca la serviciu, si-l lasa la tomberoane. Nu contest ca a durat putin timp (si asta din cauza celor care erau impotriva desfiintarii) pina ce s-au civilizat insa pina la urma a mers.

Daca la scara mica a mers, de ce n-ar merge si la scara extinsa ? E normal ca totul ce e la inceput sa fie greu dar nu si imposibil. Important este ca lucrul respectiv sa fie dorit de toata lumea sau cel putin de marea majoritate. Deviza folosita cu zeci de ani in urma in armata (daca nu poti te ajutam, daca nu stii, te invatam iar daca nu vrei, te obligam) mi se pare cam dura insa, in ultima instanta se poate aplica si asta.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #63 : 19.Ian.2012, 06:49:52 p.m. »
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline shogom

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #64 : 19.Ian.2012, 07:19:10 p.m. »
cred ca toate analizele" facute de analisti profesionisti"au ceva putred.
fractia e simpla...daca51% dintre cetateni sunt nemultumiti de calitatea vietii atunci trebuie schimbare.
doar nu0-mi trrebuie analist ca sa--mi spuna ca eu o duc bine(sau nu) atunci cand e evident ca nu e  asa.
martirii(stransa cureaua bla bla)  n0au ce cauta in modelul social actual.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #65 : 19.Ian.2012, 09:22:12 p.m. »
fractia e simpla...daca51% dintre cetateni sunt nemultumiti de calitatea vietii atunci trebuie schimbare.

e simpla, dar mai greu de cuantificat si pus in practica in afara ciclurilor electorale...

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #66 : 19.Ian.2012, 10:35:34 p.m. »
Este dreapta nemultumirea generala a romanilor, insa este dureros ca situatia asta este exploatata pentru a-si regla conturile intre ei (desi articolul spune ca nu au reusit - au lipsit niste elemente). Nu mai este un secret faptul ca manipularea maselor prin intermediul mijloacelor media a devenit chiar o stiinta. Adica, in final, vorba lu' Socaciu:"vin ai nostri, pleaca ai nostri, noi ramanem tot ca prostii". Iesi in strada cu speranta ca vei schimba ceva, dar de fapt vei implini voia altora (in cazul in care scapi nebatut de jandarmii cu minte de caine lup).
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline danker

« Răspuns #67 : 20.Ian.2012, 08:59:10 a.m. »
- Bun,suntem manipulati ca niste prosti, toata clasa politica e la fel de corupta si analfabeta, analistii de tot felul bat campii, televiziunea lui felix incearca sa ne faca ca sa iesim in strada si nu e bine.
Parca noi dezbatem aici tot ce vedem pe la televizor (ca la fesa locului de, "mai rarut ca-i mai dragut") mai ceva ca niste "analisti" si n-ar fi nimic rau in asta, ca de aia avem topic. Dar se mai trezeste cate un sclav de multinationala ce merge imbracat ca de parastas in fiecare zi la serviciu, intr-o masina pe care este aplicat un sticker cu un logo de  bautura colorata sau detergent, crede ca daca are slujba asta de cativa ani, practic toata tara a fost facuta de el si ne da sa si mancam la toti. iar cu o aroganta suprema incepe el sa taie pe unii si pe altii la salar'. Probabil ca isi imagineaza ca Cernavoda, Rovinarii, etc. .. si tot ce s-a creat in timp aici, a fost facut fara munca si din profitul pe care il face multinationala "lui" si pe care ii repatriaza. Ba mai mult ne contorizeaza si orele cand stam pe forum si ne acuza ca suntem "bugetari", fara sa stie ce a facut fiecare in viata asta, cat a muncit sau nu si pentru ce....
- Pai atunci eu propun asa: stam acasa, mai punem o haina sau 2 pe noi, ca gigacaloria....., mutam din telecomanda pe televiziunea nationala, asteptam sa vedem incantati ce aberatii ne mai propune Base si cu gasca lui de oligofreni (pentru ca altii mai buni nu-i asaaa nu exista), asta daca se hotaraste sa mai apara pe la televizor, ne facem un ceai din buruienile din fata blocului, dupa care ne ducem la culcare si dormim linistiti pentru ca ei lucreaza pentru noi si uite asa, am aparat si stabilitatea in tara si ii lasam si pe cei mai portiviti oameni la conducerea tarii, isi mai burdusesc si ei un pic conturile nestingheriti, si dezastru e ca si al nostru.
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline miocrl

Offline Livius

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 278
  • Drive safe, safe drive!
    • Bucuresti
« Răspuns #69 : 20.Ian.2012, 10:14:03 a.m. »
Este dreapta nemultumirea generala a romanilor, insa este dureros ca situatia asta este exploatata pentru a-si regla conturile intre ei (desi articolul spune ca nu au reusit - au lipsit niste elemente). Nu mai este un secret faptul ca manipularea maselor prin intermediul mijloacelor media a devenit chiar o stiinta. Adica, in final, vorba lu' Socaciu:"vin ai nostri, pleaca ai nostri, noi ramanem tot ca prostii". Iesi in strada cu speranta ca vei schimba ceva, dar de fapt vei implini voia altora (in cazul in care scapi nebatut de jandarmii cu minte de caine lup).

Subscriu.

E adevarat ca nemultumirile resimtite pe pielea noastra sunt nenumarate si cele mai multe mai mult decat indreptatite dar sunt ferm convins ca miscarile astea (dincolo de doza de artificialitate si sustinere in stil binecunoscut), prin jertfa de frig, foame si cafteala a unor nefericiti care avand inima prea mare, sau fiind manipulati, sau fiind (cu durere o spun) foarte prosti...vor legitima din nou instalarea neo-comunistilor iliesti si post-iliesti, responsabili de crimele de la revolutia din 89 si cele 2 mineriade +instaurarea regimului de hotie si indobitocire a oamenilor adus la rang de "arta", pe culmile tupeului si nesimtirii...iar daca asta se va intampla, atunci fiecare din crimele de orice natura comise de acesti indivizi - omoruri, genocid, crime sociale, culturale, etc) vor atarna greu si pe umerii celor ce-i servesc indirect...Cred ca pentru unii, ultimii 22 de ani au adus totusi intelepciunea de a nu se mai lasa manipulati de niste analfabeti parveniti si josnici si a deveni cu sau fara voia lor, instrumentul de sprijin al acestei clase diabolice...Iar cum asta nu prea scoate cutitul implantat in ciolanele obosite ale romanului, trebuie gasita o solutie mai inteligenta pentru a eradica in totalitate aceasta maladie ce se hraneste din inasasi fiinta romaneasca, de atata amar de vreme, de prea multa vreme, de cand ne stim...
  • Vitara Passion AllGrip
"Cel ce luptă, chiar şi singur pentru Dumnezeu şi neamul său, nu va fi învins niciodată"