Uite tocmai de asta nu mi-am luat eu PNA, pentru ca e prea multa bataie de cap cu incarcarea hartilor si a diferitor aplicatii de navigare. Pe un PDA poti instala aplicatii la fel ca si pe PC si schimbi hartile ca pe sosete.
Diferenta de dificultate este insignifianta. Cine se pricepe sa instaleze un soft pe PDA, reuseste cu siguranta si pe un PNA. Cine "suna un prieten" pentru un PNA, aproape sigur ar face varza si un PDA. Cred ca numarul celor care se pricep la o categorie si nu si la cealalta este infim si in continua scadere. In plus, PNA-urile au de obicei ecranul mai mare (deci spor de lizibilitate) si o receptie a satelitilor superioara (datorita amplasarii "dedicate" a antenei).
Initial am vrut un 3-in-1 (telefon, PDA si GPS), dar am ajuns la concluzia ca telefonul trebuie sa fie telefon si GPS-ul GPS, asa ca am luat un PNA cu ecran de mare (4.3" ca 7" nu-mi incapea in buzunar
). Ulterior am descoperit cu placuta surprindere ca MioPocket mi-a treansformat PNA-ul intr-un mic PDA... Ramane problema alegerii aparatului, si aici o sa va spun cum am ales eu: am studiat forumurile dedicate si l-am ales pe cel mai "discutat" (if you catch my drift...)!
Am incercat sa instalez pe GPS-ul meu harta Romaniei 2009.fbl si-mi da error 38.
Nu retin daca ai specificat sau nu, dar presupun ca ai MioMap si atunci NU merge. Daca ai iGO (8.
3.x sau 8.
4.x, nu stiu daca merge pe versiuni anterioare), probabil ai o eroare la download.