Autor Subiect: Si SX4 poate fi mai inalt  (Citit de 64380 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rezare

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 72
Re: Si SX4 poate fi mai inalt
« Răspuns #20 : 28.Apr.2012, 10:20:25 a.m. »
Pai ma refeream la 4x4 ca are 190mm, utilitatea kitului e maxima pentru un 4x4 ma gandesc.

Atunci e cum ma asteptam, cel din PL are garda "normala" de 2wd (nu m-am uitat ca pe spate nu scrie nimic prima data, my bad) si de asta "da acceptabil" kitul. Imi dadea cu rest ca am garda similara iarna pe a mea doar cu cauciucuri 215/65/16 fara inaltare.

Offline ulise

« Răspuns #21 : 03.Mai.2012, 01:03:52 a.m. »
RAR-ul nostru nu agreeaza asa ceva. Si implicit, nici reprezentantele Suzuki nu monteaza. De ce? Unul dintre motive ar fi urmatorul:
- in caz de accident, se poate considera ca acea inaltare a afectat stabilitatea masinii. Cine e vinovat de asta? Service-ul ce l-a montat.
Asa ca, parerea mea e ca se pierde garantia.

De ce RAR-ul nu accepta? Suntem in Romania, domnilor.

• Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline Laurentiu

« Răspuns #22 : 03.Mai.2012, 09:23:38 a.m. »
RAR-ul nostru nu agreeaza asa ceva.
Nici un RAR nu va masura garda la sol a unui autovehicul. Nici in fisa de ITP nu am vazut sa existe asa ceva.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #23 : 03.Mai.2012, 10:19:29 a.m. »
Treci fara nicio problema ITP-ul. Si nu vorbesc din basme ci din propria mea experienta.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #24 : 03.Mai.2012, 10:39:53 a.m. »
Mie mi-au atras atentia la itp ca vezi doamne n-am voie sa schimb arcurile (sau orice modificari la suspensie),ele nefiind omologate de RAR. Dar probabil depinde de la statie la statie..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Laurentiu

« Răspuns #25 : 03.Mai.2012, 12:16:24 p.m. »
...arcurile (sau orice modificari la suspensie),ele nefiind omologate de RAR.
  :D Unde este trecuta omologarea RAR pe arcuri, si pe tot ce constituie suspensie ?
Daca ti se rupe un arc, nu ai voie sa-l inlocuiesti ?  :) Nu mai credeti toate balivernele ce vi se spun.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #26 : 03.Mai.2012, 01:14:37 p.m. »
Pai asa cum iti face omologare individuala daca vrei alte dimensiuni la anvelope, probabil ca asa iti poate face pentru orice element de pe masina.
N-am zis ca am crezut. Probabil ca vroia vreo atentie si el.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Laurentiu

« Răspuns #27 : 03.Mai.2012, 10:16:40 p.m. »
...asa cum iti face omologare individuala daca vrei alte dimensiuni la anvelope...
Nu-ti va omolga nimeni jante cu anvelope de tractor U650 chiar daca s-ar putea monta pe un SX4.
Dimensiunea anvelopelor nu ti-o vor face dupa ureche ci dupa anumiti parametri (nu-i cunosc din pacate) iar intre anvelope si suspensie, in ceea ce priveste omologarea RAR, e o mica-MARE diferenta.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #28 : 03.Mai.2012, 10:24:21 p.m. »
O alta dimensiune de anvelope se poate omologa si individual. Daca pentru autoturismul pentru care vrei sa inregistrezi o noua dimensiune de anvelopa (alt diametru, alta latime, etc.) imporatorul are deja omologat (ulterior sau pentru alte versiuni/echipari) tipul dorit de tine, omologarea este o formalitate. Insa, daca nu te gasesti in cazul fericit de mai sus omologarea individuala, din cate am citit, un test de eficienta la franare....si crede-ma ca daca vrei iti treci orice tip decent de anvelope in CIV - ca idee Vitara mea are vreo 3 tipuri de anvelope trecute in CIV fara ca importatorul sa fi omologat vreodata vreun tip de anvelope pentru acest tip de autoturism.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline hugbear

« Răspuns #29 : 06.Mai.2012, 10:44:12 a.m. »
Mie mi-au atras atentia la itp ca vezi doamne n-am voie sa schimb arcurile (sau orice modificari la suspensie),ele nefiind omologate de RAR. Dar probabil depinde de la statie la statie..
Kit-ul de la RRO nu presupune modificarea suspensiei (arcuri sau amortizoare).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon