Autor Subiect: Revolte 2012 - in direct!  (Citit de 45198 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Revolte 2012 - in direct!
« Răspuns #180 : 27.Ian.2012, 05:25:28 p.m. »
Si daca tot sintem la poezii pe variante de "revolte":

Luceafărul (varianta 2011)

A fost o dată, ca în basm
N-ar mai fi niciodată -
Pe un tărâm în plin marasm
Un împărat şi tată

A două fete - cum să spui -
Crescute la ferestre
Unde pândeau vaporul lui
Aducător de zestre.

Că toată tinereţea sa
În pribegii navale
Cărase tone de cafea
Blugi şi ţigări „nasoale”

Doar erau două la părinţi
Şi nu prea frumuşele
Fără succesuri mari la prinţi
Baroni ori beizadele

Dar se mandreau cu tatăl lor
Ce bea whisky cu litrul
Şi se visa un jucător
Cu fluier de arbitru.

De-atât cărat din port in port
S-aducă de detoate
Fu uns ministru de transport
În câteva mandate.

Avea tupeu, ambâţ, nărav
Ştia cum să vrăjească
Şi fu ales chiar pârcălab
La curtea-mpărătească.

Pe unde-a fost el - port ori post
A strâns pe îndelete
Ca să le facă-n viaţă-un rost
Iubitelor lui fete.

Veni-ntr-o zi un chitarist
Luă fata cea mare
Dar, vai, spectacolul fu trist;
Divorţ şi partajare.

C-avură-nspre aeroport
Viloi de la tataia
Dar l-au schimbat, tot către Nord
C-o casă-n Mogoşoaia.

Cum au facut şi ce au dres
Când fu de partajară
Cine cu ce s-o fi ales
Nu a ştiut o ţară.

Cert e ca fata de-mpărat
Fără de soţ rămasă
Îşi cumpără, cumva pe blat
O şi mai scumpă casă...

În timpul ăsta, sora sa
Mezina, cum se zice
În cercuri largi se afirma
Fiţoasă şi ferice

Trecu prin şcoli de pe la noi
Şi chiar urmă prin State
Un curs intens de... piţi-goi
De-i zice facultate.

Dar mult mai multe a-nvăţat
Prin baruri şi locante
Cu prinţi ieşiţi la agăţat
Modele – aspirante.

Era a doua la părinţi
Mezina cea cu ţeluri
Dar a urcat, strângând din dinţi,
În topul de modeluri.

Şi chiar cu bâlbe pe platou
Trup zvelt, CV subţire
A strâns un roi în jurul său
De stele-n devenire.

Aşa ajuns-au la-mpărat
Roberta şi Alina
De care-apoi s-au ataşat
Monica şi Sulfina...

Acestea s-au lipit de el
Ca marca de scrisoare
Iar pe cea mică la Bruxelles
Au uns-o, cu fanfare.

El, jucător de Tabinet
Şeptic şi Licitaţii
Puse-ntr-o zi, în cabinet,
De-un Poker, cu confraţii.

Cu patru dame-n mână sta
Şi ar mai fi vrut una
- Chintarul îl ademenea
Şi-l îmboldea Fortuna -

Se ridică incetişor
Cu cărţile în mână
Veni la geam şi, visător,
Privi mâhnit la lună.

Mai apoi prinse a scruta
Cea boltă instelată
Pe care-odată-i se-arăta
O stea cu chip de fată.

Avea un trup parcă sculptat
Păr aburind reflexii
Gură ce-ndeamnă la păcat
Sâni împliniţi şi sexy.

Şi tot privind-o-ngândurat
Se-aprinde-odată flama
La pieptu-i de matroz umblat
Să cadă, dragă, dama.

- Hai, vino-n cărţi, râvnită stea
Prelinge-te pe masă
Că potu-i mare, scumpa mea
Şi jindul mă apasă.

De vrei aievea să exişti
Coboară dintre stele
Dă-i dracului de pesedişti
Fii mir inimii mele.

Într-un iatac municipal
Trăi-vom altă eră
Mie, Primarul General,
Să-mi fii consilieră.

(Şi mai şopti, pierdut la geam
Cu ochii către astră)
Aş da o ţară să te am
În Alianţa noastră.

Iar ea, din cercul ei bengos
Răspunde-aşa, mieroasă
- Aş da o fugă până jos
Dar am cocoş acasă.

Şi, vai, ce trist bietu-mi călcău
Mai cu-cu-ri-g-grăieşte
C-un mameluc din staff-ul tău
Dosaru-i frunzăreşte.

- Hai, luminează-mă-n amurg
Şi fă-ţi itinerarul
Cu forţa mea de brand-de-burg
Am să-i închid dosarul.

Nu-s stele-n cer cât promitea
Blagoslovit cu flama
Doar ce s-a-ntors la masa sa
Că-i şi pică, zău, dama

- Cinstire Ţie Demiurg
Că mi-ai adus dameza
Sunt cel mai cool bărbat din burg
Şi simt că-mi creşte freza.

Iar răpitoarea-i glăsuia
Privind din cărţi complice
- Dubleaza potul - ţara ta
Va fi tărâm ferice

- Cadâna mea, de când te-aştept
(Îi zice-atunci Înaltul)
Rămâi aici, la al meu piept
Să netezim asfaltul.

Să mă îmbăt de Scoţian
Sorbit din a ta gură
Iar un taraf teleormănean
Să cânte pe bordură.

Că am şi eu damblaua mea
Sa ne trăim, dar, bine -
N-am mai vândut demult cafea
Dar azi mă vand pe tine.

Şi, zău, al dracului să fiu
De n-om trăi regeşte
Mă dărui ţie, monstru viu,
Curat - marinăreşte...

Aşa fu potul adunat
De a aflat tot statul
Dar el ajunse Împărat
Vrăjind electoratul.

Ce l-a crezut un dregator
Cu har, virtuţi şi vicii
Braţ al umilului popor
Tronând peste Servicii,

Peste Parchet şi DNA
Justiţie, Armată...
Ei, bine, el le iriza
Cu astra adorată.

- O, steaua mea de căpătâi
(Îi declama adese)
Gândirea ta perversă îi
Că e pe interese,

Dar nu-i nimic, acelaşi fler
Mă mână şi pe mine
Îţi dau pe mâini un minister
Şi fonduri - nu puţine,

Ci mai coboară-n jos, încet
Alunecând spre bază
Aici, la mine-n cabinet
Chelia-mi luminează.

Iar ea, de sus, din firma sa
De spaţii de parcare
Din când în când se cobora
Să pună de-o plimbare

Pân-au luat-o la-ntrebări
În Parlament, ghiolbanii:
La Ministerul de Plimbări
Prea se jongla cu banii,

Că răsuflase-acel mister
De se iscase drama
Se ticluise-un minister
Ca să se plimbe dama,

Cu un buget de emirat
Ce-şi vântură petrolul
Să aibă Marele Umblat
Din ce-şi plăti obolul,

Pentru naveta astrei lui
Pe căile lactee
Azi la Paris, mâine-n Vaslui
Azi star, mâine femeie,

Prin iarmaroace, la serbări
Cu presa după sine
Să vadă bietii electori
Cum se trăieşte bine,

Cu mici, cu beri, miei la proţap
Şi dansuri populare -
S-a dat turismul peste cap
De-atâta promovare.

Veniţi la noi, dragi călători
În mândrul < Land of Choice >
Căci brandul scumpei noastre ţări
Cârnaţii de Pleşcoi îs.

Vai, Demiurgule, ne-ai dat
Atâta jale-n casă
C-un împărat prea inflamat
De-o astră prea focoasă,

Fie-Ţi, dar, milă de-un popor
Ce ţi-a-nălţat biserici
Ia, Doamne, de prin preajma lor
Aceşti eroi himerici!
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #181 : 27.Ian.2012, 07:59:41 p.m. »
Si uite-asa, vazand cum se mareste acest topic si ce se intampla in tara, ma simt din ce in ce mai legitim in ceea ce am afirmat cu ceva pagini in urma. Imi cer scuze pentru ca modul in care am facut-o a fost defectuos, dar nu imi retrag opinia ci dimpotriva o sustin cu si mai mare putere.

Eu n-am inteles cum vine chestia asta - daca se intampla ceva in tara trebuie sa inchidem un topic, la care userii participa avand diverse opinii? Ca doar nu isi dau in cap, isi maresc reciproc orizontul social, politic, etc. Poate ar trebui sa precizezi clar motivul, raspicat si argumentat. Ca doar nu sant "presiuni interne sau externe" la ce se discuta aici. Sau mai stii? Or fi.
Doream sa mai fac cateva remarci la cele postate de unii useri, le aman deocamdata, pentru cand voi fi mai relaxat.

Totusi vazand atatea poezii culese, aduc si eu una, gasita recent, sa ne insufleteasca pe toti.  :P

,,,Dacă pe calea dreaptă azi mergem cu mândrie
E pentru că Băsescu e om de omenie,
E pentru că-mpăratul Traian a înviat
Ca să ne arate drumul cu braţu-i neînfricat.

Dacă în Europa azi suntem respectaţi
E pentru că la cârmă întâiu-ntre bărbaţi
Stă neclintit furtuna călit să o înfrunte,
Puternic ca o stâncă şi falnic ca un munte.

Dacă pe masa noastră bucatele se adună
Când glasuri de femeie ne-mbie poftă bună,
E pentru că o Ţară şi un Neam s-au ridicat
Urmând pe Comandantul la inimă curat.

Dacă-ndoieli şi temeri nu pot să ne oprească
E pentru că în suflet simţirea românească
Dispreţuieşte pleava prin pieţe vânturată
De ticăloşi vremelnici cu trei arginţi chemată.

Cu voce răspicată, cu Patria în minte
Dăm, umăr lângă umăr, onor la Preşedinte,
Celui ce Naţiunea română-n demnitate,
Cu stimă şi iubire-i urează: "Sănătate!"
Ignis 1.3 GLX+

Offline cribo25

• Hero Member
« Răspuns #182 : 28.Ian.2012, 05:04:38 p.m. »
E "laudabil" modul in care isi "rezolva" natia asta conducatorii ... buni sau rai.

Trebuie sa fii destul de incuiat la minte (si - implicit - sa-ti meriti soarta) pentru a crede ca ce li s-a intamplat Ceausestilor a fost un act de justitie necesara (suntem singurii din fostul bloc comunist care am facut asta)... Ceea ce traim acum este in mare parte consecinta acelui "act de justitie".

In aceste conditii, imi pun si eu intrebarea: daca - dupa 22 de ani - tu, ca natie, n-ai invatat nimic si esti dispusa sa repeti aceasi greseala, care poate fi deznodamantul pentru tine ???

Incerc un raspuns oarecum indirect, de profan in ale politicii: polonezii au avut "Solidaritatea", cehii l-au avut pe Václav Havel.
La noi oamenii se ascundeau, in cel mai bun caz in familie, unde mai "susoteau"  impotriva regimului.
 Plus ca mai existau (conform unor aprecieri, aparute dupa 1990), sute de mii de "turnatori", nefiresc de multi totusi intr-o societate aflata sub o dictatura.
Ignis 1.3 GLX+

Offline shpeedy

« Răspuns #183 : 29.Ian.2012, 03:19:30 p.m. »
@cribo25: banuiesc ca post-ul tau se refera la ce am postat mai devreme; chiar si asa, tot nu inteleg pe deplin ce vrei sa spui...

3. Referitor la remarca ca "el (Ceausescu) le stia pe toate" asta a fost posibil pentru ca i s-a permis...
O sa incerc sa ma explic: un sistem politic este compus din oameni. Imi vine greu sa cred ca doar doi oameni (sotii Ceausescu) au reprezentat Raul in tara asta (ca doar nu erau zei dotati cu puteri supranaturale). Atata vreme cat nimeni nu le-a spus NU si chiar le-a cantat in struna, s-a ajuns unde s-a ajuns. Parerea mea personala e ca Ceausestii - izolati in globul lor de sticla - chiar nu stiau cum se traieste in tara. Din pctul asta de vedere, chiar cred ca au murit nevinovati. Trist e ca aceeasi oameni care i-au tinut in bezna pe ei, si-au extins "experimentul" si la mare parte din natia asta dupa 1989 (Iliescu&co au castigat cu peste 80% la alegerile din '90)...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #184 : 29.Ian.2012, 06:15:26 p.m. »
Citat
Cu mici, cu beri, miei la proţap
Şi dansuri populare -
S-a dat turismul peste cap
De-atâta promovare.

Veniţi la noi, dragi călători
În mândrul < Land of Choice >
Căci brandul scumpei noastre ţări
Cârnaţii de Pleşcoi îs.

:D  Se pare ca unul dintre noi (cel cu "sindrom" DOWN =  :-q ) si-a pierdut simtul gustului.  :-))
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline cribo25

• Hero Member
« Răspuns #185 : 29.Ian.2012, 06:41:15 p.m. »
@cribo25: banuiesc ca post-ul tau se refera la ce am postat mai devreme; chiar si asa, tot nu inteleg pe deplin ce vrei sa spui...
shpeedy, recunosc ca, din comoditate sau graba, concentrez cateodata exagerat fraza (ceea ce doresc sa spun).
Incerc sa remediez pocinogul, si incep tot pe puncte, cum ai pus:

3. De acord partial cu cele afirmate, dar cuplul dictatorial stia ca oamenii o duc greu altfel n-ar fi afirmat ca "daca este frig in case sa mai puna lumea o haina" .Am trait acea perioda in care dormeam in saci de dormit (12 grade) , curet electric oprit din ora in ora, gazul la fel, era o lupta permanenta sa gasesti de mancare, te sfida o toapa de la 'Alimentara' pentru o ratie de zahar si ulei etc, etc nu mai dezvolt.
2. De acord tot partial si, din cat am putut sa ma informez, asa ca diletant, mai multi au murit impuscati de armata decat de fosta "securitate" pana la 22 decembrie.
1. Aici nu sunt de acord, un linsaj (care probabil s-ar fi produs) nu prea este demn de o societate situata, cel putin geografic in Europa.

Acum o opinie, independent de cele 3 puncte, tot ca "traitor" al perioadei si din cele citite in presa vremii: trebuia gasit un "tap" ispasitor pentru toate relele suportate de acest popor si, cum bine spui, a fost gasit cuplul dictatorial si lichidat rapid. Astfel, ierarhic, in jos, aproape nimeni nu mai avea nici o vina, in toate structurile statale de atunci.
Cazuse "zidul Berlinului" tarile foste comuniste paraseau relativ pasnic vechiul sistem, dar la noi in nici un chip "mamaliga romaneasca nu exploda". Asa ca, "licuricii cei mari", la Malta, s-au inteles "sa puna umarul" si pentru Romania. Aici nu mai detaliez, fiecare gaseste destul material chiar si cu Google.

Ma intorc putin la afirmatia initiala pe care n-ai inteles-o: la noi nu s-a dezvolat o societate civila autentica ca raspuns la o dictatura extrem de dura. Majoritatea s-au complacut, au pactizat cu regimul intr-o forma sau alta in aproape toate structurile sociale ( turnatori simpli sau cu studii superioare, cu haine preotesti, intelectuali "rasati" etc. etc.) Si de aici "dezastrul" pe care il vedem acum. Daca iti face placere mai putem continua dialogul dar ne cam abatem de la topic si ne "urechesc" moderatorii.

Inca o precizare, sa nu ramana loc de dubiu, apropo de presedintii avuti pana in prezent, singurul pentru care am avut oarece simpatie a fost Emil Constantinescu, avea totusi destula decenta in a ne reprezenta ca tara. Dar si acesta a fost, dupa cum a spus "infrant de structuri".

Actualul presedinte s-a discreditat in ochii multor romani, ce-si pusesera probabil sperante in el, datorita moralitatii extrem de "subtiri" de care a dat dovada cand si-a promovat fiica (cu precara instruire) ca europarlamentar dar si unor "afaceri" mai mult sau mai putin dubioase (vezi case, terenuri etc.).

Pun un link despre "Solidaritatea" si compara putin ce au facut polonezii cu ce am facut noi pana in 1989. Despre Havel, cu Google.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Solidaritatea
Ignis 1.3 GLX+

Offline danker

« Răspuns #186 : 01.Feb.2012, 02:41:37 p.m. »
-Adunate de prin piata, ( circula pe net ) ...caaaa   dupa atatea sfaturi "caldute " de trimis la munca si la articole de ziar penibile si aiurea, cred se simtea nevoia de ceva mai amuzant si mai ...hard  ;) 
Totusi niste oameni stau in piata chiar si pe gerul asta, iar daca ar fi sa socotim dupa inspiratia de pe pancarde... nu sunt cei mai tampiti dintre noi.

« Ultima Modificare: 01.Feb.2012, 03:06:39 p.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Laurentiu

« Răspuns #187 : 01.Feb.2012, 07:41:28 p.m. »
Cred c-ar fi mers bine la capitolul VINZARI insa se poate incadra si aici:

Se vinde: ROMANIA

Stare tehnică:
Are probleme cu alimentarea, o mică defecţiune la mecanismul de direcţie, că nu ţine linia dreaptă, şi merge cam înfrânată.

Cutia de viteze e blocată în marşarier. Este înmatriculată în Europa, cu numere provizorii, se mai poate circula cu ea maxim o lună.

Istoric:
Este fabricată acum 2000 de ani, sub licenţă romană. A fost avariată în repetate rânduri. Prima dată a fost condusă de nişte ciobani, dar au mai călărit-o şi alţii. A fost reparată numai cu piese second hand, aduse de pe la turci. O perioadă a fost condusă bine de nişte nemţi, Carol I şi Ferdinand, dar apoi a încăput iarăşi pe mâna unor idioţi care au băgat-o prin toate gropile.
Exteriorul a fost vopsit în 1989, dar interiorul este încă plin de rugină. A mai avut câteva reparaţii capitale, în 1600, 1859 şi 1918, dar a mai şi pierdut o parte din piese.

Combinaţii:
Predau leasingul, mai sunt de plată la ea câteva zeci de rate FMI. Accept şi variante de schimb cu o ţară similară din Africa, oricât de mică ar fi, dar să funcţioneze.

De ce o vând:
Sincer să fiu, o vând că m-a lăsat în drum şi nu mă pricep la ea. Plus că îmi consumă cam mult, şi ca s-o repar mă costă cât nu face. Oricum, eu n-am permis de conducere pentru categoria asta de ţară, aşa că să o conducă cine s-o pricepe. Dacă nu o vrea nimeni, o dezmembrez şi o vând pe bucăţi (ca flota). E păcat de ea, vă spun. Sper să o ia cineva care ştie să o aprecieze.

Cu voia dumneavoastra,
Ultimul pe lista,

Traian Basescu
  • Suzuki SX4

Offline sfichiu

« Răspuns #188 : 01.Feb.2012, 08:37:23 p.m. »

• VITARA S ,Matiz

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #189 : 02.Feb.2012, 05:04:47 p.m. »
Compunerea lui Gigel, clasa VI B despre cum a petrecut el vacanța de iarnă:

Scenariu: Razboiul din Iran si protestele de strada din Romania

În ultimele săptămîni, SUA și UE pregătesc și aplică un plan extrem de dur legat de Iran, ale cărui experimente nucleare deranjează marile puteri occidentale. Decizia de ieri, de la Bruxelles, privind blocarea totală a exporturilor de petrol iraniene către UE este scînteia care va declanșa aproape sigur conflictul militar dintre Iran, discret sprijinit de Rusia și China, și SUA, împreună cu aliații europeni. Un conflict care nu e exclus să aibă legături cu mișcările de stradă de la noi, izbucnite tot în ultimele săptămîni.
Faptele pe scurt:
UE a decis luni interzicerea imediată a tuturor noilor contracte cu Iranul în sectorul petrolier.
Pentru Iran, lovitura e devastatoare, țara exportînd în UE o cincime din petrolul său. Nici pentru UE nu e simplu: dacă alți mari exportatori precum Arabia Saudită nu sporesc producția, prețul petrolului va crește substanțial în plină criză economică.
Iranul are propria monedă de răspuns: a anunțat de mai multă vreme că o asemenea decizie a UE va fi urmată de blocarea strîmtorii Ormuz, ceea ce ar paraliza întreg golful Persic și ar bloca transportul naval al petrolului provenit și din alte state, o cincime din petrolul mondial. Manevra ar echivala cu aruncarea în aer a întregii economii a lumii, subliniem, aflate oricum în criză.

SUA, la rîndul lor, au anunțat că nu vor tolera blocarea golfului, considerînd-o un act de război.

Cum se stă la această oră? Iranienii pregătesc intens blocarea strîmtorii, SUA și Marea Britanie au trimis în ultimele ore cele mai mari nave nucleare de război în regiune, Franța expediind, și ea, portavionul Charles de Gaulle.

De cealaltă parte, președintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, a plecat duminică într-un turneu-fulger în America Latină, în căutare de aliați, fie și morali, contra SUA.

Nori războiului se adună, din păcate, vertiginos, deasupra golfului.

Să revenim la România. Ce are a face ea cu golful Persic?

Răspunsul e simplu: România și Turcia sunt doi aliați extrem de importanți ai SUA, în contextul unui conflict cu Iranul, datorită poziției geografice. Baza militară aeriană de la Constanța, spre exemplu, ar reprezenta un punct extrem de important pentru zborurile către Orient. De altfel, și scutul anti-rachetă de la Deveselu ar avea în viitor misiunea de a apăra, între altele, Europa de rachetele iraniene.

Pentru a se baza pe România, însă, americanii au nevoie de o conducere a statului puternică, autoritară, pentru că anumite decizii în climat de conflict armat sunt prost recepționate de populație. Să amintim că marele declin al lui Emil Constantinescu a început în sondaje odată cu decizia de a pune aeroporturile românești la dispoziția NATO pentru a bombarda fosta Iugoslavie.

Problema e că Băsescu, spre deosebire de Constantinescu la acel moment, e deja prăbușit și lipsit de credibilitate.
Soluția, fie și temporară, de redresare a președintelui ar fi debarcarea întregului guvern Boc de la putere, dar nu numai. E nevoie de mai mult de atît.

E nevoie de debarcarea întregii coaliții de la putere, e nevoie de un vîrtej care să îi măture nu doar pe Boc, ci și pe Udrea, Oprea etc.

Acest lucru nu se poate face decît prin înlocuirea cabinetului Boc cu un guvern de tehnocrați independenți susținut de toate partidele parlamentare. O ecuație în care PDL și-ar pierde accesul la bani și influența.
Evident, premier ar trebui să fie un personaj profund agreat de americani, cu care să se poată comunica rapid și eficient în caz de conflict în Golf.

Un asemenea scenariu l-ar mai ”scoate” nițel pe Băsescu din clinci, numai că există o mică problemă: PDL nici nu vrea să audă. Boc, ca premier, ar putea fi executat, să zicem, prin intermediul DNA, dar PDL, ca partid, e o nucă mult mai greu de spart, mai ales că reușește să țină destul de bine aproape și aliații politici, pe bază de ciolane guvernamentale grase.
Nu e întîmplător că Berceanu iese la rampă nervos și strigă ”fără tehnocrați”, la fel și Oltean.

Este foarte posibil, în consecință, ca mișcările de stradă recente să fie declanșate și întreținute pentru dărîmarea întregii guvernări actuale, profitîndu-se de realitatea dramatică, anume că românilor chiar le-a ajuns cuțitul la os.

Băsescu și serviciile secrete de la noi au fost sigur avertizați  încă de acum cîteva săptămîni de americani că trebuie făcut ceva pentru ca aliatul de la Cotroceni să-și întărească, atît cît se poate poziția. Decizia UE privind Iranul nu a venit peste noapte, iar consecințele ei vor fi fost atent analizate de multă vreme.

Au serviciile secrete de la noi capacitatea de a regiza ieșirea ”spontană” în stradă a unui număr, nu foarte mare, de români? Răspunsul categoric e da, mai ales dacă luăm în calcul ”Doi și un sfert”, descendenta unei componente a fostei securități care se ocupa cu controlul românului de rînd, ținînd în mînă administratorul de bloc, gestionarul de aprozar, micul sindicalist, muncitorul cu influență în rîndul colegilor etc. (Poate de aici și condescendența, disprețul cu care ”Doi și un sfert” a fost și este privit de celelalte servicii autohtone). Nici nu ar fi greu de aranjat o ieșire în stradă, ținînd cont, cum spuneam, că românilor cu adevărat le-a ajuns cuțitul la os.

S-ar putea ca nici PSD să nu fie străin de scenariu, dacă ne gîndim la enigmatica și, aparent, complet neavenita declarație a lui Ponta de zilele trecute, potrivit căreia va păstra actualii șefi ai serviciilor secrete dacă ajunge la putere, pentru că își fac bine datoria. Prin intermediul ei, Ponta a transmis, poate, mesajul că e gata să susțină planul privind instituirea unei alte guvernări.

Deocamdată, nu e clar ce poziție ar avea PNL într-o asemenea eventualitate. În orice caz, un guvern de tehnocrați condus de un George Maior, să zicem, nu ar slăbi deloc șansele opoziției de a cîștiga alegerile la termen, dar ar face praf PDL și UNPR, pentru că nu s-ar mai afla la butoanele de fraudat, atît de importante. Nici nu e de mirare că Boc e gata să cedeze Externele către UNPR doar pentru a fi sigur că aliații nu dau bir cu fugiții.

Că povestea cu manifestațiile începe să ”miroasă” o dovedește apariția de acum celebrului locotenent Alexandru Gheorghe în piață, alături de manifestanți.

Tînăr, figură angelică, sincer (faza cu salariul!), curajos, uniformă impecabilă, cămașă albă...probabil s-a făcut un casting serios pentru alegerea sa. Faptul că junele lucrează la contrainformații militare, mai precis la protecția documentelor secrete, ceea ce presupune că a fost verificat și în interiorul plombelor dentare de către servicii mai înainte de a primi certificatul ORNISS pare să fi scăpat multor fani ai pieței.

Prezența lui între manifestanți (ca și a procurorului de la Arad) ar fi un semnal mult mai direct transmis de structuri către pedeliști că treaba e groasă și trebuie să înțeleagă cum stau lucrurile. La cum se prezintă lucrurile, e aproape cert că evenimentele se precipită, iar Boc și PDL nu mai au zile multe la palatul Victoria. Maxim două săptămîni, după cum anunță un foarte apropiat de americani lider autohton, l-am numit pe Mircea Geoană.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain