Autor Subiect: Ignis - cateva sfaturi...  (Citit de 9194 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Ignis - cateva sfaturi...
« : 31.Ian.2009, 02:02:40 a.m. »
Va salut pe toti!

Sunt un proaspat posesor de Suzuki Ignis (VVT, din 2003, 73000 la bord), pe care l-am achizitionat de vreo cateva zile (1,328l, benzina)... Acum ma lupt cu autoritatile pentru inmatriculare, dar si cu micile probleme pe care le are masinuta... Va cer ajutorul pentru cateva informatii si sfaturi:

1. In anuntul celui de la care l-am cumparat, scria ca e varianta GLX. Ce inseamna asta si unde ar trebui sa vad scris?

2. In cartea de identitate a masinii zice ca tipul este MH/Y51S/IGNIS. Imi puteti traduce? Ati gasit pe undeva o ierarhizare a variantelor pe benzina? m-ar interesa foarte mult...

3. Am observat ca nu are prezon antifurt... ale voastre au??? Se poate achizitiona asa ceva? Daca da, de unde?

4. Are o problema la stergatoare (pe viteza cea mai mica, stergatoarele se opresc cam la jumatatea cursei)... imi pare ca temporizatorul este defect... cel de la care l-am luat a spus ca s-a ars o siguranta si dupa ce a schimbat-o a aparut aceasta problema. S-a mai intamplat cuiva asta? Daca da, cum ati rezolvat problema?

5. Cum si cand cupleaza 4 x 4???

6. Un service bun in Bucuresti, ati gasit?

Deocamdata atat, va multumesc anticipat pentru raspunsuri... (orice informatie imi va fi utila).
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline danker

Re: Ignis - cateva sfaturi...
« Răspuns #1 : 31.Ian.2009, 12:22:07 p.m. »
In primul rand bine ai venit in randurile noastre (ar fi bine sa-ti completezi datele din profil), sa o sapanesti sanatos si 1mil km fara incidente! :good:-

1 si 2- vezi adresele astea : http://www.123auto.ro/Masini-Noi/Suzuki/Ignis/1-3-4WD-93-CP-GLX/  http://www.suzuki-romania.ro/modele/ignis/
3- Nu prea se mai poarta, dar gasesti pe site-urile sau magazinele de accesorii auto, in targ la vitan, etc...
5- Din pacate al meu nu este 4x4
4-6- Oricum sanatos este sa-ti duci masinutza si sa-i faci o revizie la un service autorizat, pe langa ce vor gasi ei mai vi si tu cu lista ta,
asta asa ca sa-ti rezolvi problemele si sa stai linistit, pentru service-uri vezi pe forum, pentru ca s-a tot discutat si... nu  m-as hazarda sa-ti fac o recomandare sau daca poti... in ungaria, preturi mai mici, piese mai ieftine, calitate.... :)
« Ultima Modificare: 31.Ian.2009, 08:02:20 p.m. de danker62 »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline discovery

• Sr. Member
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 31.Ian.2009, 03:02:01 p.m. »
Multumesc pentru raspuns.

Ultima revizie a fost facuta in Ungaria, pe 30. 09. 2008, la 70000 km. Ma gandesc sa-i fac si eu o revizie pe la 75000, mai pe la vara... decamdata, la finante, mi s-a aprins becul rosu care spune ca nu mai am voie sa fac cheltuieli... Daca as putea sa rezolv singur problema cu stergatoarele, ar fi minunat... Daca nu, o sa fac o vizita la un service. Despre fiabilitatea motorului, ce se stie? de pe la cati km incepe sa se simta uzura?

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #3 : 01.Feb.2009, 12:08:13 a.m. »
Salut! Bine ai venit!

eu am facut prima revizie la Ausburg International. Mi s-au parut decenti la piese si la mana de lucru.
Despre fiabilitate am auzit si am citit ca este un model foarte reusit. Eu il am de jumatate de an si sunt foarte multumit. 4x4 daca are este cuplat mereu, trebuie sa scrie in talon la tractiune INTEGRAT (in ungureste nu stiu cum se zice). Din cate stiu eu GLX este sub varianta cea mai de sus de la motorizarea 1.3 - adica GS.
http://www.automotomarket.ro/auto_noi/Suzuki/Ignis.htm

La 1.5 varianta cea mai de top este GS.
A mea nu are antifurt la prezoane si nici nu cred ca vine cu asa ceva din fabrica.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline discovery

• Sr. Member
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 01.Feb.2009, 12:54:47 a.m. »
Eu il am de jumatate de an si sunt foarte multumit.
Sa te bucuri de el cat mai multe sute de km!  :) Il ai de nou? Al meu este second... are deja 73 k km la bord...

4x4 daca are este cuplat mereu, trebuie sa scrie in talon la tractiune INTEGRAT (in ungureste nu stiu cum se zice).
In cartea de identitate romaneasca (pe care a facut-o cel de la care am cumparat-o (intermediarul))
 scrie tractiune integrala... dar am inteles ca ar trebui sa gasesc pe undeva scris si 4WD... unde anume?

Offline Stefan

• Hero Member
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #5 : 01.Feb.2009, 12:04:28 p.m. »
nu scrie 4wd ... asa spun dealeri! Daca scrie INTEGRALA e oke. Poti sa te uiti in spate la roti si ai sa vezi ca are un diferential (parca asa se numeste). O sa iti dai seama care este.

Nu am luat masina de noua, am cumparat-o din Zalau de la un tip care o adusese de 1 an din Ungaria. Era inmatriculata si avea 45.000 km (acum are 52.000). Nu am avut de unde sa dau 14 mii de euro ... asa ca am luat-o pe aceasta la 7000 E.

Referitor la service - cere o oferta de pret la B&S Motors si una la Ausburg. Compara-le si vezi care e mai ieftina. Daca nu ai manualul de utilizare trimite-mi un mesaj privat cu adresa de mail sa ti-l trimit.

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #6 : 01.Feb.2009, 01:22:22 p.m. »
S Ignis bine ai venit - si pe forum si  ca posesor de Ignis. Km cat mai multi in continuare.

1. nu am auzit la nimeni despre prezoane antifurt. Cred ca fiecare le achizitioneaza separat daca considera necesar.
2. in cartea tehnica la mine (model GLX) scrie asa: motor M13A si MH X51S fiind insa cu tractiune 4x2, probabil la tine Y apare pt. tractiune 4x4.
3. pina acum toti au avut cuvinte de lauda pt. motorul M13A, de la posesori pina la mecanici auto ca fiind reusit si fiabil. Presupun ca in conditii de exploatare corecte.
4. despre GLX, ca model, presupune anumite dotari in plus sau in minus fata de celelalte variante: la Uki al meu lipsesc din dotare proiectoare, scaun incalzit...
Ignis 1.3 GLX+

Offline discovery

• Sr. Member
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 02.Feb.2009, 10:37:45 a.m. »
Multumesc pentru informatii! Am lamurit-o si cu tractiunea... nu este integrala! (desi asa scrie in cartea de identitate). Nu stiu ce implicatii o sa aiba la inmatriculare...

Rapstyle, multumesc pentru ajutor (nu am manualul), am incercat sa-ti trimit un pm cu adresa de e-mail, dar nu stiu daca l-a luat (mie nu-mi arata in outbox, cum ca as fi trimis ceva), asa ca mai trec e-mail-ul si aici:

adxx_ro at yahoo dot com
« Ultima Modificare: 02.Feb.2009, 10:53:58 a.m. de cristyyy2003 »

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 02.Feb.2009, 10:53:27 a.m. »
Daca nu ai bifat sa-ti salveze o copie nu iti arata.
Ti-am editat eu adresa de email....(sa nu te trezesti cu spam ;))
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Stefan

• Hero Member
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #9 : 02.Feb.2009, 10:53:33 a.m. »
imi pare rau ca nu este 4x4 :(
Ne poti spune si nou de unde ai cumparat-o, costurile etc.