Autor Subiect: Revolte 2012 - in direct!  (Citit de 45491 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adrian_r5

Re: Revolte 2012 - in direct!
« Răspuns #140 : 23.Ian.2012, 01:00:41 p.m. »
Ma gindeam ca-i cu termenul de valabilitate expirat (din 2009).
Pai in ziua de azi cu "teleportabilitatea" asta a numerelor ... omu' isi mai poate schimba naravu' ... da' nr. de tel. nu prea are rost sa-l schimbe  ;)

Si oarecum mai la subiect ... Deci ... post-ul de mai sus s-a vrut o tentativa de pamflet si trebuie tratat ca atare  ;)
Din moment ce ne aflam in zona " La un pahar de vorba" consider ca fiecare avem dreptu' sa ne spunem parerea atita vreme cit nu incalcam regulamentul ... Nu vad nici un motiv pt. a inchide acest topic ... sau credeti ca daca il inchidem atunci forumu' va consuma mai putin curent  :-/ :
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Gen: Bărbat
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #141 : 23.Ian.2012, 01:06:15 p.m. »
Vad ca sunt unii care sustin un sistem al asigurarilor de sanatate privat. Pe ce va bazati cand spuneti asta? Cum se face ca unul din cele mai bune sisteme de asigurari de sanatate din lume este cel francez care este administrat de stat la fel ca in multe alte tari din zona euro. Si speranta de viata in Franta este de 81 de ani, deci sistemul merge destul de bine zic eu.
Vreti sa analizati un sistem privat uitati-va la cel american unde  31 de milioane de americani nu-si "permiteau" sa se imbolnaveasca.
E clar ca la noi sistemul actual nu functioneaza tocmai bine dar nu inseamna ca trebuie privatizat
« Ultima Modificare: 23.Ian.2012, 01:13:22 p.m. de Razvan »
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline Laurentiu

« Răspuns #142 : 23.Ian.2012, 01:32:59 p.m. »
E clar ca la noi sistemul actual nu functioneaza tocmai bine dar nu inseamna ca trebuie privatizat
Poate fi si un sistem privat care sa mearga in paralel cu cel de stat. Cine are bani si doreste sa stea internat ca la hotel, e treaba lui dar cei ce platesc sau au platit contributie la stat pt sanatate sa beneficieze de un tratament decent si nu de un pachet de luat in ris (o culegere de pe strada cind ai cazut, o aspirina si o luare de temperatura).

Am avut nevoie de o ambulanta cind am facut infarctul; am sunat la 112 si le-am spus sa trimita o ambulanta pt coronarieni. Masina a venit dupa 45 de minute de la apel "dotata" cu un sofer si (cred ca era) o asistenta. Mi-a dat o aspirina (si pe aia a cautat-o un sfert de ora prin geamancufarul ei), mi-a facut un fel de electrocardiograma dupa care verdictul: nu ai infarct omule; ai ceva gastric. Durerea persista la capatul sternului. Am cerut totusi sa ma duca la spital si dupa un consult de specialitate am ramas 5 zile agatat intr-un copac de fier (cuier) cu tot felul de perfuzii si monitoare. Asta e sistemul sanitar din Romania dar macar ai pe cine chema. La un privat, cu banii cistigati in ziua de azi nici macar transportul nu-l poti plati.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #143 : 23.Ian.2012, 02:06:39 p.m. »
Probabil multi nu realizeaza faptul ca asiguratorul privat este un business care, ca orice business, are ca unic scop profitul. Si ceea ce foarte putini inteleg este ca, la fel ca la orice sistem de asigurare, pentru a fi decontat, "devizul" (adica prescriptia) medicului trece pe la un inspector de asigurari al carui UNIC job este de a reduce cheltuiala firmei. N-ati fost niciodata suparati ca, in loc sa aprobe inlocuirea unei table indoite la masina, asiguratorul a aprobat doar repararea acesteia? Tabla-i tabla, dar cand e vorba de sanatate cine-si permite sa se lase la mana unui inspector (fie el si medic) care este bonusat cu atat mai mult cu cat aduce patronului economii mai mari? Cum va explicati ca sistemul francez (bazat pe serviciul universal) a fost cotat in 2000 pe primul loc de carte Organizatia Mondiala a Sanatatii in timp ce sistemul american abia pe locul 37, desi cheltuie cei mai multi bani per capita in sistemul medical (si au reusit si "performanta" de a avea peste 15% neasigurati de nici un fel)?
Sanatatea unui neam trebuie privita in integralitatea sa, la fel ca si educatia. Poate ca asta presupune anumite sacrificii, dar un popor sanatos si educat isi poate purta singur de grija in toate celelalte domenii. Si toata lumea doreste asta. Sau nu?  ;)

Cred că @hugbear a realizat cea mai reuşită şi succintă paralelă între cel 2 sisteme !

Avem tot ce ne trebuie pentru a eficientiza un sistem public de sănătate - specialişti în primul rând - care să asigure urgenţele medicale pentru toţi cetăţenii şi unul sau mai multe pachete (în funcţie de suma cu care se cotizează, de exemplu) pentru cetăţenii care plătesc asiguare de sănătate !
De asemenea, persoanele/angajatorii ce-şi doresc pentru sine/membrii familiei/angajaţi să se  poată înscrie la asiguratori privaţi, pentru condiţii şi pachete mult îmbunătăţite - la unele din pachetele oferite de aceştia să poată opta şi asiguraţii de la stat. Nu cred că legislaţia actuală împiedică acest lucru, aşa încât ar fi nevoie de un update al legii, nu de o reformă, care să reducă sifonarea banilor din sistem şi să excludă intromisiunea politicului în ocuparea funcţiilor de conducere.
Aşa încât sistemul francez poate constitui un model, înţeleg că Obama încearcă o reformare din temelii a sistemului american de asigurări de sănătate (spre care ne îndrepta proiectul de lege prezidenţial).
Negustorii adulmecă oportunităţile, de aceea teoria că nesolicitatul, intempestivul şi cu de-a sila impusul proiect de lege putea constitui o dovadă de ospitalitate pentru marile firme de asigurări ce pierd cote importante de piaţă din cauza unui preşedinte rău, preşedintele bun s-ar fi îngrijit să mănâncă şi gura lor o bucată de pâine
Oameni răi pomenesc ceva de para'ndărăt dar eu nu pot pentru ca să cred aşa ceva !

"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline adrian_r5

« Răspuns #144 : 23.Ian.2012, 02:26:33 p.m. »
pentru condiţii şi pachete mult îmbunătăţite
adica ceva ... cam asa  >:)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Laurentiu

« Răspuns #145 : 23.Ian.2012, 04:01:26 p.m. »
O poezie-protest, conceputa de un ofiter, circula, tot de la Timisoara, sub forma de viral, pe internet . Textul este dedicat aliantei toxice PDL-UNPR-UDMR, tripleta care si-a propus sa distruga total aceasta tara. Incepem si noi, ca oameni bine informati, sa credem ca indivizii astia sunt tradatori de neam si tara.

Nu-i iertaţi!

o haită de borfaşi, mecanic colorată,
supusă ritualic aceluiaşi consemn,
îndepărtată crud de mamă şi de tată,
ne-aduce existenţa în sapa lor de lemn…

în fruntea ei, dementul, o javră ordinară
care ne-a sechestrat şi dreptul de-a vorbi,
descreieratul care a semănat în Ţară
doar vrajba dintre noi, în dreptul de-a muri…

nu ne-aţi iertat niciunul, ne-aţi pângărit pe toţi,
pe medici şi pe dascăli i-aţi răstignit borând,
adunătură oarbă de venetici şi hoţi...
fugiţi, spre-a nu vă prinde răbdarea explodând…

aţi umilit Ostaşul, tăcut, dar suveran,
artistului i-aţi pus bir până şi pe scenă,
justiţia aţi frânt-o în râvne de maidan,
pe nimeni n-aţi cruţat de jeg şi anatemă…

ne mor copiii arşi, în leagăne de îngeri,
bătrânii tac şi plâng, în rezumate seci,
guvernul ne dictează fatalele constrângeri,
e semn că este vremea cu haita ta să pleci…

pe poliţişti i-aţi dus mai jos de disperare,
pe mame le-aţi distrus în fondul lor suprem,
ai pus guvernul ţării elenei la picioare
şi balele oranj în cale i se-aştern…

din lege aţi făcut cheremul poftei chioare,
iar din legislativ, un jaf şi-o mascaradă,
simţind pe os cuţitul, nimic nu ne mai doare
borfaşi înveşmântaţi în straie de paradă…

ne-aţi asmuţit pe toţi în contra tuturora
spre a vă aduna voi, haita, tot mai strâns,
azi au sosit, istoric, secundele şi ora
să vă-aruncăm din jilţuri, să ne oprim din plâns…

nu bogăţia haitei, nici luxul sau huzurul,
nu desfătarea oarbă-a lichelelor ne doare,
ci aroganţa lor, cinismul şi sperjurul
jucat naţional făr` nicio remuşcare..

nu contrarelativa (!) noastră sărăcie
ne judecă speranţa şi viaţa ne-o apasă,
ci starea ei impusă, de gravă umilire,
pe care-au strecurat-o în fiecare casă…

pe-această-adunătură de hoţi şi de lichele
doar disperarea noastră o va putea opri,
să le-aruncăm cinismul în lanţuri şi zăbrele,
stârpiţi-i fără milă, oriunde-i veţi găsi…

nu îi iertaţi nicicum, revolta socială,
e tot ce ne-a rămas ca şansă de a fi,
lăsaţi blândeţii voastre dreptul la răscoală
şi răsplătiţi borfaşii cu dreptul ... de-a muri.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline SuzukiClub

« Răspuns #146 : 23.Ian.2012, 06:02:31 p.m. »
@Laurentiu, @body va rog, daca nu puteti purta o discutie civilizata sa va ignorati!
@Leutz 2 zile Read Only pentru a reflecta la cele scrise aici.

Multumim!

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #147 : 23.Ian.2012, 06:24:07 p.m. »
Trebuie sa recunosc ca IQ-ul detinatorilor de Suzuki este peste medie. Stiu sa iasa onorabil din situatii delicate, constientizeaza si departajeaza esentialul de marginal.

Umorul, ca intotdeauna, nu lipseste si ramane dovada clara a inteligentelor autentice.
A fost o adevarata relaxare "pimpongul" trimiterilor la "obiect", inclusiv propunerea de inchidere a forumului (sic !) - subscriu. Nu mi-e clar insa unde-l inchidem, sa nu mai scape niciodata.

Pentru Leutz - oricine poate avea o pasa proasta (in sensul de a nu-i reusi ceva), ni se poate intampla oricand. 
Ignis 1.3 GLX+

Offline Laurentiu

« Răspuns #148 : 23.Ian.2012, 07:03:55 p.m. »
@Laurentiu, @body va rog, daca nu puteti purta o discutie civilizata sa va ignorati!
:-O  D. p.m.d.v. nu vad unde am depasit (si daca eu am fost primul) punctul limita a civilizatiei. Daca imi va fi aratat, voi urma exemplul lui Leutz.
  • Suzuki SX4

Offline hugbear

« Răspuns #149 : 24.Ian.2012, 12:03:14 a.m. »
specialişti în primul rând - care să asigure urgenţele medicale pentru toţi cetăţenii şi unul sau mai multe pachete (în funcţie de suma cu care se cotizează, de exemplu) pentru cetăţenii care plătesc asiguare de sănătate! De asemenea, persoanele/angajatorii ce-şi doresc pentru sine/membrii familiei/angajaţi să se  poată înscrie la asiguratori privaţi, pentru condiţii şi pachete mult îmbunătăţite - la unele din pachetele oferite de aceştia să poată opta şi asiguraţii de la stat.
Nu cred ca asigurarea "publica" ar trebui sa se limiteze doar la asistenta de urgenta. Mai degraba sistemul de sanatate ar trebui sa fie in integralitatea sa universal, existand posibilitatea ca asigurarea privata sa aduca "ceva in plus". De exemplu, orice spital (chiar cele de stat) ar putea avea saloane-rezerva, accesibile conform unui tarif pe care asigurarea privata sa-l acopere. Din pacate, fara un control strict si mai ales fara standarde impuse s-ar ajunge in scurt timp intr-o situatie similara cu invatamantul superior de azi: locurile cu plata la facultatile "de stat" sunt cu mult mai multe decat cele gratuite, pentru simplul motiv ca sunt generatoare de venit suplimentar; adica ne-am putea trezi in situatia in care un spital are 76 de "rezerve" si doar un singur salon "la gramada". Oricum, diferentele ar trebui sa se vada doar in conditiile de exercitare a serviciilor si nicidecum in forma, cuantumul, calitatea sau operativitatea lor (adica, de exemplu, asigurarea privata ar putea sa ofere acces la tratament in ambulatoriu dar nu poate sa decida prioritatile la examinari, proceduri, transplanturi etc).
Lipsa standardelor se remarca si in alte domenii: avem saptamana de lucru impusa la 40 de ore dar nu exista nici un standard (norma) care sa defineasca ce tre' sa faca lucratorul in timpul programului; de aia avem "smecherasi" care ard gazul 8 ore la serviciu (si la buget ca si la privat) si tot de aia avem patroni care conditioneaza salariul de atingerea unui target care e calculat in asa fel incat sa fie imposibil de indeplinit in conditii normale (deci ciuciu salariu intreg).

Oameni răi pomenesc ceva de para'ndărăt dar eu nu pot pentru ca să cred aşa ceva !
Deh, lume rea...  B-)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon