dragii mei, va poftesc in bucatarie...
o reteta simpla, simpluta de tiramisu..eu am exersat-o (si nu-s priceputa la deserturi
) si mi-a iesit (adica putea sa mai manance si altcineva...si nu din politete...
)
ingrediente:
2 oua
1 pachet zahar vanilar
100 g zahar tos
1 cutie de 250 g mascarpone
1 cutie piscoturi de sampanie (savoiardi)
1 cutie de frisca Hulala de 100 g
1 ceasca cafea concentrata
esenta rom
cacao
mod de preparare:
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul tos si cu cel vanilat pana se topeste zaharul. Separat se bat spuma albusurile care se adauga peste galbenusurile frecate cu zaharul. Se adauga si crema mascarpone si frisca batuta si se da la frigider.
Se pune cafeaua strecurata (sa nu aiba zat) si racita se adauga 20-30 picaturi de esenta rom. Fiecare piscot se atinge pe o parte si alta in cafea (nu trebuie sa se imbibe f mult pentru ca ele se mai inmoaie).
Intr-un vas dreptunghiular se pune un rand de piscoturi,un rand de crema, iar un rand de piscoturi si la sfarsit se pune crema peste care se presara cacao din belsug. Se tine la frigider si se serveste peste 24 h.
Pofta buna!