Mie cel mai dubios mi se pare ca toata campania de promovare a fost relansata foarte intens imediat dupa ce presedintele nostru a fost chemat la ordine de Obama, la putin timp dupa rezilierea cu Bechtel.
Concluzia mea este ca din pacate degeaba ne opunem noi sau criticam cedarea aurului nostru catre SUA - evident pagubos din toate punctele de vedere pentru Romania - fiindca sunt interese mult mai mari care cer executia acetui lucru.
Dar lucrul care ma deranjeaza cel mai tare este faptul ca in aceasta tara "societatea civila" - adica toate organizatiile mai mult sau mai putin publice, mai mult sau mai putin organizate - nu au nici un cuvant de spus in fata intereselor oligarhiei care de 20 de ani devalizeaza economia nationala. Culmea, cred ca o fac mai degraba din prostie decat cu buna stiinta. Altfel nu-mi explic de ce OMV exploateaza tot ce inseamna petrol si gaze in Romania aproape pe gratis. La fel cum deasemenea RMGC va exploata aurul pe doi firfirei. In timp ce toti aceia care spera ca o vor duce mai bine prin acest proiect ghici ce: peste 5-10 ani vor sta tot in aceleasi case, tot in aceleasi locuri si tot saraci vor fi.