Autor Subiect: Cine te-a mai enervat in trafic?  (Citit de 47655 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miaunica

Re: Cine te-a mai enervat in trafic?
« Răspuns #390 : 28.Sep.2016, 01:54:34 p.m. »
Gand la gand!.. 1.nu cred ca la 18 ani si-a luat respectivul masina, 2. e si inconstienta parintilor de a lasa pe mana unui proaspat posesor de permis o a semenea masina...
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline shpeedy

« Răspuns #391 : 28.Sep.2016, 01:57:00 p.m. »
Nici o problema - se extinde cadrul legal si la utilizatorii bunului (=masinii) respectiv. Cineva trebuie sa fi platit pentru masina aia si trebuie sa fie responsabil (sau responsabilizat) cui i-o da pe mana (inclusiv pentru actiunile acestuia).

Inclin sa cred ca - daca se doreste - se poate gasi cadrul legal pentru sanctionarea corespunzatoare a unor astfel de abateri a.i. legea sa aiba totusi scop coercitiv, nu de complezenta.

Dar vorbim ... vorbe (cel putin in Romania).

« Ultima Modificare: 28.Sep.2016, 02:00:10 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ecodrive

« Răspuns #392 : 28.Sep.2016, 02:21:11 p.m. »
Solutia trebuie sa fie cu siguranta una coercitiva. "Lumea civilizata" nu a ajuns civilizata doar prin educatie ci si prin amenzi usturatoare.

Dar ce parlamentar va veni cu o astfel de initiativa, cand stie ce are acasa - el sau colegul de partid, sau de grup de interese?

Poate vocea societatii civile  :D ... o petitie, ceva?
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline aleksanders

« Răspuns #393 : 28.Sep.2016, 02:22:25 p.m. »
la zdup- si cautiunea sa il usture pe tacsu cand vine sa il scoata
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline enicky

« Răspuns #394 : 28.Sep.2016, 03:25:00 p.m. »
la zdup- si cautiunea sa il usture pe tacsu cand vine sa il scoata
               La zdup cu executare, si la a doua, anulare pe viata+zdup.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #395 : 28.Sep.2016, 03:47:17 p.m. »
Inclin sa cred ca - daca se doreste - se poate gasi cadrul legal pentru sanctionarea corespunzatoare a unor astfel de abateri a.i. legea sa aiba totusi scop coercitiv, nu de complezenta.

Cadrul legal poate fii creat / modificat / actualizat  daca se doreste un trafic rutier fluent, civilizat si reducerea numarului de accidente.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline ocoleanui

« Răspuns #396 : 28.Sep.2016, 04:10:29 p.m. »
Vedeti voi , astea sunt legile in tara asta si pe astea trebuie sa le respectam .Bune rele asta e .

La asa amenzi ,cei cu bani multi , isi permit sa circule si cu 500 kmh .Degeaba suntem noi acum moralisti , asta este realitatea si nu se va schimba in viitor .Masinile vor fi mai puternice nu mai lente .

Pentru mine ca sofer cu ceva vechime, consider asta cu viteza o banalitate .Pe mine nu ma mira vitezele astea .
La noi in tara se ''zboara ''pe sosele .
Uneori la un drum de 200 km Bucuresti -provincie depasesc doar carute si pietoni , rar masini  ;) , deoarece nu ii ajung . :D si merg si eu exterior cu 110-120 km.
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline enicky

« Răspuns #397 : 29.Sep.2016, 10:04:16 a.m. »
.... consider asta cu viteza o banalitate .
La noi in tara se ''zboara ''pe sosele .
.... si merg si eu exterior cu 110-120 km.
            Partea "buna" este ca a facut-o pe autostrada ! Altii o fac prin orase sau pe DN-uri sau DJ-uri si ii vedem pe la stiri. Insa cea mai proasta chestie care se intampla de ceva ani este ca parintii si-au facut un obicei din a lua cadou copilului la majorat o ...masina. Ii place nu-i place sa conduca, are-nu-are carnet, copilu' a primit o masinuta. Cunosc caz cand copilu' a primit masina si si-a luat carnet peste vreo 2 ani. Si atunci nu stiu daca n-a fost cu "interventie".
        O alta problema ar fi ca in scoala/liceu nu se face niciun fel de instruire pe teme de circulatie pt. cunoasterea semnelor(macar), pt. constientizarea pericolelor la care se expun cand traverseaza strada(fara sa se asigure) vorbind la telefon sau cu castile in urechi, si care e diferenta dintre un bolid de 1500kg si un om de 60kg.
        Practic ar fi bine la 18 ani sa cunoasca toate semnele de circulatie.
        Imi amintesc ca in "generala" venea la clasa un nenea militianu' sa ne explice una-alta, iar cand se terminau orele ieseam cu paleta "stop" sa oprim circulatia ca sa traverseze colegii. Ce vremuri ...apuse!
        Iar numarul de km. de autostrada nu sunt direct proportionali cu numarul CP ai masinilor.
« Ultima Modificare: 29.Sep.2016, 10:06:46 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline zongor

« Răspuns #398 : 29.Sep.2016, 10:48:55 a.m. »
.

La asa amenzi ,cei cu bani multi , isi permit sa circule si cu 500 kmh .

valoarea amenzii nu este relevanta. Si suma actuala este destul de mare. Problema este ca legea nu se aplica.
Baiatul ala nu cred ca era la prima abatere. Daca lua cate 3 amenzi pe zi in 2 saptamani se potolea. Sigur, daca ia o amenda pe an, nu-s probleme.

Offline shpeedy

« Răspuns #399 : 29.Sep.2016, 11:12:31 a.m. »
Insa cea mai proasta chestie care se intampla de ceva ani este ca parintii si-au facut un obicei din a lua cadou copilului la majorat o ...masina. Ii place nu-i place sa conduca, are-nu-are carnet, copilu' a primit o masinuta. Cunosc caz cand copilu' a primit masina si si-a luat carnet peste vreo 2 ani. Si atunci nu stiu daca n-a fost cu "interventie".

Recunosc ca eu n-o vad ca pe o problema chestia asta, daca exista nevoia si resursele financiare care s-o acopere. Dar de la a lua o masina sigura pentru copilul tau pana la a lua un bolid de +100cp pentru acesta mi se pare o diferenta destul de mare. Daca copilul isi doreste sa conduca, exista resurse financiare si nu va intelegeti cu privire la achizitia sau nu a unei masini, mai mult ca sigur ca acesta va conduce o masina a cuiva de cate ori va avea ocazia, fara a-ti oferi tie certitudinea - ca parinte - ca masina respectiva este potrivita (siguranta, putere, stare tehnica) pentru el. Asa ca - pentru inceput - mai bine ii iau o masina mica, sigura cu care sa-si faca treaba (si mana) in primii ani de soferie, urmand ca daca el doreste altceva sa se descurce prin forte proprii.

O alta problema ar fi ca in scoala/liceu nu se face niciun fel de instruire pe teme de circulatie pt. cunoasterea semnelor(macar), pt. constientizarea pericolelor la care se expun cand traverseaza strada(fara sa se asigure) vorbind la telefon sau cu castile in urechi, si care e diferenta dintre un bolid de 1500kg si un om de 60kg.
        Practic ar fi bine la 18 ani sa cunoasca toate semnele de circulatie.
        Imi amintesc ca in "generala" venea la clasa un nenea militianu' sa ne explice una-alta, iar cand se terminau orele ieseam cu paleta "stop" sa oprim circulatia ca sa traverseze colegii. Ce vremuri ...apuse!

Educatia respectiva stiu ca se mai face din-loc-in-loc si din-timp-in-timp: cat era la gradinita, Junior a avut parte de cateva ore de educatie rutiera in cadrul orelor sau in cadrul saptamanii de "scoala altfel". In plus, e important si ce educatie ii oferi in calitate de parinte: par example, cand il duc acum la scoala ajung la o strada chiar din dreptul portii scolii, dar respectiva strada este - multumita parintilor care tin sa-si lase copii din masina chiar in buza scolii - un adevarat pericol pentru orice fiinta miscatoare (nu pot sa inteleg cum poti accelera sau trece pe verdele pietonilor intr-o zona cu copii, dupa ce ti-ai lasat proprii copii la scoala, dar am vazut ca este posibil); drept urmare, prefer sa fac un ocol in forma de U (150m in total) pentru a trece pe la trecerea semaforizata. Spun doar ca nu sunt multi parinti cu copii de mana sa-i vad ca procedeaza la fel. 

Iar numarul de km. de autostrada nu sunt direct proportionali cu numarul CP ai masinilor.

Nici daca am avea 1km de autostrada/sofer, nu consider ca ar exista justificare pentru rularea in paralel a unor masini cu viteze de la simplu la dublu (120<>240km/h), cel putin nu pentru o tara cu un nivel asa scazut de respect pentru lege/reguli ca Romania...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X