Autor Subiect: Flanse de trecere intre 5x114,3 si 4x100  (Citit de 14343 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline SSXX4

Re: Flanse de trecere intre 5x114,3 si 4x100
« Răspuns #10 : 07.Ian.2012, 10:57:01 p.m. »
Trixi, adevar graita-i!
...
Grait-ai...m-am grabit iar...
Ca fapt divers, ceva date suplimentare legate de costuri, achizitie, montaj etc pt acele arcuri/suspensii/flanse/bielete samd, poti sa oferi?
Din proprie experienta sau chiar din auzite, care ar fi, pentru vara,  rotile (anvelope+jante) cu masa minima si inaltime maxima suportate de Splash? Eventual costuri, furnizori, durata de livrare...
Merci!
  • SX4 4x4 1.6 GLX 2008

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #11 : 08.Ian.2012, 05:47:36 p.m. »
Bieleta antiruliu (piesa stock) cost de la 80 pana la 180 de roni, timpul cel mai lung de livrare este 2 saptamani pentru cea Suzuki daca nu gasesti ceva pe raft.
Arcuri de coborare Apex, Merwede, H&R, Eibach, Vogtland, toate cu cu garantie pe viata, coborare de 30 sau 45mm, timp de livrare maxim 2,5 saptamani, la comanda speciala, de la 600 pana la 1000 de roni setul de 4 buc. (Eu votez cu Apex la 700 ron)
Suspensie reglabila si fixa, la pret decent, FK poti cumpara pentru Splash. Parerea mea este ca pe la noi nici nu merita sa investesti in suspensii premium, avand in vedere ca nu avem drumuri pentru ele. Ambele seturi contin si arcurile aferente. Setul cu coborare fixa de 35 sau 45 mm te costa 1600-1700 roni...timp de livrare maxim o luna.NU RECOMAND pentru masina sotiei!!!!Masina e scurta, suspensiile sport cu tija scurtata sunt deosebit de dure si vei lua niste posete in cap.(doamne feri')
Sunt disponibile si amortizoare Koni pt Splash la un pret mai piparat, dar macar pe langa faptul ca sunt premium, mai au si duritatea reglabila! Cost  aproximativ 650ron/bucata pe fata si 450ron/bucata pe spate. Timp de livrare cam 2 saptamani.
Vara eu merg cu 215/40/16 pe spate si 205/45/16 pe fata. Daca chiar vrei sa faci ceva pentru stabilitate, ti-as recomanda niste distantiere (personal eu aici as opta pt o schimbare radicala), evazarea aripilor, jante de 15 de latime 7J, pe care poti incalta gume 195-205-215 cu balonajul potrivit la fiecare marime. Distantiere disponibile pt tine sunt de la Eibach si H&R, de la 5 pana 35mm/roata, de la 400 pana la 700 de roni, garnitura cu timp de livrare maxim 3 saptamani.  Evident ti-am recomandat ceea ce stiu eu, asta nu inseamna ca nu exista si altele la preturi mai bune sau mai rele :) Sper ca ti-am raspuns la toate intrebarile

Offline BXXENL

« Răspuns #12 : 08.Ian.2012, 09:50:20 p.m. »
Pai de ce n-ai zis ca vrei sa o inalti? Eu mi-am inaltat smartul (ofticat fiind ca suza o parchez mai repede in bucuresti pt ca la nevoie o urc si cu o roata doua pe bordura, si pt ca i-am spart cutia in niste pietre X-() punandu-i arcuri de la varianta diesel (care e cu 100kg mai grea). Oare ti s-ar potrivi arcurile de swift diesel? Daca ar merge si s-ar inalta, ai putea apoi sa indesi sub masinuta 175/65R15. Eu asta am pt iarna, si sunt cu 1inch mai mari decat ce aveam standard, si la fel si fata de ce ai tu standard.  Ai putea apoi sa folosesti jante standard, ieftine, usoare, si rezistente, cauciucuri ieftine, destul de usor de gasit, si nu ai mai risca folosind piese de o calitate indoielnica.
  • SX4 1.5
Alex

Offline SSXX4

« Răspuns #13 : 09.Ian.2012, 01:32:17 p.m. »
Pai de ce n-ai zis ca vrei sa o inalti? Eu mi-am inaltat smartul (ofticat fiind ca suza o parchez mai repede in bucuresti pt ca la nevoie o urc si cu o roata doua pe bordura, si pt ca i-am spart cutia in niste pietre X-() punandu-i arcuri de la varianta diesel (care e cu 100kg mai grea). Oare ti s-ar potrivi arcurile de swift diesel? Daca ar merge si s-ar inalta, ai putea apoi sa indesi sub masinuta 175/65R15. Eu asta am pt iarna, si sunt cu 1inch mai mari decat ce aveam standard, si la fel si fata de ce ai tu standard.  Ai putea apoi sa folosesti jante standard, ieftine, usoare, si rezistente, cauciucuri ieftine, destul de usor de gasit, si nu ai mai risca folosind piese de o calitate indoielnica.
Asta era si intentia mea! Sa pot trece peste cateva borduri (rezonabile, oricum, desi bordurile astea noi montate recent  in urbea noastra prin unele zone, nu ma incumet sa le incalec nici cu SX4...)
Iar pentru iarna, pe jantele de tabla de 14", pe care avea 165/70, am pus deja 175/70, deci mai inalta cu 21 mm. Pentru vara cu siguranta voi alege o varianta si mai inalta...
Ma gandeam in perspectiva si pentru vara CUM as putea folosi niste anvelope pe care DEJA le am (195/45/R17). Ar fi fost grozave niste jante de 6Jx17", hai maxim 6.5Jx17", dar cel putin cele de 6J NU EXISTA (cele cu 4x100, cat imi trebuie mie)! Iar de 7Jx17 nu stiu daca permite SPLASH-ul. Daca ar permite, as achizitiona latimea asta de jante. Poate a mai incercat vreun posesor de Splash, mai curajos, asa ceva...
In alta ordine de idei, am renuntat la varianta in care sa folosesc alte jante de tabla, de 16", cu 5x114.3, pe care le am de la SX4. Dar costul si impedimentele tehnice, cu consecintele amintite de cativa colegi, mai sus parca, m-au "linistit"...Asa ca respectivele table de 16, vor fi scoase la vanzare curand, poate cu tot cu anvelopele de iarna de pe ele (195/65R16-Michellin Alpin, printre cele mai bune la vremea aceea-2009). Dar asta e alta poveste, pentru Bursa...
Prin urmare, daca pana in primavara nu gasesc jante pentru 195/45R17, va trebui sa le vand/schimb si pe ele si sa ma hotarasc ce tip de jante+anvelope de vara sa iau pt. Splash: de 15" sau 16"? Ma mai documentez pana atunci. Multumesc oricum pt interventie!
« Ultima Modificare: 09.Ian.2012, 01:38:54 p.m. de SSXX4 »
  • SX4 4x4 1.6 GLX 2008

Offline SSXX4

« Răspuns #14 : 09.Ian.2012, 01:51:49 p.m. »
Bieleta antiruliu (piesa stock) cost de la 80 pana la 180 de roni, timpul cel mai lung de livrare este 2 saptamani pentru cea Suzuki daca nu gasesti ceva pe raft.
Arcuri de coborare Apex, Merwede, H&R, Eibach, Vogtland, toate cu cu garantie pe viata, coborare de 30 sau 45mm, timp de livrare maxim 2,5 saptamani, la comanda speciala, de la 600 pana la 1000 de roni setul de 4 buc. (Eu votez cu Apex la 700 ron)
Suspensie reglabila si fixa, la pret decent, FK poti cumpara pentru Splash. Parerea mea este ca pe la noi nici nu merita sa investesti in suspensii premium, avand in vedere ca nu avem drumuri pentru ele. Ambele seturi contin si arcurile aferente. Setul cu coborare fixa de 35 sau 45 mm te costa 1600-1700 roni...timp de livrare maxim o luna.NU RECOMAND pentru masina sotiei!!!!Masina e scurta, suspensiile sport cu tija scurtata sunt deosebit de dure si vei lua niste posete in cap.(doamne feri')
Sunt disponibile si amortizoare Koni pt Splash la un pret mai piparat, dar macar pe langa faptul ca sunt premium, mai au si duritatea reglabila! Cost  aproximativ 650ron/bucata pe fata si 450ron/bucata pe spate. Timp de livrare cam 2 saptamani.
Vara eu merg cu 215/40/16 pe spate si 205/45/16 pe fata. Daca chiar vrei sa faci ceva pentru stabilitate, ti-as recomanda niste distantiere (personal eu aici as opta pt o schimbare radicala), evazarea aripilor, jante de 15 de latime 7J, pe care poti incalta gume 195-205-215 cu balonajul potrivit la fiecare marime. Distantiere disponibile pt tine sunt de la Eibach si H&R, de la 5 pana 35mm/roata, de la 400 pana la 700 de roni, garnitura cu timp de livrare maxim 3 saptamani.  Evident ti-am recomandat ceea ce stiu eu, asta nu inseamna ca nu exista si altele la preturi mai bune sau mai rele :) Sper ca ti-am raspuns la toate intrebarile
Clar! Costurile chiar nu merita!
...Nu ma gandesc la stabilitate, ci la inaltime si la a folosi cat mai mult (daca se va putea, bineinteles) din ce am deja-jante, anvelope (v. mai sus)-daca nu, alti bani, alta distractie...
...Mai mult decat un raspuns! M-ai mai limpezit putin!
Iar pentru asta, multumesc. Sincer.
  • SX4 4x4 1.6 GLX 2008

Offline SSXX4

« Răspuns #15 : 07.Apr.2012, 12:02:15 a.m. »
Si pentru ca am ramas dator cu un raspuns, pentru iarna am pus pe jantele de 14 anvelope de 175/70R14 Dunlop SP Winter Response 84T, iar pentru vara am achizitionat niste jante din aliaj second hand, am platit si inele de centrare (aveau alezajul mai mare de 54 mm cat e la Splash) si am montat anvelope de 195/65R15-Michelin Energy Saver91H. Sunt mai mari decat cele admise legal, stiu, dar am tinut mortis s-o mai inalt macar un pic. Nu atinge nicaieri, nici in viraje si nici prin gropile noastre, asa ca daca cuiva ii este de folos ce s-a scris aici, cu atat mai bine. Dpmdv se poate inchide. Multumesc inca o data tuturor celor care m-au indrumat (in special lui Trixi). Numai bine!
  • SX4 4x4 1.6 GLX 2008