Eu cred ca in final o sa-mi iau doctoratul in alte chestii decat cele pentru care am venit aici
Azi am participat la un festival de gatit (International Food Festival 2011) care s-a desfasurat aici in campus ... si am luat locul trei. Ca premiu am primit un set de baut: 4 pahare si o stacana (ulcica). Gateala a fost dupa cum urmeaza:
Aperitiv: un platou rece de branzeturi si peste prajit, totul in format "pai" (sardine intregi si aripioare de rechin taiate aproximativ pai), asezonat cu un vin alb sec si rece (am gasit p-aici un Riesling sec foarte bun, importat din Germania, cu care ma ospatez din cand in cand p-acasa.)
Fel principal: rainbow trout (un gen de pastrav) umplut la cuptor si mamaliga. Pestele umplut cu o tocana alba pe baza orez (prajit) apoi pus pe un sos rosu pe baza de rosii si "varat" in cuptor. La asta am pus alaturi un vin rosu sec si aspru, spaniol numit Crianza facut din Tempranillo cu adaos de Cabernet Sauvignon.
Cu astea am participat in concurs. E poza cu sticlele de vin. Din pacate paharul pentru vin alb l-am spart din greseala si a trebuit sa stric aspectul meniului cu paharul de plastic
In afara concursului am facut pentru acasa inca o tava cu peste umplut la cuptor. Aceeasi umplutura, dar cu peste oceanic (mullet) si cu sosul rosu altfel condimentat. Tava cu pestele oceanic este cea mare, cu cei doi pesti mai mari.