Autor Subiect: Aplicatii Android  (Citit de 41261 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Aplicatii Android
« Răspuns #30 : 06.Ian.2013, 02:33:40 p.m. »
De ceva vreme am remarcat "neste" chestii anormale la mega telefonul meu cu Android:
- cand vreau sa sterg un numar el este doar dez-assignat de la aplicatia de dat telefon nu si sters fizic de pe memoria unde l-am salvat (SIM, telefon, SD card etc.).
Despre lucrul asta mi-am dat seama ca urmare a altei probleme, problema care a aparut asa pur si simplu acum ~2 luni:
- cand salvez un numar nou el nu (mai) este assignat automat la aplicatia agenda/dialer (inainte era). Deci salvez numarul, zice ca l-a salvat ... dar cand il caut in agenda … ciu-ciu. Si cum nu exista o posibilitate de a cauta in locatia fizica (memorie SIM, memorie telefon) ca sa import un numar individual in agenda … de cate ori salvez un nou numar trebuie sa sterg (dez-assignez) toata agenda si apoi sa import din nou toate numerele de pe memoria fizica (SIM, de exemplu). Cand fac asta imi importa numere pe care eu le stersesem cu secole in urma cu functia "delete" din agenda; functie care acum remar ca doar dez-assigneaza numerele.

Deci intrebarea … e mai multe:
- cum fac sa sterg fizic un numar din memorie, nu doar sa-l dez-assignez? De ce mama naibii se mai numeste "delete" optiunea aia?
- care-i problema cu salvatul numerelor … de ce nu mai sunt vazute (assignate) automat de aplicatia agenda/dialer ?
- "asa face toate" a lu' Android&Co ?? Ca daca da … in martie ii vine sorocul abonamentului meu si … ma tem ca dupa aia Androizii vor ramane cu unul mai putin  :D.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline shpeedy

« Răspuns #31 : 06.Ian.2013, 02:58:49 p.m. »
@Leutz: ce optiune ai aleasa pentru stocarea contactelor ? SIM, telefon, Google Mail ? Daca folosesti Google Mail, posibil sa fie o problema de sincronizare...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Leutz

« Răspuns #32 : 06.Ian.2013, 03:37:45 p.m. »
@shpeedy  :D:
Telefonul meu destept a fost readus dupa primele 5 minute de la achizitionare la principala lui functiune: aceea de telefon.
Deci nu are nimic sincronizat: niciun account de pe nicio retea de socializare nu-stiu-de-care, niciun account google, nicio aplicatie care sa poata introduce "ambiguitati" in mintea desteapta a telefonului etc. Pana si conexiunea de date e inchisa in mermanenta. O folosesc doar cand am nevoie foarte urgent sa intru pe net si n-am calculator in preajma.
Cu telefonul dau doar telefon si scriu SMS si … ocazional folosesc navigatia (preinstalata si aia). Bine …  ca sa nu fiu chiar mai catholic ca papa, recunosc ca am instalat 2-3 aplicatii … un dictionar, un joculet de tip quiz … chestii care nu se leaga in niciun fel de problema enuntata anterior.

Ca sa raspund la intrebare, toate contactele le tin din principiu pe SIM.

Problema cu salvarea a aparut de luna trecuta, cand am fost in Japonia si am folosit telefonul in roaming … timp in care am salvat si cateva numere japoneze. Intre timp m-am intors din Jp si vad ca nu erau radiatiile de la Fukushima de vina si nici formatul nemaintalnit al numerelor de telefon japoneze … pentru ca acum face asa la absolut orice numar nou salvat.
Problema cu numerele care raman in memorie desi le sterg … posibil sa fi fost acolo de la inceput, dar n-am bagat de seama. S-a intamplat sa reimport numerele in aplicatia dialer dar nu mi-a fost mintea la chestii de-astea deci nu pot sa spun cand a aparut problema.

Oricum, aplicatia asta (agenda/dialer) a mai dat rateuri … am postat si pe forum mai demult. La un moment dat m-am trezit cu agenda goala as pur si simplu … fara sa-i fac nimic. Eu … utilizator conservator, cu mintea calata pe vechile telefoane … am crezut ca agenda dialer=memorie fizica … si m-am dat de ceasul mortii ca am pierdut numerele.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline suzukica

« Răspuns #33 : 06.Ian.2013, 05:01:04 p.m. »
ca sa instalezi android pe HTC HD2 poti gasi foarte multe tutoriale de pe youtube, iti las un link

dar mai gasesti si aici diferite pareri si tutoriale http://www.htc-club.ro/forum/40-htc-hd2-leo/

Mersi!

Offline bogogica

« Răspuns #34 : 06.Ian.2013, 08:27:05 p.m. »
http://www.apkmania.co/ - culegere de soft pentru android

Offline shpeedy

« Răspuns #35 : 15.Ian.2013, 12:02:38 p.m. »
Instalandu-mi pe rand aplicatiile pe noul telefon, am avut placuta surpriza sa constat ca tocmai mi-a fost upgradat contul de Box pana la 50Gb... :D

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #36 : 07.Dec.2013, 08:05:46 a.m. »
Postez aici, ca sa nu creez un topic nou.
Am urmatoarea problema: navighez cu Chrome de pe telefonul cu Android si ajung la o pagina pe care vreau s-o semnalez pe forumul nostru. Cum pot sa "copiez" link-ul paginii respective ca sa-l "lipesc" in reply-ul unui topic deschis cu Tapatalk? Multumesc anticipat.

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #37 : 07.Dec.2013, 08:47:47 a.m. »
...tinand degetul pe bara de sus, pana apar obtiunile, in cazul tau, copy. La fel in fereastra de pe forum unde vrei sa postezi.
Go Terios!!!:)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #38 : 07.Dec.2013, 08:56:30 a.m. »
Nu am nicio bara sus. Nu este decat dreptunghiul care contine url-ul. Daca apas pe el, se albastreste si apare tastatura in partea de jos.

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #39 : 07.Dec.2013, 12:35:02 p.m. »
O apasare lunga pe adresa url/link ar trebui sa-ti selecteze url-ul si sa apara si un meniu contextual:

Sent from my LG-P760 using Tapatalk 2
« Ultima Modificare: 07.Dec.2013, 12:55:15 p.m. de shpeedy »