Autor Subiect: Revolte 2012 - in direct!  (Citit de 45199 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Revolte 2012 - in direct!
« Răspuns #170 : 26.Ian.2012, 05:30:13 p.m. »
Se impune o politica de plantare a tufisurilor naturale cu crestere rapida de-a lungul sectiunilor de drum cu risc de inzapezire.
Cine sa impuna asa ceva ? Basescu a circulat numai pe mare si acolo e obligatoriu colacul sau vesta de salvare.

In Rusia, atit caile ferate cit si soselele sint marginite de liziere pt a impiedica inzapezirea cailor de comunicatii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #171 : 26.Ian.2012, 05:59:05 p.m. »
Desi stiu ca nu este in asentimentul unora din cei care au postat pe acest topic, eu inca sunt de parere ca traim intr-o democratie - Cine ne tiranizeaza ?
@shpeedy, ai pus un link cu analiza facuta de Andrei Cornea. Pun atunci si eu alta, de Ion Vianu, sa avem un oarece echilibru. Cred ca este destul de profunda si concisa, merita citita cu atentie.
http://www.revista22.ro/pe-o-cale-gresita-13052.html
Cine este Ion Vianu: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Vianu
Ignis 1.3 GLX+

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #172 : 26.Ian.2012, 06:31:08 p.m. »
Cine sa impuna asa ceva ? .

In nici un caz presedentia, oricum s-ar chema presedintele. Asta e treaba celor ce se ocupa de drumurile din Romania, in mod indirect a guvernului.

Sa fim consecventi pana la capat si sa nu uitam de principiul separarii puterilor in stat.  :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #173 : 26.Ian.2012, 08:08:58 p.m. »
sa nu uitam de principiul separarii puterilor in stat.  :)
Capul incoronat se baga in toate; doar e atotstiutor. A mai fost unul ca el si .......... s-a dus saracul.  :)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #174 : 26.Ian.2012, 08:21:53 p.m. »
 :)

pai si cand se baga la unele e "certat", dar e "dojenit" daca nu se baga la altele...  :dknw:

Offline shpeedy

« Răspuns #175 : 26.Ian.2012, 09:50:32 p.m. »
A mai fost unul ca el si .......... s-a dus saracul.  :)

E "laudabil" modul in care isi "rezolva" natia asta conducatorii ... buni sau rai.

Trebuie sa fii destul de incuiat la minte (si - implicit - sa-ti meriti soarta) pentru a crede ca ce li s-a intamplat Ceausestilor a fost un act de justitie necesara (suntem singurii din fostul bloc comunist care am facut asta)... Ceea ce traim acum este in mare parte consecinta acelui "act de justitie".

In aceste conditii, imi pun si eu intrebarea: daca - dupa 22 de ani - tu, ca natie, n-ai invatat nimic si esti dispusa sa repeti aceasi greseala, care poate fi deznodamantul pentru tine ???
« Ultima Modificare: 26.Ian.2012, 09:53:39 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #176 : 27.Ian.2012, 09:54:42 a.m. »
1. E "laudabil" modul in care isi "rezolva" natia asta conducatorii ... buni sau rai.
2. ...ce li s-a intamplat Ceausestilor a fost un act de justitie necesara
3. ...care poate fi deznodamantul pentru tine ???
1. La starea in care era natiunea la ora aceea, n-aveai de ales. Macar au murit onorabil impuscati de armata si nu LINSATI de populatie cum s-ar fi intimplat daca nu erau pusi la adapost de militari.

2. Da, cred ca a fost necesara o astfel de decizie (impuscarea lor). Fara o pedeapsa capitala imediata, lista mortilor fara nici o vina putea fi mult mai lunga. E posibil sa gresesc dar cam asa se vedeau lucrurile din FATA cortinei. Jocurile de culise nu le cunosc.

3. Acum, dupa ce "ne-am invatat" cu democratia, ar fi destul de aiurea ca o capetenie sa aibe o asemenea soarta. Ar scapa prea usor.

P.S. shpeedy, mesajul meu nu era pe latura de cum a fost pedepsit Ceausescu ("s-a dus saracul") ci de faptul ca el le stia pe toate ("A mai fost unul ca el").  ;)
« Ultima Modificare: 27.Ian.2012, 09:59:38 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4

Offline shpeedy

« Răspuns #177 : 27.Ian.2012, 11:01:55 a.m. »
1. Macar daca ar fi fost linsati de populatie, "autoritatea" din zilele acelea ar fi putut sa-si faca intrarea in istorie fara a fi manjita de sange...

2. Referitor la "lista mortilor fara nici o vina putea fi mult mai lunga", hai sa fim seriosi ... peste 80% dintre mortii si ranitii "revolutiei" au fost facuti dupa fuga lui Ceausescu (22-Dec), adica atunci cand "autoritatea" era in functiune. Cu alte cuvinte mare parte din morti sunt ai lui Iliescu&Co, nu ai lui Ceausescu. Nu e nici un joc de culise aici, e istoria noastra asa cum a fost ea. Trebuie doar sa deschizi ochii ca s-o vezi (greutatea e s-o si accepti)...

3. Referitor la remarca ca "el (Ceausescu) le stia pe toate" asta a fost posibil pentru ca i s-a permis...
O sa incerc sa ma explic: un sistem politic este compus din oameni. Imi vine greu sa cred ca doar doi oameni (sotii Ceausescu) au reprezentat Raul in tara asta (ca doar nu erau zei dotati cu puteri supranaturale). Atata vreme cat nimeni nu le-a spus NU si chiar le-a cantat in struna, s-a ajuns unde s-a ajuns. Parerea mea personala e ca Ceausestii - izolati in globul lor de sticla - chiar nu stiau cum se traieste in tara. Din pctul asta de vedere, chiar cred ca au murit nevinovati. Trist e ca aceeasi oameni care i-au tinut in bezna pe ei, si-au extins "experimentul" si la mare parte din natia asta dupa 1989 (Iliescu&co au castigat cu peste 80% la alegerile din '90)...

PS: si mai trist e ca putem discuta mult si bine pe acest topic, fiecare cu argumentele lui mai mult sau mai putin valide si sa nu ajungem la nici o concluzie...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Leutz

« Răspuns #178 : 27.Ian.2012, 12:37:29 p.m. »
Si uite-asa, vazand cum se mareste acest topic si ce se intampla in tara, ma simt din ce in ce mai legitim in ceea ce am afirmat cu ceva pagini in urma. Imi cer scuze pentru ca modul in care am facut-o a fost defectuos, dar nu imi retrag opinia ci dimpotriva o sustin cu si mai mare putere.
In primul rand am abuzat de limbaj; si acel apelativ "tembel" desi nu face gaura in cer, se incadreaza la abateri disciplinare si a determinat suspendarea utilizatorului @Leutz.
In al doilea rand am abuzat de atitudine. Asta nu se incadreaza la vre-un regulament pentru ca e greu sa cuantizezi asa ceva, insa im dau seama ca am emis o parere si desi nu asta am intentionat a reiesit totusi ca ma simt destept si ca vad lucrurile de la niveluri mult mai inalte decat cei de jos de-acasa. Pentru scaparea asta suspendarea s-a acordat omului Leutz.

Totusi nu-mi retrag ideile de baza care se pot intelege totusi, in ciuda exprimarii neadecvate. Nu voiam sa mai postez aici, insa intamplator am gasit azi un articol care a aparut chiar in acele zile in care am facut pocinogul. Si m-am hotarat sa postez pentru ca cel care scrie nu este unul plecat la mai bine care vede lumea in roz, asa ca mine, ci unul de acasa dar care totusi are limpezimea sa puna starea de fapt in cateva cuvinte simple. Explicatia lucrurilor intamplate pe strada (si mai ales a celor neintamplate), la fel ca si solutia pentru ele, este in noi insine nu in alta parte.
Pe mine personal ma bucura faptul ca doar cateva mii de oameni au iesit in strada. Nu poporul roman a iesit in strada ci acele mii de oameni. Eu sper ca poporul roman, cel care n-a iesit in strada, este cel care a inteles din start ca lucruri de tipul astea au valoare ZERO si ca in alta parte e de lucrat; si atunci oamenii au ales sa faca in cel timp ceva util pentru ei si aproapele lor … sa continue sa se duca la munca, la scoala … etcetc.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/jos-cu-susul-si-apoi-sus-cu-josul-159949.html

Cam atat ar fi din partea mea ca moderator, ca user si ca om: scuze pe de o parte si sperante pe de alta parte.
« Ultima Modificare: 27.Ian.2012, 12:57:59 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #179 : 27.Ian.2012, 12:48:52 p.m. »
@Leutz, esti prea ... finutz ...

Mie mi-a placut cel mai mult finalul articolului :

"Să ne plătim taxele, să nu dăm şpagă, să nu depăşim coloane de maşini pe linia de tramvai. Şi, nu în ultimul rând, să ne împăcăm cu ideea că la serviciu mergem ca să muncim."

Si ceva on-topic:

FABULA PAPAGALULUI

Criza mondială
A lovit
Subit
Şi lumea animală.
Leul, alesul ei pentru un nou mandat,
A constatat
C-au început supuşii să îşi arate colţii:
Îl acuzau cu toţii
Că-n loc de vreo măsură,
El stă numai în chefuri, dezbină şi înjură,
Crezându-se-mpreună cu-o haită de lachei,
Descins din neam de zei.
De-aceea, enervate,
Jivinele-şi făcură şi ele sindicate,
Să poată protesta în mod organizat.
Speriat,
Văzând conducătorul că gluma se îngroaşă,
Că poate să o ia chiar dânsul pe cocoaşă,
S-a gândit,
C-ar fi mai potrivit,
Să-ndrepte ura turmei spre un supus docil,
Cu minte de copil,
Care să nu grăiască
Decât ce-o să audă din gura lui zeiască.
Încântat
De propria-i idee, îndată a chemat
Un papagal ce-n juru-i se gudura mereu
Şi-l imita la greu:
- Prietene, îi spuse cu aer de magistru,
De astăzi tu vei fi un mare prim-ministru!
- Dar eu sunt mic,
O, rege,
Şi nu pricep nimic
Din ce se-ntâmplă-n junglă cu criza mondială!
- Hă, hă! Faci o greşeală:
Pricep doar eu, tu n-ai nevoie să te-agiţi,
Ci numai să imiţi,
Ca orice papagal,
Cuvintele rostite de Leul genial!
Vei fi, de ai habar,
Un fel de... avatar.
Hai, vino, să te-nvăţ acum ce ai de spus,
Din zori până-n apus!
Şi micul papagal, destoinic, a-nvăţat
Politica de stat...
De-atunci el se tot bate