@shpeedy
:
Telefonul meu destept a fost readus dupa primele 5 minute de la achizitionare la principala lui functiune: aceea de telefon.
Deci nu are nimic sincronizat: niciun account de pe nicio retea de socializare nu-stiu-de-care, niciun account google, nicio aplicatie care sa poata introduce "ambiguitati" in mintea desteapta a telefonului etc. Pana si conexiunea de date e inchisa in mermanenta. O folosesc doar cand am nevoie foarte urgent sa intru pe net si n-am calculator in preajma.
Cu telefonul dau doar telefon si scriu SMS si … ocazional folosesc navigatia (preinstalata si aia). Bine … ca sa nu fiu chiar mai catholic ca papa, recunosc ca am instalat 2-3 aplicatii … un dictionar, un joculet de tip quiz … chestii care nu se leaga in niciun fel de problema enuntata anterior.
Ca sa raspund la intrebare, toate contactele le tin din principiu pe SIM.
Problema cu salvarea a aparut de luna trecuta, cand am fost in Japonia si am folosit telefonul in roaming … timp in care am salvat si cateva numere japoneze. Intre timp m-am intors din Jp si vad ca nu erau radiatiile de la Fukushima de vina si nici formatul nemaintalnit al numerelor de telefon japoneze … pentru ca acum face asa la absolut orice numar nou salvat.
Problema cu numerele care raman in memorie desi le sterg … posibil sa fi fost acolo de la inceput, dar n-am bagat de seama. S-a intamplat sa reimport numerele in aplicatia dialer dar nu mi-a fost mintea la chestii de-astea deci nu pot sa spun cand a aparut problema.
Oricum, aplicatia asta (agenda/dialer) a mai dat rateuri … am postat si pe forum mai demult. La un moment dat m-am trezit cu agenda goala as pur si simplu … fara sa-i fac nimic. Eu … utilizator conservator, cu mintea calata pe vechile telefoane … am crezut ca agenda dialer=memorie fizica … si m-am dat de ceasul mortii ca am pierdut numerele.