0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.
la zdup- si cautiunea sa il usture pe tacsu cand vine sa il scoata
Inclin sa cred ca - daca se doreste - se poate gasi cadrul legal pentru sanctionarea corespunzatoare a unor astfel de abateri a.i. legea sa aiba totusi scop coercitiv, nu de complezenta.
.... consider asta cu viteza o banalitate . La noi in tara se ''zboara ''pe sosele ..... si merg si eu exterior cu 110-120 km.
.La asa amenzi ,cei cu bani multi , isi permit sa circule si cu 500 kmh .
Insa cea mai proasta chestie care se intampla de ceva ani este ca parintii si-au facut un obicei din a lua cadou copilului la majorat o ...masina. Ii place nu-i place sa conduca, are-nu-are carnet, copilu' a primit o masinuta. Cunosc caz cand copilu' a primit masina si si-a luat carnet peste vreo 2 ani. Si atunci nu stiu daca n-a fost cu "interventie".
O alta problema ar fi ca in scoala/liceu nu se face niciun fel de instruire pe teme de circulatie pt. cunoasterea semnelor(macar), pt. constientizarea pericolelor la care se expun cand traverseaza strada(fara sa se asigure) vorbind la telefon sau cu castile in urechi, si care e diferenta dintre un bolid de 1500kg si un om de 60kg. Practic ar fi bine la 18 ani sa cunoasca toate semnele de circulatie. Imi amintesc ca in "generala" venea la clasa un nenea militianu' sa ne explice una-alta, iar cand se terminau orele ieseam cu paleta "stop" sa oprim circulatia ca sa traverseze colegii. Ce vremuri ...apuse!
Iar numarul de km. de autostrada nu sunt direct proportionali cu numarul CP ai masinilor.