Autor Subiect: Si SX4 poate fi mai inalt  (Citit de 64376 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Si SX4 poate fi mai inalt
« Răspuns #40 : 04.Oct.2013, 09:49:43 a.m. »
Da' sistemul asta nu micsoreaza cursa in extensie a suspensiei?

Din cate am inteles din imaginile de pe forumul tipului cu Octavia Scout, se monteaza cam ca pachetul de drumuri grele de la Skoda/VW sau Sandero Stepway...

Eu vorbisem anul trecut cu aia de la Wächtersbach, la care figura doar Sedici prin modele (fiind diesel probabil) si ziceau ca nu mai e valabil.
Gesendet von meinem C6603 mit Tapatalk 2

Oricum la aia era si scump rau...
Pe mine ma mira ca nu scoate ceva kit Delta4x4, care a scos si pentru modele mai putin frecvente decat SX4.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline nikos

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: sx4 4x4 lift springs by MAD
« Răspuns #41 : 27.Nov.2013, 07:07:26 a.m. »
if anyone is interested in lifting the SX4 4x4 or Fiat Sedici 4x4 by 25mm, the best way is to install mad springs HV-391051 for petrol car and HV-391061 for diesel car. no modifications no alterations
look here http://mad-suspension.co.uk/index.php?route=product/category&path=1&sort=p.model&order=ASC

Offline shpeedy

« Răspuns #42 : 27.Nov.2013, 10:38:16 a.m. »
Gasisem aceste arcuri cu ceva timp in urma cand cautam un lift-kit european, dar - la nivelul meu de intelegere - aceste arcuri se adauga suspensiei existente, adica "imbraca" arcul original...

MAD Helper springs are progressively wound steel coil springs fitted in conjunction with the original suspension. MAD Progressive Springs have little or no effect while the vehicle is unladen. As the load imposed on the suspension increases, the springs quickly become stiffer, reducing the amount of “sag,” improving the ride height, handling and safety of the laden or towing vehicle. Where space or the design do not permit an additional spring, a complete replacement main-spring is fitted with the same improved characteristics.

Oricum, l-am intrebat pe Nikos ce experienta are cu aceste arcuri.

Offline BXXENL

« Răspuns #43 : 27.Nov.2013, 11:18:37 a.m. »
M-as mira sa fie cazul nostru, pe fata cel putin n-ai unde mai pune inca un arc impreuna cu cel din ansamblul mcpherson.

Pe spate probabil incap arcurile astea suplimentare, am vazut pe forumuri mai multi oameni cu suv-uri care au arcurile astea ajutatoare de la MAD.

Pe site vad ca sunt chiar 3 variante, una pt modelele non 4x4 mult mai ieftina, pe care o banuiesc ca ar contine doar aceste 2 arcuri suplimentare pt puntea spate (utile cand tractezi de exemplu) iar modelele pe care ni le-a indicat mai sus in postul sau sunt duble ca pret si se adreseaza variantelor 4x4 aducand si o ridicare cu 25mm.

Cred ca aceste kituri indicate de el contin arcuri de sine statatoare, ce inlocuiesc arcurile de pe masina, altfel ar fi ciudat sa ai un arc mai lung si unul mai scurt, nu stiu daca incarcarea statica ar fi suficienta pt a-l comprima pe cel lung suficient pt ca cel scurt sa stea si el sub tensiune, dar totusi masina sa stea mai cocotata cu 2.5cm...
  • SX4 1.5
Alex

Offline nikos

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #44 : 27.Nov.2013, 03:21:54 p.m. »

Hi Mircea

Yes i have installed the mad springs on my sx4 4x4 1.6 120hp 2010 model.THEY ARE NOT THE MAD Helper springs.  they are great and they give you exactly 25 mm lift. they are called power springs and here is the catalog http://www.mad-tooling.com/media/files/Auxiliary.pdf   These springs replace the original suzuki springs. they are not the ones that fit inside the original spring that you say. here you can see the difference between HV391045 and HV391051 http://www.sgs4x4.de/DWD/_111327/upload/media_23857.pdf    Also besides giving you 25 mm lift, they dont lower, as much as the original springs, when you fully load the car with passengers. unfortunately i dont have any pictures of the installation which is easy. you just remove the original springs and install the mad springs in their place. here in greece i bought them 270.00 euro
After the installation you just drive the car away and you dont even need a wheel alignment. Maybe you can translate this to romanian so that others can understand and benefit from it.
Thanks
Nikos

Gasisem aceste arcuri cu ceva timp in urma cand cautam un lift-kit european, dar - la nivelul meu de intelegere - aceste arcuri se adauga suspensiei existente, adica "imbraca" arcul original...

MAD Helper springs are progressively wound steel coil springs fitted in conjunction with the original suspension. MAD Progressive Springs have little or no effect while the vehicle is unladen. As the load imposed on the suspension increases, the springs quickly become stiffer, reducing the amount of “sag,” improving the ride height, handling and safety of the laden or towing vehicle. Where space or the design do not permit an additional spring, a complete replacement main-spring is fitted with the same improved characteristics.

Oricum, l-am intrebat pe Nikos ce experienta are cu aceste arcuri.

Offline graphmaster

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #45 : 27.Nov.2013, 03:49:17 p.m. »
In cautarea unei solutii 'continentale' de lift-kit, am dat peste doua kituri din Germania:
1. Spaccer.de
(...)

Salut.

Stiind germana, m-am documentat pe site-ul lor si practic baietii ofera acel inel distantier exact pt arcurile de SX4, nu universal cum credeam eu initial.

Se vand doar la pereche, adica 112, euro. Vrei sa ridici si cealalta punte, iei inca o pereche, deci 288 euro /4 bucati (224 euro+64euro) pentru cam ~ 1,5 cm de inaltare.
Am inclus si profilele de cauciuc care zic ei iti aduc inca vreo 3 mm inaltime (4x16euro bucata ->64), altfel inelul metalic are 1,2 mm.

Vrei mai mare garda la sol? mai pui inca un set de 4 inele deasupra (deci inca 224 euro) (fara profilul de cauciuc). Deci, 288+224euro, = 512 euro pentru /~2,7 cm in plus.

Sincer, or fi ele din duraluminiu, custom made pt modelul tau, dar parca sare cam in sus pretul cand ma uit la kitul de la Rocky Road care e doar 261 $ (cam 191 euro).  :-?

Legat de RockyRoad:
Problema e ca daca o sa cautati pe clubSX4, o sa vedeti ca unul din admini s-a ales cu un amortizor spate rupt de doua ori de a decis sa-si dea jos kitul RRO, plus un user din Australia a patit la fel.  In cazul adminului, omu a recunoscut ca nu a montat si Rear Shock Extension oferit de RockyRoad, e posibil ca sa nu fi patit asa cu el instalat. 
Pana la urma kitul mi se pare cam mare, iti salta masina cu 5,3 cm (o face capra :) ), si evident ca intru la intrebari legat de ce tensiune pune asta pe ansamblul rotii/suspensiei. Pacat ca nu ofera si un kit mai mic, de 1 inch lift doar, asa cum ofera mai toti pentru Subaru de exemplu.

Poze cu before and after al kitului RRO am gasit (in poza e cu anvelopele standard) insa cu before/after al kitului Spaccer n-am gasit nicaieri.
« Ultima Modificare: 27.Nov.2013, 03:58:36 p.m. de graphmaster »
No, haidam.

Offline Laurentiu

« Răspuns #46 : 27.Nov.2013, 03:53:22 p.m. »
Pe spate probabil incap arcurile astea suplimentare, am vazut pe forumuri mai multi oameni cu suv-uri care au arcurile astea ajutatoare de la MAD.
Montind arcuri suplimentare, nu se modifica si efectul frinarii in functie de greutate de incarcare ? RAR-ul este de acord cu montarea acestor arcuri ? La ITP, nu vor fi probleme cu modificarea suspensiei ce afecteaza parametri de frinare cind masina va intra pe stand ?
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline graphmaster

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #47 : 27.Nov.2013, 05:32:58 p.m. »

Hi Mircea

Yes i have installed the mad springs on my sx4 4x4 1.6 120hp 2010 model.THEY ARE NOT THE MAD Helper springs.  they are great and they give you exactly 25 mm lift. they are called power springs and here is the catalog http://www.mad-tooling.com/media/files/Auxiliary.pdf   These springs replace the original suzuki springs. they are not the ones that fit inside the original spring that you say. here you can see the difference between HV391045 and HV391051 http://www.sgs4x4.de/DWD/_111327/upload/media_23857.pdf    Also besides giving you 25 mm lift, they dont lower, as much as the original springs, when you fully load the car with passengers. unfortunately i dont have any pictures of the installation which is easy. you just remove the original springs and install the mad springs in their place. here in greece i bought them 270.00 euro
After the installation you just drive the car away and you dont even need a wheel alignment. Maybe you can translate this to romanian so that others can understand and benefit from it.
Thanks
Nikos

Oh, ce solutie buna, la juma de pret practic fata de spaccer.de pentru 2,5 cm de inaltare.
Deci, atentie, nu e vorba de arcuri suplimentare, ci de alte arcuri puse in loc.

Thanks Nikos for the extensive info! Maybe you could post pictures of your car now lifted?
« Ultima Modificare: 27.Nov.2013, 05:36:43 p.m. de graphmaster »
No, haidam.

Offline shpeedy

« Răspuns #48 : 27.Nov.2013, 06:00:25 p.m. »
@Nikos: thanks for the info !
However, I didn't get it whether you need only one set of springs (for rear suspension) or two (front and rear)...  :-/

Besides that, I couldn't find your price (270Euro) anywhere in Europe...  :(

@graphmaster: intr-adevar kit-ul de la Spaccer devine prohibitiv odata cu adaugarea de cm, dar la fel devine si cel din State daca n-ai cu cine sa-l aduci. In plus, cel din State a cauzat probleme si aici pe forum (parca @LTD il avea) si s-a renuntat la el.

Imi pare rau ca SX4 nu a intrat in atentia australienilor de la IronMan, spre deosebire de Duster care a primit un kit complet de la acestia. Costa, dar e solutia profi (arcuri+amortizoare), nu cu distantiere si alte alea.

Cred ca pana la urma singura metoda de inaltare cat-de-cat ok (dar cu problemele aferente de greutate mai mare pe punti samd) ramane utilizarea unor anvelope mai mari (215/60R16, 215/65R16). Sunt in dilema (ca planuri de 2014-2015, cand planuiesc sa-mi schimb anvelopele) daca sa trec pe 215/65R16 sau sa merg pe o solutie de jante 15" de aliaj mai usoare si anvelope 205/70R15 (asta ca sa nu cresc atat de mult greutatea per roata).
« Ultima Modificare: 27.Nov.2013, 06:12:48 p.m. de shpeedy »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #49 : 27.Nov.2013, 06:18:29 p.m. »
Pun si eu o intrebare: de ce ar trebui SX4 sa fie mai inalt? Mi se oare un fel de "penis enlargment"...:-X

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice