Autor Subiect: Aplicatii Android  (Citit de 41269 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Aplicatii Android
« Răspuns #130 : 29.Oct.2015, 08:52:36 p.m. »
Mi-am cumparat o cutiuta NEO X8-H Plus. Stie cineva o aplicatie android care ofera acces la programe tv romanesti?

Acum am văzut o reclama la Seenow. E pay per view.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #131 : 29.Oct.2015, 09:28:27 p.m. »
Merci, am citit de el pe net, să vedem. Adevărul e că o cutiuță din asta îți oferă numeroase posibilități. :D
Tot căutând una alta pe net am văzut că nici telefonul nu e mai prejos și în drum la și de la servici îmi mai ocup timpul liber... :)

Offline shpeedy

« Răspuns #132 : 19.Nov.2015, 12:22:13 p.m. »
Are cineva idee de o aplicatie Android care sa iti permita accesul la TOATE setarile de sistem ale telefonului, nu doar la cele vizibile in ROM-ul original al telefonului?!

Sa ma explic: am nevoie de setarea "Allow mock locations" care - in general - se gaseste in 'Developer options', doar ca la mine nu e - nu am decat doua setari ("Stay awake" si "USB Debugging"). Stiu ca exista o aplicatia care imi permitea sa am acces la toate setarile de sistem (vorbim de ceva timp in urma, pe vremea Gingerbread-ului), dar nu o mai gasesc...

Thx!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline shpeedy

« Răspuns #133 : 22.Nov.2015, 04:54:11 p.m. »
Eu intreb, eu raspund (poate mai ajuta pe cineva)... :D

Problema am rezolvat-o putin altfel, mai precis am activat "allow mock locations" prin scriere directa in baza de date settings.db. Pentru asta, telefonul trebuie root-at

Cum am facut asta:
- sunt necesare urmatoarele aplicatii - un file-manager si un editor SQLite;
- in file-manager - odata ce l-am setat ca root-explorer - am identificat fisierul settings.db pe calea /data/data/com.android.providers.settings/databases/settings.db . L-am copiat intr-o locatie pe SD card.
- in editor-ul SQLite Manager am deschis fisierul settings.db unde am identificat linia de "allow mock locations", unde am schimbat (cu comanda "Update Row") valoarea din 0 in 1. La iesirea din aplicatie, salveaza fisierul.
- noul fisier suprascrie fisierul din locatia originala, dupa care se da restart la telefon/tableta.

De ce aveam nevoie de modificare? Intrucat partea de GPS din chipset-urile Mediatek mai vechi (cum e cel din telefonul meu) nu sunt cele mai bune si intrucat consumul cu BT deschis fata de consumul cu GPS-ul deschis e mult mai mic, am gasit o solutie de folosire a telefonului cu un GPS extern pe Bluetooth (se poate folosi si pentru tabletele care au doar BT, nu si GPS); ca GPS extern folosesc un vechi (dar fiabil) Nokia LD-4W. Ca soft, exista mai multe aplicatii dedicate, cea la care am apelat fiind Bluetooth GPS. Aveam nevoie de activarea "allow mock locations" pentru ca aplicatiile GPS (GMaps, Here, Waze) sa nu mai foloseasca GPS-ul telefonului, ci cel extern pe BT.

Offline georgeek

« Răspuns #134 : 22.Nov.2015, 06:18:00 p.m. »
Super. Dar în acest caz nu mai poți conecta telefonul  prin BT simultan și cu alt device, casca hands-free sau cu sistemul mașinii, nu?

Pe mine m-ar pasiona nițică butoneala în Infotainment Vitara,  mai exact cum as moda SO sa pot transfera imagine, video sau alte aplicații  pe display prin BT și nu prin Mirrorlink-ul eșuat. Ceva similar functiei throw pe Smart TV. Dar nu știu dacă rata max. de transfer BT poate suporta astfel de utilizare.
« Ultima Modificare: 22.Nov.2015, 06:24:12 p.m. de georgeek »
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline shpeedy

« Răspuns #135 : 22.Nov.2015, 08:44:46 p.m. »
Super. Dar în acest caz nu mai poți conecta telefonul  prin BT simultan și cu alt device, casca hands-free sau cu sistemul mașinii, nu?

Depinde...
- pentru astia cu masini mai sarmane, telefonul/tableta poate fi sistemul de infotaiment al masinii  ;) ;
- din ce stiu, sunt posibile mai multe conexiuni BT pe un smartphone, cu conditia sa aiba destinatii diferite - un smartphone poate fi conectat simultan cu HU pentru a transmite muzica pe A2DP, pentru a comunica date si audio hands-free si poate fi si conectat cu un smartwatch, de exemplu.

Pe mine m-ar pasiona nițică butoneala în Infotainment Vitara,  mai exact cum as moda SO sa pot transfera imagine, video sau alte aplicații  pe display prin BT și nu prin Mirrorlink-ul eșuat. Ceva similar functiei throw pe Smart TV. Dar nu știu dacă rata max. de transfer BT poate suporta astfel de utilizare.

Important e de vazut pe ce SO ruleaza HU, dar - din cate stiu - nu se poate face streaming video (sau altceva de genul) pe BT.
O idee de improvizatie (dar curat improvizatie) care-mi vine in minte ar fi - daca respectivul sistem de infotainment ar suporta o camera de marche-arriere conectata pe mufa RCA galbena (video) - sa interpui pe traseul dintre camera si HU un splitter cu switch pe cablul RCA video si sa apelezi la un smartphone de generatie mai veche care scotea semnal pe analogic (din jack catre 3RCA video&audio) - vechiul meu Galaxy S i9000 este un asemenea telefon. Functie de preferinta, se poate folosi camera sau telefonul ca input pentru display-ul HU. Dar sunt o multime de 'daca' si tot a improvizatie o sa arate...

Offline TVS

« Răspuns #136 : 22.Nov.2015, 09:44:08 p.m. »
HU pe Vitara rulează Linux, s-a mai spus ,si nu cred ca poate fi "modata", eventual brickuita  :-))
« Ultima Modificare: 22.Nov.2015, 09:45:44 p.m. de TVS »
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline bisti

« Răspuns #137 : 23.Nov.2015, 08:27:11 a.m. »
Android = Linux

Offline Catalln

« Răspuns #138 : 09.Nov.2016, 08:24:40 p.m. »
Cu mentiunea ca, nu stiu daca e ok sa pun aici sau la sectiunea multimedia,  navigatie New Vitara, dar parr mai ok aici,

"Google a lansat Android Auto ca aplicaţie de sine stătătoare, care poate fi folosită pe orice smartphone cu sistem de operare Android. Pentru a putea folosi şi sistemul audio al maşinii, aceasta trebuie să dispună de conexiune Bluetooth sau playerul de un jack audio."

http://m.go4it.ro/aplicatii/nu-mai-e-nevoie-de-masina-noua-android-auto-este-acum-aplicatie-de-sine-statatoare-15926379

• Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline ASZ

« Răspuns #139 : 12.Nov.2016, 08:08:38 p.m. »
Mie sincer nu mi-e clar ce poate face .. articolul e foarte scurt si confuz (" ...a putea folosi şi sistemul audio al maşinii ..." pai nu asta facem prin BT ? ... adica fara orice alta aplicatie).
Intrebarea este: permite afisarea ecranului telefonului, pe ecranul sistemului multimedia ?
Ca daca da ... atunci e foarte tare !