Ieri. Intr-un sat. Mi-am dus prietena pe un drum mai putin circulat sa mai exerseze cu masina, ca tocmai si-a luat permisul, si inca nu cunoaste masina. Curba fara vizibilitate, taran de secol XXI (inaintea erei noastre), parcat masina pe marginea drumului, exact unde avea el vaca sau ce o fi avut prin zona. Cumva cumva, prietena mea a reusit sa vada si sa depaseasca ok, pentru ca merge incet.
La intoarcere, in acelasi loc, in ultimul moment se vede o dubita venind cu viteza. Bineinteles, eu, avand ceva experienta mi-am dat seama ca neanderthalu' n-are de gand sa franeze, ce sa intre in depasire, am mai apucat sa strig FRANEAZA. Normal, ea n-a franat, ca nu are inca reflexe de-alea. Ca doar avea prioritate, nu? Noroc ca pana la urma s-a prins, cand ala chiar s-a bagat in depasire, si a tras dreapta de aproape am ajuns in sant. Le urez taranilor care normal ar trebui sa conduca doar masini din Epoca Pietrei (de-alea cu motorizare de doua picioare putere si cu roti tunate din granit sau eventual daca-s cocalari manelisti, din marmura), sa intre naibii in primul stalp, decat sa omoare oameni nevinovati.
De asemenea, le urez acelasi lucru similarilor care circula cu 100 km/h in oras, netinand cont ca semeni de-ai lor care n-au bani dupa ce bea apa, sau de benzina, si-au parcat rablele cumparate la mana a 10a, vechi de 10 ani dar 'full options' (inclusiv geamuri fumurii) pe marginea drumului inclusiv pe la colturi, reducand vizibilitatea celor care vin de pe strazi fara prioritate, in asa fel incat mai pot ei sa se asigure cumva pentru cazurile in care se circula cu viteza legala, dar e imposibil sa o faca impotriva vitezomanilor cu IQ de maimuta.
Sunt pur si simplu scarbit si oripilat de faptul ca in Romania ai sanse extrem de bune sa ai accident nefiind moral (sau chiar legal) vinovat. Si sa mori. Sau sa suferi foarte mult, pentru prostia altora.