M-am informat asupra retetei si iata ce mi-a scris producatorul:
Cataif
Ingrediente:200-300 de grame de taitei de casa fini (eu am folosit fidea foarte subtire – era mai subtire decat un ac cu gamalie) – astfel incat stratul de taitei, in forma in care se prepara, sa aiba 1,5-2 cm grosime.
---------------------------------------------------------
120 de grame de unt
300 ml lapte
300 de grame de zahar
1 plic de zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
---------------------------------------------------------
500 de grame de smantana pentru frisca
2 linguri de zahar pudra
1 plic de zahar vanilat
1 plic de intaritor pentru frisca (optional)
---------------------------------------------------------
Preparare:Se aseaza taiteii intr-un strat pe care il compactati usor, intr-o forma termorezistenta / tava.
Se topeste untul, se toarna deasupra taiteilor, pe toata suprafata si se introduc la cuptor cam 20-25 de minute pentru ca acestia sa se rumeneasca.
Intre timp, se prepara siropul (laptele, zaharul zaharul vanilat si coaja de lamaie se dau in clocot) si se toarna fierbinte peste taiteii rumeniti, fierbinti.
Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se da la frigider pentru cel putin 3 ore (preferabil de seara pana dimineata). In acest timp, siropul va fi complet absorbit de taitei.
Se bate frisca, se indulceste si (dupa preferinta) se adauga si intaritorul si zaharul vanilat.
Se orneaza cataiful cu frisca si se presara cu fructe (eu am preferat fructe de padure pentru ca sunt mai acrisoare si estompeaza gustul foarte dulce de la sirop).