Autor Subiect: Aplicatii Android  (Citit de 41266 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Aplicatii Android
« Răspuns #10 : 11.Iul.2012, 07:55:04 a.m. »
Postez aici, ca sa nu mai deschid topic nou.

Am o problema cu "destept"-telefonul meu cu Android  :dknw:. Cand vreau sa intru in phone book si sa caut un contact (butonul standard pentru phone book de pe ecranul principal, ala pentru acces direct la agenda) nu gaseste nimic. Imi arata din start ca agenda nu are inregistrari, nici nu mai apuc sa incep sa caut. Nu stiu de cand se manifesta, pentru ca abia azi am remarcat. N-am mai folosit de mult timp cautarea in agenda, asa ca nu-mi pot da seama ce e schimbat fata de inainte cand mergea. Inclin sa cred ca aplicatia care face lucrul asta nu mai merge cum trebuie, intrucat in lista de apeluri si in cea de mesaje numerele sunt insotite de numele corespunzatoare. Deci in mod fizic datele exista pe SIM (eu salvez totul pe SIM de obicei).

Ar mai fi de spus ca inca de la inceput telefonul asta (Samsung Galaxy Ace) avea un comportament bizar: cand dadeam pe flight mode nu mai vedea agenda. Mi se pare un lucru stupid dar am crezut ca asa-s toate 'Androidele", pana am verificat la un coleg cu HTC ... si la el era acces la agenda in orice conditii.

Ati mai intalnit problema asta?
Eu unul n-am facut inca cercetari prea multe, ca-s la munci. Doar am dat un restart, dar tot asa face. Oricum, e neplacut. Azi m-a faultat "desteptul" ... aveam de dat niste telefoane importante si ... canci.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Leutz

« Răspuns #11 : 11.Iul.2012, 05:40:55 p.m. »
Revin cu rezolvarea problemei, in caz ca cineva se loveste de ea pe viitor.

Se pare ca din cauze neelucidate inca aplicatia mai pierde din cand in cand cu datele de pe SIM (sau de pe telefon, dupa caz). A trebuit sa merg la setarile aplicatiei si sa-i dau sa importe din nou contactele. Se pare ca nu e singular cazul meu. Rezolvarea am gasit-o pe un forum unde problema aparuse la un alt model de Galaxy.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #12 : 19.Sep.2012, 11:48:12 a.m. »
Mai păţesc şi alţi utilizatori de telefoane Android să se închidă necomandat smartphone- ul la încheierea unei convorbiri telefonice, mai ales dacă s-a desfăşurat convorbirea cu o aplicaţie gen mess anterior deschisă ???
Observ că se întâmplă la Alcatel, la Lenovo şi cuget că ar fi o problemă de soft, nu de platforma pe care rulează ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline bogdanb

« Răspuns #13 : 20.Sep.2012, 03:50:02 p.m. »
Si o recomandare: daca se poate, sa postati si versiunea de Andrioid si marca telefonului. Din cate am mai vazut si eu se pare ca aceeasi versiune de Android ruleaza diferit de la o marca la alta...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #14 : 21.Sep.2012, 10:57:42 a.m. »
Lenovo A750 cu Android 2.3.6
Alcatel OT991 cu Android 2.3.6
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline suzukica

« Răspuns #15 : 21.Sep.2012, 10:42:23 p.m. »
Cine stie cum se poate trece un HTC HD2 de la win. mob. 6.5 la android.
Ma refer la pasii care se fac, apoi la programel, de unde poate fi luat, de preferinta FREE si sa functioneze. Mersi.

Offline upgrade

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
« Răspuns #16 : 22.Sep.2012, 10:01:14 a.m. »
Trebuie sa mai stii cate ceva despre flashuire ROM-uri pe telefoane. Nu e chiar "a walk in the park".
Ai 2 metode de flash: varianta SD si varianta NAND. Din ce am vazut, se recomanda NAND, merge mai repede.

1. Flash NAND - ROM Cyanogen 7.2 stable actualizat pe 08 aug: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=933951
HD2 Toolkit: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1090783

2. Flash NAND - ROM Miui cu Gingerbread actualizat pe 20 sept: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1639932
Ai acolo tutorialul de instalare si repartitionare.

Recomand sa incerci intai ROM-ul de Cyanogen.

Ptr diverse probleme dupa flash, citesti intai faq-ul si apoi, topicul respectiv. Daca nu gasesti nimic, intrebi pe topic.

Spor si mare atentie, respecti exact pasii din tutoriale, nu sari peste niciunul.  ;)
SX4 1.6 GS 4WD Galactic Gray

Offline upgrade

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
« Răspuns #17 : 22.Sep.2012, 10:08:28 a.m. »
Deci in mod fizic datele exista pe SIM (eu salvez totul pe SIM de obicei).
 Oricum, e neplacut. Azi m-a faultat "desteptul" ... aveam de dat niste telefoane importante si ... canci.

Incearca de-acum inainte (daca nu ai facut deja asta din iulie pana acum) sa iti salvezi contactele in Google (adica in gmail).
Sa zicem ca ti se termina bateria la telefon si ai nevoie sa dai un telefon neaparat. Intri pe net de undeva pe gmail si afli instant nr.
Ti se strica sim-ul si poate nu ai salvate contactele sau poate nu esti acasa sa le importi in tel.
Nu mai ai belele de genul de mai sus, se sincronizeaza automat tot timpul, etc...
SX4 1.6 GS 4WD Galactic Gray

Offline bogdanb

« Răspuns #18 : 09.Nov.2012, 11:24:24 p.m. »
Domnilor, o intrebare intrebatoare: stiti sa existe pe undeva un widget care sa-ti afiseze pe ecranul principal daca ai apeluri pierdute sau SMS-uri sosite? Si care, fi dragut sa-ti dea si niste detalii gen cand, la ce ora, etc...?
Pentru un android 4.0.3., deci nu cred ca e problema de compatibilitate...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline suzukica

« Răspuns #19 : 10.Nov.2012, 09:48:39 a.m. »
Intrebatoare !
Care dintre dvs. stie cum se poate instala pe un HTC HD 2 care are din fabrica aplicatia Win.,
aplicatia ANDROID, daca pot spune asa? Am inteles ca nu este asa usor de inlocuit, asa-i?
Se poate strica telefonul/pierde garantia etc.?
Multumesc anticipat.