Autor Subiect: Performance disk brakes  (Citit de 4826 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline unde

Performance disk brakes
« : 22.Oct.2011, 07:22:41 p.m. »
 Nu am facut un secret din faptul ca nu eram multumit de frinele de la Jimny-ul meu. In momentul cind discurile OEM s-au ovalizat, "ajutat" de preturile mai mult decit exagerate de la noi, am ajuns sa imi comand un set de discuri + placute performance:
 - discurile arata cam asa cind sint noi si nu se monteaza oricum, unul e pentru dreapta, celalalt pentru stinga:

- placutele Predator nu arata deosebit, dar ambalajul lor da:

- montate pe masina si dupa rodaj arata cam asa:

Se observa ca placutele "lucreaza" pe toata suprafata discului, lucru care nu se prea intimpla cu cele OEM  :D
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline VAXXi

Re: Performance disk brakes
« Răspuns #1 : 22.Oct.2011, 07:39:55 p.m. »
Cat, de unde si in cat timp ?
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2 : 22.Oct.2011, 07:40:59 p.m. »

Se observa ca placutele "lucreaza" pe toata suprafata discului

In ultima poza se observa o banda de alta nuanta la marginea discurilor.  :-/

Offline unde

« Răspuns #3 : 23.Oct.2011, 10:58:48 a.m. »
Cat, de unde si in cat timp ?

De aici: http://www.motorsportworld.co.uk/
 Transportul a fost vreo 30-40 de lire si a venit in vreo 5 zile.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #4 : 23.Oct.2011, 11:00:54 a.m. »
In ultima poza se observa o banda de alta nuanta la marginea discurilor.  :-/

E perfect normal. Placuta nu trebuie sa calce pina in extrema discului. In timp se creeaza o "buza" care serveste pentru masurarea uzurii discului.
 Posesorii de Jimny au inteles despre ce era vorba cind am zis "toata suprafata discului"
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 23.Oct.2011, 11:13:02 a.m. »
Eu nu sunt posesor de Jimny. Pe mine nu vrei sa ma luminezi?  :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 23.Oct.2011, 12:00:48 p.m. »
discurile arata cam asa cind sint noi si nu se monteaza oricum, unul e pentru dreapta, celalalt pentru stinga:

Ti-ai luat discuri ventilate. E bine ca ai gasit gata facute. Le mai puteai imbunatati si cu niste gauri de 6mm.  ;)

Pe mine nu vrei sa ma luminezi?  :)
In timp se creeaza o "buza" care serveste pentru masurarea uzurii discului.
Banuiesc ca aici doresti o lamurire; lasind acea "margine" originala, poti face diferenta intre ce-a fost si ce este. De regula, asa ceva este o chestie valabila tuturor frinelor pe discuri.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #7 : 23.Oct.2011, 12:13:29 p.m. »
Nu, alta era nelamurirea mea.

Initial @unde a spus ca  "Se observa ca placutele "lucreaza" pe toata suprafata discului"  Dupa ce m-am uitat la poze am scris "In ultima poza se observa o banda de alta nuanta la marginea discurilor." iar raspunsul primit a fost "Posesorii de Jimny au inteles despre ce era vorba cind am zis "toata suprafata discului""

Aici era nelamurirea mea, eu nefiind posesor de Jimny, ca de altfel multi din cei ce citesc pe aici.  :)

Offline unde

« Răspuns #8 : 23.Oct.2011, 12:22:10 p.m. »
Ti-ai luat discuri ventilate. E bine ca ai gasit gata facute. Le mai puteai imbunatati si cu niste gauri de 6mm.  ;)

Sint ventilate prin acele striatii (grooves), dar de fapt discul e unul plin. Acele striatii servesc la ventilare, dar si ca indicator de uzura: cind striatiile dispar, discul trebuie inlocuit.
 In oferta erau discuri simple, cu striatii si striatii + gauri (toate din acelasi material), iar diferentele de pret erau neglijabile. M-am uitat pe niste review-uri si se pare ca acele gauri nu au decit efect optic/estetic. nu si unul functional. Din acest motiv le-am preferat pe cele care au doar striatii.

@rexkrokiDAU : din motive necunoscute (probabil defect de fabricatie), placutele de la Jimny nu lucreaza pe toata suprafata discului. Cam toate Jimny-urile pe care le-am vazut prezentau aceasta particularitate. Poate se indura cineva si pune o poza, ca sa se inteleaga despre ce e vorba.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline tdd70

• Full Member
  • Mesaje postate: 217
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #9 : 30.Nov.2011, 11:07:20 a.m. »
Daca nu e prea tarziu, poate incerc eu o poza astazi, ca trebuie sa-mi schimb rotile, le pun pe alea mai bune ca plec la munte in weekend si nu vreau sa dau motive de cearta la cei cu cap de creta :baston:
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,