Autor Subiect: mai trebuie sa si mancam sa avem dupa ce bea o cafea  (Citit de 108264 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miaunica

Re: mai trebuie sa si mancam sa avem dupa ce bea o cafea
« Răspuns #350 : 11.Nov.2011, 10:47:46 p.m. »
...nu stiu despre ce vorbesti.. ;-)

mai, eu sunt fata simpla de la tara..la mine mancarea-i baza...desertul e asa de fitosenie...
acuma fara glume, retete de mancare (dar mancare) si schimburi de pareri (ca eu nu dau sfaturi...) facem oricand cu draga-inima!..la deserturi/dulciuri nu ma inghesui decat f rar ca nu le am...
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline csaba-s daughter

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 97
  • Gen: Femeie
« Răspuns #351 : 12.Nov.2011, 05:27:18 p.m. »
Tarta frantuzeasca de mere cu gem de caise :D yummmmyyyy  ;)

Offline miaunica

« Răspuns #352 : 15.Nov.2011, 05:16:10 p.m. »
de multe ori ne-am trezit pe cap cu musafiri nepoftiti, sau poftiti dar din criza de timp nu prea am avut cand sa preparam ceva...asa ca , din cilcul "sa fim gazdoi" va impartasesc cateva din retele mele- aperitive, care se fac rapid, fara sa alergi prin tot orasul dupa ingrediente si sa petreci ore  intregi in bucatarie...

azi- salata cu cuscus (ca tot incepe postul...)

ingrediente:
-o cana de cuscus
-o legatura de marar si una de patrunjel
-o jumatate de lamaie
-3-4 rosii medii
-dupa gust ulei de masline(eu pun cam 3 linguri)
-putina sare sau un strop de otet balsamic

se pune la fiert intr-o craticioara cuscusul, se lasa la fiert 4-5 min, apoi se ia de pe foc, se amesteca, se pune capacul si se lasa inca 2-3 minute. cat timp fierbe cuscusul, se toaca marunt patrunjelul, mararul si rosiile cubulete. se scurge cuscusul, se amesteca totul, apoi dupa gust, se condimenteaza cu zeama de lamaie, uleiul de masline si putina sare.
cantitatea este suficienta pentru 2-3 portii.
se poate folosi si ca garnitura la un preparat din carne facut la cuptor .

pofta buna!

Offline miaunica

« Răspuns #353 : 17.Nov.2011, 01:46:59 p.m. »
salata de paste cu pui

ingrediente pt 4 portii:
-1/2 cutie de paste (melcisori)
-1 piept de pui
-1/2 borcan de 800gr de castraveciori murati
-usturoi 5-6 catei
-maioneza cat sa inglobeze toata compozitia...(aproximativ 400gr, tine de gustul fiecaruia)

se fierbe pieptul de pui, apoi se taie cubulete si se pune intr-un bol/castron mai mare. pastele se fierb bine in apa cu un strop de sare. se scurg si se pun peste pui. castravetii se toaca nu foarte marunt (daca sunt de dimensiuni mici se pot taia si rondele subtiri, vor avea un aspect placut in salata, daca sunt mai maricei cubulete) si se pun in bol. usturoiul pisat se pune si el peste compozitie. se adauga si maioneza si se amesteca totul bine. salata se tine in frigider 15min, apoi se poate servi.

pofta buna!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #354 : 17.Nov.2011, 01:57:06 p.m. »
Interesanta rau salata asta de pui...doar ca ingrasa ca naiba :(. Totusi o sa incerc  >:)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline miaunica

« Răspuns #355 : 18.Nov.2011, 10:26:39 a.m. »
ne indulcim asa...de weekend? ;-)

tort cu cafea

ingrediente pt blat:
250ml lapte, 250g zahar tos, 200g faina, 100g cacao, 2 oua, 1 plic de praf de copt, un strop de sare

ingrediente pt crema:
200g unt, 200g zahar pudra, 2 galbenusuri, 4 cescute cu cafea concentrata

se bat ouale cu un strop de sare. se adauga zaharul, se freaca pana se obtine o crema, apoi se incorporeaza faina si cacaua subtiind aluatul cu lapte. se amesteca bine si se adauga si praful de copt.
se ia o cratita, se tapeteaza bine cu faina, uniform, excesul de faina se inlatura. se toarna compozitia de mai sus si se coace timp de 1 h la 180 grade(nu deschideti usa cuptorului in acest timp..)
framanta cu mana untul, zaharul pudra si 2 galbenusuri pana se omogenizeaza compozitia.  apoi se adauga cele 4 cescute de cafea, amestecand continuu pana la obtinerea unei creme omogene.
dupa ce blatul s-a copt, l-ati lasat sa se raceasca, se taie in doua, se unge partea de jos cu crema si  se pune cealalta parte a blatului. crema ramasa se intinde deasupra. se baga 1 h la frigider , apoi se poate servi.

p.s.:intre cele doua straturi de blat va mai puteti "juca" si cu un rand de mandarine...iar deasupra mai puteti "arunca" un praf de scortisoara...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #356 : 18.Nov.2011, 04:40:34 p.m. »
Ne plac mancarurile de vita. De la ciorbele de  burta si de vacuta, la Stroganof, Chateaubriand sau muschiul la gratar.
Va propun o mancare de week-end, care necesita vreo 3 ore de preparare. Am facut-o de doua ori pana acum dupa reteta urmatoare (de pe Internet), si a avut succes la masa. Merge de minune cu un orez Uncle's Ben sau Rizzo Scotti (adica din acela ce se fierbe in pungulite transparente), si cu un vin rosu.

Boeuf a la Gardiane 
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline bogdanb

« Răspuns #357 : 19.Nov.2011, 01:11:36 a.m. »
Dom' Gabi, thumb up de la mine. Da' chiar asa, trei ore? (:|
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #358 : 19.Nov.2011, 07:44:44 a.m. »
Asa e vita romanesca, trebuie s-o fierbi bine. Uneori nimeresc si carne mai frageda, care e gata dupa 1,5-2 ore de fierbere. Daca tot suntem la capitolul asta, de mult mi-am propus sa mananc o friptura de vita argentiniana, dar nu am avut inca ocazia.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline roberto

« Răspuns #359 : 19.Nov.2011, 12:26:26 p.m. »
 Le Boeuf a la Gardiane  este deja pe foc. :)  Sper sa iasa asa cum trebuie.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY