Pey pe scurt avem asa, ingredientele:
200-300g penne (suficiente pentru 2 porții)
12-15 ciuperci mari
1 ceapa (eu am folosit ceapa rosie - imi place aroma)
6 catei de usturoi
3 linguri ulei de canepa - se poate folosi si ulei de măsline (la sotat
)
50 g unt
sare, piper
5-7 frunze busuioc
1 legatura mica patrunjel
Tăiem mărunt, mărunt ceapa si usturoiul si le aruncam in tigaia in care am încins deja uleiul de măsline cu 3 linguri de apa. Le lasam la sotat 3 minute dupa care adăugăm ciupercile curățate si tăiate mărunt (fasii). Le lasam asa vreo 10 min (timp in care mai amestecam din cand in cand) sa "fiarbă" la apa lăsată de ciuperci. Puteti adaugă in aceasta etapa sara si piper, dupa gust.
In acelasi timp puneti la fiert pastele, 7-9 minute, depinde de ce scrie pe ambalajul lor).
Eu fierb pastele cu o lingurița de ulei si putina sare - mi se pare mie ca asa nu se lipesc si ies fix cum imi plac mie - nu prea moi dar nici prea tari.
Asa, s-au scurs cele 10 minute ale ciupercilor, deci oprim focul. Acu' e momentul sa adăugăm patrunjelul si busuiocul (si astea tăiate mărunt, mărunt) impreuna cu cele 50gr unt si amestecam pana totul este omogen.
Adăugăm peste ce am pregatit pana acum pastele si amestecam pana obtinem ce se vede in poza de mai sus.
Va urez pofta mare!