Autor Subiect: culisoare etrier roata fata  (Citit de 6481 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline xim

culisoare etrier roata fata
« : 16.Oct.2011, 11:07:47 a.m. »
Am mai deschis acest topic..dar se pare ca s-a pierdut dupa ultimele updateuri...asa ca revin, mult mai pe scurt, cu descrierea problemei si cu modul de remediere.

Deci, zgomot neidentificat in fata la viteza mica treptele 1,2 sau la plecare de pe loc, aparea indiferent de stare carosabil si avea o oarecare periodicitate (gen metronom), se accentua la viraje stranse si era legat, dar nu intotdeauna, si de franare.
S-a identificat joc la culisoare (mici bolturi cu arc si burduf) de la etrier (ansamblul care tine placutele de franare). S-au comandat pe garantie, initial s-au primit doar burdufurile, ulterior s-a constat ca, culisoarele sunt prinse in etrier, astfel ca s-a comandat tot ansamblul etrier + culisoare.
S-au inlocuit rapid si pe garantie...baieti de la Suzuki Baia Mare au fost super OK ... merci.

@Laurentiu a pus si niste poze foarte relevante,  :good: legate de subiect...poate isi mai face timp si ne ajuta cu pozele :) .
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline Laurentiu

Re: culisoare etrier roata fata
« Răspuns #1 : 16.Oct.2011, 04:44:23 p.m. »
S-a identificat joc la culisoare (mici bolturi cu arc si burduf) de la etrier (ansamblul care tine placutele de franare).

Ce este in chenar rosu sint culisoarele. De fapt sint niste suruburi lungi pe care culiseaza suportul placutelor de frina impreuna cu etrierul. Culisoarele nu fac parte integranta din ETRIER (1.2) ci din suport asa ca nu inteleg de ce la comanda nu a sosit intreg setul notat cu cifra 5.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline xim

« Răspuns #2 : 16.Oct.2011, 04:55:50 p.m. »
...pentru ca pe comanda initiala cred ca s-a pus doar reperul 6, care este reprezentat de acele burdufuri ... insa jocul era intre culisor si etrier.
1,6 SX4 GS 4x4 black

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 17.Oct.2011, 11:08:20 a.m. »
Foarte bun acest topic.. se pare ca poate fi pus la probleme specifice sx4?

suporti etrier ii numeau

http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/luci-suzuki-sx4-1-5-glx/msg71527/#msg71527
au fost schimbate si la mine pe garantie

Offline xim

« Răspuns #4 : 17.Oct.2011, 06:32:26 p.m. »
Sa speram ca ramanem numai noi in aceasta mica comunitate si atunci sa zicem ca sunt cazuri izolate  :D.
1,6 SX4 GS 4x4 black

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #5 : 30.Apr.2012, 06:25:45 p.m. »
La revizia de 75.000 km aveam un zomot in partea fata :-O la prima vedere zogomot de bucsi sau pivoti sa ce mai este pe la directie.
Masina nu mai este in garantie :-O, am fost la un service avizat RAR unde am schimbat ulei filtre si tot ce era de schimbat la 75.000 de km, iar cind au verificat jocurile la suspensie pe partea fata au constat ca acesta nu exista.
Acel zgomot ar proveni de la etriere iar proba acestei afirmatii este facuta in mers pe drum denivelat iar in momentul in care se aude acel zgomot se calca usor pedala de frina. Acum cu pedala usor calcata zgomotul dispare.
Ce am citi mai sus de vina ar fi cele 2 suruburi??? Ele pot fi comandate separat de la orice magazin de piese auto sau se mai schimba ceva pe la etriere??
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 30.Apr.2012, 10:14:20 p.m. »
...cu pedala usor calcata zgomotul dispare.
Si placutele de frina pot produce zgomote prin miscarea lor in etrier.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #7 : 01.Mai.2012, 07:46:13 a.m. »
se poate sa fie probelma asta si la swift? la mine se aude un zgomot metalic (de metal frecat pe metal) doar cand parchez cu spatele si cu volan maxim dreapta. in rest e ok.

Offline miocrl

« Răspuns #8 : 01.Mai.2012, 09:04:56 a.m. »
mie mi-au schimbat in Oradea pe garantie acele culisoare: culisoare etrier
impreuna cu caseta inainte de iesirea din garantie

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 01.Mai.2012, 09:52:36 a.m. »
la mine se aude un zgomot metalic (de metal frecat pe metal)
Ar fi bine sa-ti verifici grosimea placutelor.
  • Suzuki SX4