Dorind sa reproducem cat de cat ce am mancat Duminica la Cuptorul cu Lemne,azi am facut
Plescavita,care cica e o mancare traditionala sarbeasca. (mie nu mi s-a parut asa deosebita;practic e o chiftea din carne de vita).
In reteta pe care am gasit-o scria ca merge amestecat si cu putina carne tocata de porc,dar noi am facut numai din vita.
Am inceput prin a cali o ceapa taiata marunt
Dupa care am amestecat carnea de vita cu ceapa calita,2 catei de usturoi taiati marunt,sare,piper. (mai trebuiau vreo 2 mirodenii de care nu auzisem pe care evident nu le-am gasit
)
Chifteaua rezultata am bagat-o in staniol si am lasat-o o ora la frigider.
Dupa aprox o ora am facut 3 chiftele mai mici pe care le-am pus pe gratar (nu in tigaie).
In timp ce se prajeau,impreuna cu cartofii am facut ceva bun.Un suc de:
Iar rezultatul: