Autor Subiect: Rog ajutor sa iau o hotarare  (Citit de 13643 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Baggy

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Jimny 1.5 DDiS grove green pearl metallic
Re: Rog ajutor sa iau o hotarare
« Răspuns #10 : 17.Oct.2011, 10:58:53 a.m. »
Salutare,
Am si eu ceva corectii/completari de facut:
In Spania (la Santana Motors) s-au facut doar versiunile/variantele decapotabile (cabrio) hardtop si softop indiferent de motorizare.
Varianta diesel s-a comercializat in toata Europa (UK, DE, NL, FR, CH, AT, IT, ES, HU... )  mai putin in cateva tari din est (RO, BG... ), ulterior fiind scoasa treptat din oferta (inaintea celei pe benzina).
Al meu 1.5 DDiS din 2008 este facut in Japonia si este luat din Germanica.

Motorul diesel poate este mai putin fiabil decat cel pe benzina (distributie pe curea si nu pe lant), mai greu (dar nu cu mult), vibreaza mai tare, dar are cel putin doua avantaje (parerea mea): cuplu mai mare si riscul mai mic de incendiu in caz de accident (tamponare/rasturnare). Experienta Logan (plus restul gamei Renault) nu arata ca ar fi probleme cu acest motor.

Procentul de vehicule Jimny pe benzina preparate pt off road este mai mare din mai multe motive: fiabilitatea (presupusa) mai mare, distributia/nr. vehiculelor in/din piata (benzina vs. diesel) si nu in ultimul rand pretul, benzinarul a aparut pe piata mult inaintea diesel-ului, deci poate fi gasit la un pret mult mai mic. Aceeasi poveste este si in cazul Samuraiului.

Petre

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #11 : 17.Oct.2011, 11:14:16 a.m. »
Eu am vecin cu Jimny care in momentul acesta are 27000 km.De la 11000 ,injectoarele au clacat.Este trimis din service in service din cauza ca nu pricep tocmai din cauza ca noi in Romanica nu am comercializat acest model.A ajuns si la Renault in service pentru reparatie insa raspunsul a fost urmatorul :7700 ron si totul este ok.Masina iese acum din garantie si face in continuare eforturi sa rezolve prin cei de la Suzuki.
Go Terios!!!:)

Offline unde

« Răspuns #12 : 17.Oct.2011, 01:37:54 p.m. »
 Hai sa le luam pe rind:
- cat este de pretentios la motorina motorul diesel ? Spun ca doresc sa fie diesel deoarece am posibilitatea alimentarii cu motorina mai ieftin ca la PECO. In plus am inteles ca
motorul seamana cu motorul 1.5 dci de la Renault; ceea ce pt. mine este OK deoarece gasesc mecanici buni.

Motorina de la tiristi/furata putem sa punem toti, dar in momentul ala sa nu mai ai pretentii de la injectoare. Modelul diesel nu se mai face din 2009 si TOTI cei care se dau in teren merg pe varianta pe benzina si nu mai trebuie sa spun mai multe.

- am avut numai experiente triste cu X-Trail (ESP-ul nu functioneaza daca debraiezi, am ramas in noroi fara a fi suspendat, iar rotile se invarteau cate putin pe rand dar nu tragea nici una cu toate ca am pus pietre sub ele, etc) . Asta inseamna sa te increzi in reclama comerciala. Si acum intrebarea: chiar nu se poate folosi masina la un drum in afara orasului ? Ma refer de ex. la un drum Bucuresti - BV - Sibiu de ex. Cat poate fi de obositor raportat la X-Trail sau SX4 ? In off road usor pot pati cum am patit cu X-Trail ? Mentionez ca am experienta in noroaie de vre-o 25 de ani.
 Daca ai experienta de noroaie chiar si de 1 an pur si simplu nu intrebai asa ceva. Jimny a fost facut facut de la bun inceput in ideea de masina de off-road. Afara de ABS nu are nimic electronic care sa interfereze cu tractiunea.
 Masina se poate folosi la orice, dar e mai putin confortabila decit un SUV sau o limuzina. Problema nu e daca rezisti tu, ci daca rezista nevasta sau copilul (adica veriga slaba). Eu am mers cu Jimny drum de 600+ km si a fost ok. Oricum tine cont ca e o masina scurta, deci din start se va aseza altfel comparat cu o masina lunga. Again: trebuie sa tii cont ca masina asta a fost proiectata din start pentru off-road, nu degeaba e una dintre cele mai potente masini off-road stock, si nu pt mers tare pe autostrada.
 Inca ceva: intre guma ta si suprafata pe care rulezi nu mai exista nici un sistem electronic. Nu va mai bazati atit pe electronica, puteti sa o patiti rau de tot. Sistemele electronice sint pentru a corecta limitarile soferilor, altfel am fi toti Loeb.

- Cat de obositor raportat la un SUV poate fi un drum Buc-Azuga, pe zapada la sky de ex. pt. 2 adulti si un kinder ? Chiar nu am avea loc de bagaje ?

Ti-am raspuns mai sus. Depinde de... nevasta, cite bagaje vrea sa ia. Daca ai familie, atunci iti recomand varianta metal top, adica aia facuta in Japonia. Motivele sint evidente.

- Chiar nu se poate merge confortabil cu Jimny Diesel cu 130 pe autostrada ?
 Nu prea cred. Gindeste-te ca la 130 e foarte aproape de top speed. Nici consumul nu cred ca o sa fie grozav. In plus masina nu sta bine nici la frine, nici la handling. Cine iti spune ca exista masina off-road care sa mearga bine si la 130 te minte.

- Cum se comporta pe zapada inghetata sau gheata in oras fara ESP ?
 De vis, cu conditia sa pui gume de iarna. Oricum cei care au ESP il dezactiveaza atunci cind fac manevre de parcare in oras. Iarna e o adevarata placere: mereu gaseam loc de parcare  :D Am intrat in zapada pina la nivelul usilor (cind am deschis usa, dadeam zapada la o parte) si nu am avut probleme. Doar cu anvelope de iarna, fara lanturi. Am intrat in zapada inghetata care a cedat mai apoi si masina s-a scufundat pina la scut (am pus si poza pe un alt topic) si tot a iesit singura.

- Se preteaza sa montam un troliu tinand cont de puterea mica a acumulatorului ? Dar un scut metalic ?
 Montarea unui troliu presupune mai multe modificari si costurile pentru ceva cit de cit ok cam sar de 500 de euro. Scut metalic poti sa-i pui fara probleme, nu o sa sughite.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #13 : 17.Oct.2011, 01:41:15 p.m. »
La X-Trail aveam un scut din fibra de sticla. Am parcat in fata unei pensiuni, dar in iarba era un capat de teava infipt adinc in pamant. Nu am avut cum sa il vad si numai experienta m-a ajutat sa nu am alte daune in afara scutului crapat si zgaraieturi neesentiale pe dedesubt.

Si ai crezut ca scutul ala de fibra e acolo ca sa protejeze masina in caz de impact cu ceva dur?  :-O Eu am scut de otel de 6mm si tot nu as fi sigur pe el in toate situatiile.

A intreba cum se descurca Jimny pe asfalt la 130 e acelasi lucru cu a intreba daca se poate face off-road cu un Porsche 911. Ai gresit masina din start.
« Ultima Modificare: 17.Oct.2011, 01:47:02 p.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #14 : 17.Oct.2011, 01:54:40 p.m. »
Motorul diesel poate este mai putin fiabil decat cel pe benzina (distributie pe curea si nu pe lant), mai greu (dar nu cu mult), vibreaza mai tare, dar are cel putin doua avantaje (parerea mea): cuplu mai mare si riscul mai mic de incendiu in caz de accident (tamponare/rasturnare). Experienta Logan (plus restul gamei Renault) nu arata ca ar fi probleme cu acest motor.

Fiabilitatea nu e data de tipul distributiei. E adevarat ca la diesel e pe curea si la benzina e pe lant (la motoarele M), deci costurile de intretinere sint mai mari la diesel. In schimb motorul diesel e mai greu, deci dezechilibreaza masina, ceea ce in off-road conteaza. Si da, fiind diesel vibreaza mai mult. Riscul de incendiu in caz de accident e destul de mic: rezervorul e bine protejat, iar senzori pentru asa ceva avea si batrina Supernova. Iar in caz de asa ceva mi-as pune probleme pentru siguranta mea nu pentru a masinii.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #15 : 17.Oct.2011, 01:56:49 p.m. »
Varianta diesel s-a comercializat in toata Europa (UK, DE, NL, FR, CH, AT, IT, ES, HU... )  mai putin in cateva tari din est (RO, BG... ), ulterior fiind scoasa treptat din oferta (inaintea celei pe benzina).

Jimny pe benzina inca se mai fabrica  :-))
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #16 : 17.Oct.2011, 02:17:35 p.m. »
@unde cand vine vorba de viteza (se aplica si la confortul oferit de aceasta masina) cred ca tine foarte mult de cine se afla intre volan si spatarul scaunului din stanga.
Nu am mers mult, dar cat am mers mie mi-a fost ok la 130km/h.
Ce pot sa-ti spun eu lui @netcity este cu la volanul acestei masini nu o sa mai simta nevoia de a merge foarte tare. Parerea mea  :->
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline netcity

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
« Răspuns #17 : 17.Oct.2011, 02:36:52 p.m. »
Eu am vecin cu Jimny care in momentul acesta are 27000 km.De la 11000 ,injectoarele au clacat.

Am 4 masini cu motoare de Renault, toate cu probleme la injectoare. Am fost disperat o perioada. Am ajuns de a trebuit sa am pt. fiecare masina un set nou de injectoare reconditionate la un meserias (in adevaratul sens al cuvantului) la Campina.

Un mecanic mi-a vandut un pont si de atunci nu mai am probleme la nici un motor (peste 18 luni) . La fiecare 10 litri se pune un capac de ulei. Pe moment nu stiu ce ulei ca am uitat. Soferii mei stiu. Daca cineva doreste intreb maine de dimineata. Se pare ca uzura injectoarelor vine de la motorina EURO5 care cica este mai "uscata" .

Poate mai intereseaza pe cineva.

Am un prieten bun acum, inginer auto scolit la Renault in Franta si sincer nu imi este frica de diesel-ul de la Renault.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Suzuki Vitara, motor J20A, 1997,
anvelope resapate MT restul stoc. YO4SCY - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Offline Forte

« Răspuns #18 : 17.Oct.2011, 02:41:50 p.m. »
Jimny este o masina corecta, dar este doar pentru cunoscatori! Este excelenta pentru ce a fost ea creata!
Este in Galati un Jimny frumos preparat, mi-a zis ca el si-a cumparat masina dupa ce a citit posturile mele pe forum si a vazut filmele mele pe youtube! A participat la Suzuki Fest, dar din pacate nu am date de contact!

https://picasaweb.google.com/109969569612931404752/Sighisoara_1?authkey=Gv1sRgCKXH-MDo7dyEsAE#5641740708831371426
« Ultima Modificare: 17.Oct.2011, 02:43:32 p.m. de Forte »

Offline netcity

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
« Răspuns #19 : 17.Oct.2011, 02:48:02 p.m. »
Hai sa le luam pe rind:
Motorina de la tiristi/furata putem sa punem toti, dar in momentul ala sa nu mai ai pretentii de la injectoare. Modelul diesel nu se mai face din 2009 si TOTI cei care se dau in teren merg pe varianta pe benzina si nu mai trebuie sa spun mai multe.

Off, nu prea este de spus public, dar : Nu fur si nu pun motorina de la tiristi. Masinile mele alimenteaza de la PECO. Doar ca mai le "incarc" si eu din cand in cand . Parca nu as inregistra si Jimny pe firma.

In rest; nu cred ca nu rezista sotia sau copilul la un drum de 300 km daca eu rezist. Nu suntem cu fite si nu am avut toata viata SUV-uri si limuzine. Opel-ul Astra H pe care l-am avut era si el foarte tare la suspensie si nu s-a plans nimeni. Doar ca viteza de croaziera era alta, intr-adevar.
« Ultima Modificare: 17.Oct.2011, 02:52:56 p.m. de netcity »
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Suzuki Vitara, motor J20A, 1997,
anvelope resapate MT restul stoc. YO4SCY - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -