Autor Subiect: Si SX4 poate fi mai inalt  (Citit de 64382 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline BXXENL

Re: Si SX4 poate fi mai inalt
« Răspuns #60 : 27.Nov.2013, 11:11:28 p.m. »
SI eu am 4x2, de-asta ma interesa. Si din nou, cred ca te voi contrazice (doar 99% sigur). Cand am cumparat masina de la reprezentanta, am pus-o bot in bot cu una 4x4. Garda la son, masurata in botul masinii, nu depasea o diferenta de un deget. Zilele trecute am avut ocazia sa parchez langa un SX4 4x4 si, "ochiometric", nu parea cu nimic mai inalt ca al meu (si m-am invartit de cateva ori pe langa el, sa ma lamuresc).

Ia in calcul si diferenta de greutate intre diesel 4x4 si benzina 4x2. Castigi un pic din suspensie, un pic din anvelopele mai inalte si asa faci un pas in directia dorita fara dezavantaje majore.
  • SX4 1.5
Alex

Offline shpeedy

« Răspuns #61 : 28.Nov.2013, 09:38:14 a.m. »
hi to all
 The kit hv391051 for petrol (or hv391061 for diesel) contain 4 springs, 2 for the front and 2 for the rear. The price here in greece is 310.00 euro but because of the economic crisis they give it at discount price of 270.00 euro. I will try to take some pictures the next days so you can see the difference.
regards
Nikos

Thanks for the info, Nikos !

Pun si eu o intrebare: de ce ar trebui SX4 sa fie mai inalt? Mi se oare un fel de "penis enlargment"...:-X

Sent using Tapatalk 2

Buna asta...  :D
Dar nu e chiar asa - vorbim de mici modificari pe o masina relativ normala... daca se pot face, bine, daca nu se pot face, iarasi bine. Daca ai vedea ce modificari mai mult sau mai purin extreme/legale sunt pe forumul de BMW cred ca te-ai lua cu mainile de par...  :-))

Acuma revenind la subiect, masinile de serie s-au tot inaltat/coborat/lungit/latit in decursul timpului de posesorii care au vrut ceva diferit de cum a iesit masina pe poarta fabricii... Unii au ales solutii OEM (daca exista), altii aftermarket bolt-on, altii au pus mana pe ciocan/shoricel/aparat de sudura si si-au facut ei, fiecare asumandu-si (sau nu) riscurile aferente (de siguranta, de costuri, de fiabilitate pe termen lung)...

Referitor la inaltare, as prefera si eu o solutie completa de genul celor de la Ironman sau Calmini pentru Suzuki, dar daca nu sa exista... Dintre toate cele disponibile pe piata, asta de la MAD mi se pare (mie personal) cea mai ok, chiar daca asta inseamna o viata putin mai scurta pentru amortizoarele standard care ar fi nevoite sa lucreze - cred - mai mult. Singurul impediment ar fi pretul. Mai vedem... 

De acord cu voi ca se schimba solicitarile in cazul montarii unor asemenea componente, dar cam fiecare piesa are niste tolerante de functionare, nu ?! Acuma ca n-o sa ma mai tina planetarele 100k km, ci doar 80k km, e un risc asumabil/acceptabil, cel putin pentru mine...

S-au gandit unii sa inalte si break-uri cu tractiune fata... =))
« Ultima Modificare: 28.Nov.2013, 09:51:52 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #62 : 28.Nov.2013, 10:16:19 a.m. »
Dar nu inteleg cum 2,5 cm ma pot salva de pietroiul sau de sleaul de pe coclauri.
Gabi, sint si cazuri in care cei 2.5 cm au "rolul" lor insa in cazul discutat aici de fata, o atentie mai mare si o mai bogata indeminare de a te strecura prin (pe) drumurile accidentate, te scuteste de cheltuirea unor sume enorme (kitul de inaltare + eventualele reparatii ce vor apare din cauza unor defecte neprevazute) pt Romania.

Romanul, din cauza saraciei nu-si poate permite CITE o masina pt fiecare activitate in parte. El vrea una care sa-i corespunda la cit mai multe activitati: off road, masina de piata, masina de concediu, masina de carat copii la scoala sau gradinita etc. Intr-un cuvint, toate intr-una singura. Asa ceva, din pacate nu se poate.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline graphmaster

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #63 : 28.Nov.2013, 03:16:19 p.m. »
Evident ca nu se poate toate intr-una singura, dar sa impace capra cu varza pe alocuri, e posibil.
Iar pentru majoritatea asta e arhisuficient.

Poate nu-i pui kit de inaltare, dar o ridici cu macar 1 cm din anvelope mai mari . Mai pui si scuturi dedesubt si esti mai linistit.  Oricum toata lumea e de acord ca in afara de niste drumuri de tara, mai mult nu ai de ce sa-i ceri unui SX4, pur si simplu nu-i facut pentru asa ceva.
I-au zis ei ca-i un crossover, dar nu are garda la sol a unuia. Iar lumea asta incearca sa completeze cu lift-kits  :D  (Nu RRO. Cu ala au cam sarit calul)

(...)
S-au gandit unii sa inalte si break-uri cu tractiune fata... =))
ãu... asta e chiar bizar. E ca si cum ti-ai lua Rav4 2WD pentru drumuri forestiere.  :)
No, haidam.

Offline cristidav

« Răspuns #64 : 28.Nov.2013, 04:53:15 p.m. »
Nu stiu de ce nu aveti incredere in masina asta :P
Sa spui ca nu poate mai mult decat un drum de tara mi se pare aberant.

Eu, cu a mea SUzi 4x2, am urcat pe munte, incet si cu grija, drumuri ca cel din link:
http://2.bp.blogspot.com/_q3sXLofrksw/SlyBD8pocQI/AAAAAAAAFvg/87zDK7_Hu80/s1600-h/028.JPG

De multe ori, brazdat de cate o ravena de poat emai bine de 20 cm adancime. Si nici macar o data n-am frecat masina pe dedesubt.

Unde mai pui ca a mea fiind 4x2, trebuie mentinuta o anumita viteza la urcare ? Daca as fi avut 4x4, as fi stat relax pe astfel de drumuri. Asa, mai am mici emotii...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline hugbear

« Răspuns #65 : 28.Nov.2013, 05:25:08 p.m. »
Coborare de la cabana Cozia, cumva? Ca-mi par familiari bolovanii aia...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cristidav

« Răspuns #66 : 28.Nov.2013, 10:23:40 p.m. »
Ma indoiesc ca aia sunt Muntii Cozia :)) E o poza random, de pe net, data ca exemplu :P
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline shpeedy

« Răspuns #67 : 28.Nov.2013, 10:27:31 p.m. »
Folosind capabilitatile de cautare ale Chrome/Google aflam ca nu e COzia, ci COlorado...  =))               
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #68 : 28.Nov.2013, 10:30:52 p.m. »
pai ce, acolo nu exista SX4?    =))

Offline rezare

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 72
« Răspuns #69 : 05.Dec.2013, 03:40:03 p.m. »
Oricum toata lumea e de acord ca in afara de niste drumuri de tara, mai mult nu ai de ce sa-i ceri unui SX4, pur si simplu nu-i facut pentru asa ceva.

Cu sx4 si cauciucuri de vara am urcat pe strategica/fratosteanu la 2-3 zile dupa ce a plouat (destul namol). Drumuri de tara e un pic exagerat (in minus).

Cu gumele de iarna (mai inalte) am mers prin namoale/sleauri unde se blocau vidanjele. Mers in sensul de "fara stres cu 20 la ora si fara sa ating nimic".

Nu subestimati suzukiul :)