Autor Subiect: Sustinem si participam in actiuni pentru salvarea padurilor  (Citit de 4626 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: Sustinem si participam in actiuni pentru salvarea padurilor
« Răspuns #20 : 11.Mai.2018, 03:54:13 p.m. »
citat: "Or, astăzi, pe baza identificărilor și cartărilor făcute de WWF în teren, credem că mai avem 150.000 de hectare. Iar aici luăm în discuție numai Carpații din România, unde sunt cele mai multe astfel de păduri naturale.

Dat fiind ritmul în care au dispărut, salvarea lor și recunoașterea valorii lor, inclusiv de către UNESCO, depinde de înțelegerea societății"

Daca se bazeaza pe intelegerea societatii apoi sunt ca si taiate!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline jupanul1

« Răspuns #21 : 11.Mai.2018, 04:02:03 p.m. »
Să începem cu o glumă: pădurile virgine sunt pădurile unde mâna omului n-a pus niciodată piciorul.

Într-un ton mai serios - da, pădurile virgine sunt „o valoare” pe care ar fi util să o conservăm (măcar). Din păcate articolul, fiind poate scris de un autor mai puțin pregătit, are câteva scăpări de ordin tehnic. Vă rog să mă scuzați că mă râd, dar asta e maximă:
Citat
Din crăpăturile celor răpuși răsar frunze. Specialiștii le numesc plantule. Ele sunt primele semne de viață ale unui viitor arbore. Acesta va goli de sevă trupul celui bătrân și va crește, atât cât îi va fi dat.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline toma

« Răspuns #22 : 11.Mai.2018, 04:17:30 p.m. »
Asa este cand incerci sa imbini tehnicul cu sensibilul... iti iese lirism din crapaturi  :D
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ariciul

« Răspuns #23 : 11.Mai.2018, 04:26:18 p.m. »
Eu va recomand, celor care pot, sa faca turism montan  cat mai avem peisaje care merita vazute. In ritmul distrugerilor de azi si cu perspective cam tulburi in fata ma tem ca ritmul asta nu va scadea ci poate foarte bine sa si creasca.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: hugbear, toma

Offline toma

« Răspuns #24 : 11.Mai.2018, 04:43:34 p.m. »
Buna recomandare. As insoti-o de precizarea ca singurul lucru pe care sa il luati cu voi acasa din aceste drumetii sa fie pozele si singurul lucru pe care sa il lasati sa fie urmele pasilor.
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: ariciul

Offline jupanul1

« Răspuns #25 : 11.Mai.2018, 04:58:26 p.m. »
Nene Toma, să fie clar! Eu nu fac drumeții cu scutecul pe mine, deci voi mai lăsa chestii în urmă, inevitabil. Și posibil și niște hârtie igienică - n-am suferit niciodată frunzele/iarba.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline toma

« Răspuns #26 : 11.Mai.2018, 05:12:03 p.m. »
Fa-le in limita autonomiei  :D drumetiile.

Stii cum numesc tibetanii bucatelele de hartie igienica maturate de vant? Steguletele de rugaciune ale vesticilor...
« Ultima Modificare: 11.Mai.2018, 05:31:48 p.m. de toma »

Offline jupanul1

« Răspuns #27 : 11.Mai.2018, 05:24:15 p.m. »
Mno! Io doar cu mâna nu pot. Alții or putea, nu zic. Eu nu... Bideu sigur nu e în pădurile alea!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline toma

« Răspuns #28 : 11.Mai.2018, 05:31:25 p.m. »
E rapid biodegradabila hartia igienica la fel ca si scopul utilizarii ei. Nu-i problema in cantitati mici. Problemele apar atunci cand vorbim de locuri aglomerate gen spatii de campare neamenajate corespunzator, probleme vizuale si olfactive. Dar asta e o discutie complet offtopic.

Offline hugbear

« Răspuns #29 : 11.Mai.2018, 07:03:05 p.m. »
Problema principală (și foarte reală) e infestarea apelor de suprafață așa că, vă rog eu, ușurați-vă la minim 50 de metri de orice sursă de apă. Apoi mai e și problema sălbăticiunilor însă o lopățică de camping nu-i atât de scumpă, grea sau voluminoasă încât să nu-și găsească loc în rucsac.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon