Autor Subiect: Si SX4 poate fi mai inalt  (Citit de 64393 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ciocoiconstantin

Re: Si SX4 poate fi mai inalt
« Răspuns #160 : 01.Iul.2020, 11:11:44 a.m. »
Un pret pentru setul de arcuri Mad?
  • sx4 1,6 gs 4x4
sx4 1,6 4x4 2007

Offline teutzue

« Răspuns #161 : 01.Iul.2020, 11:26:51 a.m. »
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline newfolder

« Răspuns #162 : 06.Iul.2020, 08:24:57 p.m. »
Multumesc pt. raspunsuri, o sa-mi pun si eu.
  • SX4

Offline newfolder

« Răspuns #163 : 06.Iul.2020, 11:56:05 p.m. »
Nu mai pot edita asa ca ma lungesc cu un alt mesaj. Sunt interesat de varianta cu arcuri MAD dar am cateva intrebari.

Cand inalti doar cu arcuri apar cel putin 2 probleme:

1- telescopul nu mai lucreaza asa cum a fost proiectat, sta agatat cumva
2- transmisia are alte "aliniamente", crucile cardanice (si alte piese)  isi schimba pozitia de lucru (pozitia proiectata din fabrica).

Eu vreau arcuri, mi-ar folosi 2cm in plus pe niste drumuri dificile dar nu am deocamdata raspuns la intrebarile de mai sus.

Multumesc. :)

• SX4

Online NicNic

« Răspuns #164 : 07.Iul.2020, 12:10:17 a.m. »
Diferenta de doar 2 cm este fara efect in functionarea amortizorului, fiindca nu prea ajungi cu el in ultimii 2 cm ai cursei sale.

Aceeasi problema (sau lipsa a problemei) am constatat-o si din punct de vedere a functionarii transmisiei.
Cei 2 cm de suprainaltare se regasesc in cateva grade de modificare a cinematicii transmisiei.
Aproape insesizabil, si fara a avea un efect pe termen lung, zic eu.

Cu masina mea, am aproape 30.000 km de cand am schimbat arcurile originale cu unel MAD.
Stiu colegi de forum care au mers si mai mult cu arcuri MAD pe SX4. Si ei sunt la fel de multumiti, din cate inteleg

Garda la sol este evident marita. Insa  masina se comporta la fel ca inainte.

Cred ca schimbarea arcurilor a fost cea mai reusita investitie in masina aceasta.
Poate fiindca a fost cuplata si cu inlocuirea amortizoarelor ....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: newfolder

Offline newfolder

« Răspuns #165 : 07.Ian.2021, 11:01:49 p.m. »
Stiu ca e prafuit subiectul. E normal, modelul nu se mai fabrica de cativa ani si cei interesati au trecut pe alte modele/marci. Dar incerc, poate primesc un sfat.

Am montat in vara, pe SX4 2010, arcurile Mad (si scuturi) si mi-am dat o bere ulterior. Meritam mai mult de o bere, ideea cu arcurile a fost cea mai desteapta idee a mea de cand am luat masina asta.

Dar cloncane ceva pe spate la gropite si mici denivelari (masina goala, portbagaj gol; cu greutate in spate dispare conclanitul). Mecanicul zice ca telescoapele sunt intinse de arcuri si de acolo zgomotul: se duce pistonul in cursa maxima pt. ca-l intinde arcul si de aia bate.

Daca asta e cauza parca as schimba telescoapele cu altele care sa nu cloncane. Sfaturi in sensul asta?

Multumesc.

• SX4

Offline enicky

« Răspuns #166 : 07.Ian.2021, 11:19:47 p.m. »
...Dar cloncane ceva pe spate la gropite si mici denivelari (masina goala, portbagaj gol; cu greutate in spate dispare conclanitul). Mecanicul zice ca telescoapele sunt intinse de arcuri si de acolo zgomotul: se duce pistonul in cursa maxima pt. ca-l intinde arcul si de aia bate.
   Posibil sa cloncane de batranete, nu neaparat din cauza arcurilor. Tot MAD-uri am si eu, dar nu-mi cloncane. Mai poti face un test : masina stationata, hayon ridicat te apesi tare cu mainile(sau cu sezutul) pe platforma portbagajului si ii dai drumul(sau sari) si vezi de cate ori oscileaza. Se spune ca daca face mai mult de doua oscilatii, amortizoarele sunt "obosite". Oricum masina are 10ani.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: newfolder

Offline boga81

« Răspuns #167 : 08.Ian.2021, 07:44:44 a.m. »
Sau faci un test de amortizoare la o statie ITP care are asa ceva.
E posibil sa fie de la amortizoare, eu nu am avut probleme. Cati km au amortizoarele?

Trimis de pe al meu SM-G977B folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #168 : 08.Ian.2021, 09:15:52 a.m. »
Si la mine a cloncanit finut in spate-stanga asta vara. Exact la trecerea peste bumpere si denivelari. Nu tot timpul, doar din cand in cand.
I-am zis de asta inginerului la revizia din august si mi-a zis ca l-a pus pe mecanic sa greseze elementele susceptibile de blocaj.
De atunci n-a mai cloncanit. Mentionez ca am arcurile originale si amortizoare schimbate acum 8 ani.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #169 : 08.Ian.2021, 10:34:08 a.m. »
Inainte de a pune arcurile noi, ai facut un test de suspensie sa vezi cam ce eficienta mai au amortizoarele? Cand am luat eu masina, avea 3 ani garantie. Urme de ulei pe amortizoarele spate am constatat dupa 2.5 ani, dar - la testare - inca se pastrau in limitele de eficienta acceptabile. Le-am schimbat pe toate 4 dupa inca ceva vreme cand le-a scazut eficienta sub valorile acceptate. Am pus KYB si dupa putina vreme am trecut si la arcurile MAD.

Daca amortizoarele tale sunt cele originale din fabrica, ar trebui sa ai in vedere inlocuirea lor...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X