Sa-ti stea in gat
Deci in dimineata asta aveam pofta de o omleta...dar o omleta altfel
Am pus mana pe telefon si....
Pentru asta aveam nevoie de: 3 oua, 1 ceapa verde, 100 gr unt, piper, sare, ulei, branza/cascaval
E destul de simplu....
- se pune tigaia la incins (foc mic) cu o lingurita de ulei
- se taie ceapa marunt - rondele, se rade branza
- 50gr de unt se taie sub forma de cubulete si se lasa la congelator timp de 10 minute (celelalte 50gr raman pentru tigaie, in loc de ulei)
- se bat cele 3 oua (la unul dintre ele renuntam la abus...sa fie mai consistenta omleta)
- se adauga sare si piper (o lingurita de sare si piper dupa gust)
- scoatem cubuletele de unt de la congelator si le punem in vasul unde avem ouale batute
- stergem uleiul din tigaie si punem cele 50gr unt ramase
- punem ouale in tigaie si marim focul la mediu>mare
- amestecam cu miscari circulare pana omleta este aproape gata (oprim aragazul)
- o aranajam frumos (estetic
) si punem o lingura de branza rasa si ceapa taiata
- punem un capac peste si o lasam la inabust cca 2 minute
- dupa ce au trecut cele 2 minute dam drumul la aragaz cca 20 sec la foc mediu
- servim "aratarea"
Mie unul mi-a placut foarte mult reteta
Sa aveti pofta!