M-am gandit sa va las aici o reteta de omleta pe care n-am gasit-o prin meniurile de mic dejun din restaurante, dar care mie imi place deoarece ii schimba gustul clasic de ou prajit, o face mai usoara si o poti manca fara paine.
De ce ingrediente avem nevoie ptr. doua persoane :
-4 oua
-2-4 linguri de malai
-4-5 fire de ceapa verde
-2-4 linguri de lapte
-o felie de urda taiata fasii de 2-3cm lungime.
-sare, piper(macinat) dupa gust
Mod de preparare :
-se bat bine cele 4 oua intr-un castronel/farfurie adanca, cu sarea si piperul
-se adauga malaiul si se mesteca usor pana se obtine o compozitie omogena si groasa
-adaugam laptele pentru a readuce compozitia la starea initiala(de dinainte de a pune malaiul)
-taiem urda feliute, o adaugam si mestecam
-tocam ceapa verde in bucatele mari(nu ca pt.mancare) de 2-3cm
-intr-o tigaie cu fundul antiaderent(de preferat) punem maxim o lingura de ulei de masline sau deloc, care trebuie incinsa bine
-punem ceapa la calit 1-2min mestecand
-punem si compozitia din castron/ouale, dar nu inainte de a le mai bate putin(pt. ca se lasa malaiul la fund)
-se coace pe ambele parti pana la rumenire, intorcandu-se cate o jumatate, cu una sau doua spatule din lemn sau plastic
Se scoate pe o farfurie mare intinsa si se serveste apoi in doua mai mici
Pofta buna !
Se poate servi cu salata de rosii, castraveti, ridichi, avocado.
Observatii:
Am folosit urda pt. ca are un gust relativ neutru, este mai putin grasa si sarata fata de telemea si nu influenteaza puternic gustul. Nu am faramitat-o deoarece fiind bucatele intregi se simte altfel in timpul servirii, decat daca s-ar omogeniza cu ouale.
Daca nu aveti ceapa verde, se poate folosi usturoi verde sau catei taiat in rondele.
Se poate manca fara paine ! In foto se vad ceapa si bucatelele de urda.
Pentru cafea, v-o recomand pe cea Bio de la Lidl: del Mundo.