Pai e simpla reteta: 2 dovlecei curatati de coaja si taiati in fasii - paste - utilizand sculele potrivite. Aceste paste eu le-am pus la marinat cam 15 min intr-o zeama alcatuita dintr-o lingura de ulei presat la rece, zeama de la o lamaie si cateva frunze de busuioc taiate marunt si putina sare; amestecati la mana bine pastele; reveniti in 7-8 min si amestecati din nou (isi lasa ceva apa dovleacul asta si sosul de marinat devine si mai generos). Dupa 15 min puneti pastele la scurs inca vreo 10 min si sunt bune de papat
Eu am facut si un sos rosu raw de care nu am fost 100% incantat - cred ca am pus prea multa ceapa
. Sosul rosu l-am obtinut blenduind 3 rosii, 2 fire de ceapa (cred ca trebuia doar 1), 7-8 frunze de busuioc, 1 catel usturoi, 2-3 linuguri de apa, niste sare si o lingura de miere.
Vai cat am scris
P.S. Daca stie cineva vreo reteta de sos (pesto whatever) raw care ar merge cu pastele astea, go 4 it