Autor Subiect: Rog ajutor sa iau o hotarare  (Citit de 13642 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Emi

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
  • Gen: Bărbat
Re: Rog ajutor sa iau o hotarare
« Răspuns #20 : 17.Oct.2011, 04:49:17 p.m. »
eu iti zic direct. Nu iti pune scut la jimny pt ca ai auzit povesti sau adevaruri la unu si altu. Din ce am citit mai sus, tu nu o sa faci "offroad" in adevaratul sens al cuvantului. Ca te duci la pescuit si mergi pe diguri si treci prin ceva balti... e altceva...... nu inseamna offroad.(hai sa fim realisti)   Nici troliul nu o sa-ti foloseasca pt ca nu te duci in padure in noroaie mari ca sa ai nevoie de el... Eu am jimny de vreo 2ani si ceva fara scut..... si pot sa zic ca m-am dat cu masinuta asta pe toate traseele posibile. Dar ai un mare avantaj cu jimny..... poti sa incaleci orice sleau ...ceea ce un patrol nu prea are cum......... Daca iti cumperi jimny sa aiba neaparat AC.... e cel mai important pt drumuri lungi... si niste MT-uri. Cam atat. cheers.

Offline VAXXi

« Răspuns #21 : 17.Oct.2011, 04:53:40 p.m. »
Eu i-as pune scut numa' pentru firele de la cutia de transfer.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline netcity

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
« Răspuns #22 : 17.Oct.2011, 07:19:09 p.m. »
Eu i-as pune scut numa' pentru firele de la cutia de transfer.

Eu sunt patit. Nu stii niciodata ce se ascunde in iarba sau ce poti agata din crengi. Pentru troliu am vazut solutii elegante de montaj in bara. Sincer imi place mai mult decat bulbar.

Am gasit si un tip in Tg Mures care se ocupa de adusul de Jimny din EU. Nu este ieftin dar parca nu as conduce un Jimny tocmai din Germania ca m-ati speriat cu croaziera.

Am cautat astazi toata ziua unul sa ma dau un pic, dar nu am gasit. Incerc maine sa caut un dealer in Galati.

Sunteti niste gentlemani. Mersi de informatii tuturor.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Suzuki Vitara, motor J20A, 1997,
anvelope resapate MT restul stoc. YO4SCY - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Offline LTD

« Răspuns #23 : 17.Oct.2011, 09:45:23 p.m. »
daca nu gasesti la un dealer incearca la o firma de inchiriat masini. daca au Jimny, inchiriezi 1 zi cu 35 euro si gata...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #24 : 17.Oct.2011, 10:00:54 p.m. »
Am un prieten bun acum, inginer auto scolit la Renault in Franta si sincer nu imi este frica de diesel-ul de la Renault.

Daca ti`e prieten bun ar trebui sa-ti spuna ca toate motoarele dCI actuale is cam praf. Ei spera sa revina cu adevarat in piata motoarelor dCI odata cu lansarea lui 1.6dCI  :->

Eu zic sa-ti cumperi Jimny. N-o sa regreti  B-)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline unde

« Răspuns #25 : 18.Oct.2011, 01:33:28 p.m. »
@unde cand vine vorba de viteza (se aplica si la confortul oferit de aceasta masina) cred ca tine foarte mult de cine se afla intre volan si spatarul scaunului din stanga.
Nu am mers mult, dar cat am mers mie mi-a fost ok la 130km/h.
Ce pot sa-ti spun eu lui @netcity este cu la volanul acestei masini nu o sa mai simta nevoia de a merge foarte tare. Parerea mea  :->

Ce-i drept eu am mers noaptea cu 130  :D ca sa fie treburile mai hard-core, noroc ca era autostrada libera. Insa, dupa cum am mai zis masina nu are handling (din cauza de punti rigide + amortizoare moi), iar frinele sint slabe (comparat cu un turism decent cu discuri pe toate rotile).
 Ca sa fie lucrurile limpezi: viteza mea de croaziera e de ~ 80 de km/h. La viteza asta motorul are deja 3000 de ture si consumul (inca) e in limite decente. Peste, consumul creste foarte mult.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #26 : 18.Oct.2011, 01:35:57 p.m. »
Un mecanic mi-a vandut un pont si de atunci nu mai am probleme la nici un motor (peste 18 luni) . La fiecare 10 litri se pune un capac de ulei. Pe moment nu stiu ce ulei ca am uitat. Soferii mei stiu. Daca cineva doreste intreb maine de dimineata. Se pare ca uzura injectoarelor vine de la motorina EURO5 care cica este mai "uscata" .

Se pune ulei de motor in 2 timpi "ashless', adica din ala care arde fara reziduri. Treaba e cunoascuta: motorina asta noua nu mai are sulf decit foarte putin, ca sa iasa mai bine la noxe. Reversul medaliei e ca isi pierde si proprietatile de ungere, de-aia de adauga ulei, ca sa compenseze.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline netcity

• Newbie
  • *
« Răspuns #27 : 27.Oct.2011, 08:43:52 p.m. »
Va eram dator oarecum cu un raspuns.
Am reusit dupa niscaiva eforturi sa "ma dau" cu Jimni in oras pentru ca asta am dorit ("pe asfalt") . Impresiile pe cat pot fi eu de obiectiv sunt urmatoarele:

Minusuri:
- Trebuie sa recunosc ca am mers in oras si cu masini micute, care s-au comportat mai bine si cu consum mai bun (Opel Corsa) .
- Am mers 5 km pe centura si mi-a trecut cheful de a merge mai mult.

Plusuri:
- In privinta spatiului nu cred ca este nici o problema. Daca esti ordonat, iti ajunge spatiul pentru bagaje pentru 3 persoane (daca nu ai copil mic si doresti sa iei caruciorul) . Nu este cazul meu, sunt destul de multumit de spatiu.

Concluzie:
Nu mai am de gand sa bag 8-9000 de EURO in Jimny . Dar m-am convins in schimb ca este "must have" , intr-o familie. Motor mic, taxe mici. Excelenta ca a doua masina. Sper sa gasesc una mai ieftina dar "in toate mintile ei" pana da zapada.

M-a surprins foarte tare Suzuki Grand Vitara. Facand comparatie cu Nissan X-Trail nu este la fel de luxoasa, dar este superba la un off road soft. Trece prima pe lista de achizitii sper saptamana urmatoare.

Se pare ca mi-ati spus de la inceput aceleasi lucruri.

Multumiri sincere . Va tin la curent cu ce se mai intampla.
anvelope resapate MT restul stoc. YO4SCY - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #28 : 28.Oct.2011, 03:36:42 a.m. »
Cu Grand Vitara treci deja in alta clasa. Totusi la 8000-9000 nu cred ca gasti una mai "nouta", poate de prin 2004-2005? Sau gresesc?

Sent from my iPad
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline netcity

• Newbie
  • *
« Răspuns #29 : 28.Oct.2011, 01:48:51 p.m. »
........ Totusi la 8000-9000 nu cred ca gasti una mai "nouta", poate de prin 2004-2005? Sau gresesc? ...

Din pacate nu gasesc nimic mai nou de 2007 inclusiv. Si nici un Jimny ieftin in mintile lui. Sper sa nu ninga prea curand.