Autor Subiect: mai trebuie sa si mancam sa avem dupa ce bea o cafea  (Citit de 108238 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: mai trebuie sa si mancam sa avem dupa ce bea o cafea
« Răspuns #160 : 18.Iun.2010, 09:49:18 p.m. »
Exista o multime de secrete ale meseriei pe care chelnerii nu ti le-ar spune niciodata, client fiind.

Intre reguli de igiena cel putin dubioase si alimente pe care nici macar nu stiai ca le consumi, Reader's Digesta facut un top al celor mai bine pastrate secrete in randul chelnerilor.

1. In majoritatea restaurantelor, dupa ora 20, toata cafeaua e decofeinizata pentru ca nu vrea nimeni sa stea sa curete doua ibrice.

2. In mancarurile pentru copii se pune zahar ca sa le placa mai mult, chiar si in blatul de pizza.

3. Daca esti vegetarian si intrebi daca folosesc supa de legume, chelnerii vor spune ca da, desi nu folosesc, pentru ca oricum nu poti sesiza diferenta.

4. La multe restaurante, felul 'special' este acela de care vor sa scape pana nu se strica, mai ales daca este vorba de un fel care implica peste.

5. Lamaile din bauturi nu sunt spalate niciodata si toata lumea pune mana pe ele.

6. Unele restaurante cumpara sosurile de salata cu bidonul si apoi pun in ele cateva ierburi si spun ca sunt proaspete.

7. Daca vrei sa il faci pe un chelner sa te urasca, cere-i ceai cald. Este printre putinele bauturi care nu pot fi facute automat: trebuie sa iei un ceainic, sa pui apa la fiert, sa tai lamaia, sa iei mierea, o ceasca, o lingurita, si totul pentru putini bani.

8. Chiar si la cel mai scump bufet la micul dejun, in 99 din 100 de cazuri ouale "amestecate" sunt facute din pudra.

9. Evita sa iei masa de Ziua Mamei sau Sfantul Valentin pentru ca este foarte aglomerat si nu se mai pune accentul pe calitate ci pe viteza, plus ca totul este foarte scump.

10. Nu comanda peste duminica sau luni. Transporturile de peste se fac de obicei de doua ori pe saptamana, asa ca poti comanda linistit de marti pana vineri.

sursa: http://www.ziare.com/funny/stiri-funny/10-secrete-pe-care-chelnerii-nu-ti-le-ar-spune-niciodata-1022809
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian_r5

« Răspuns #161 : 18.Iun.2010, 10:12:55 p.m. »
Reader's Digesta facut un top al celor mai bine pastrate secrete in randul chelnerilor.
7. Daca vrei sa il faci pe un chelner sa te urasca, cere-i ceai cald. Este printre putinele bauturi care nu pot fi facute automat: trebuie sa iei un ceainic, sa pui apa la fiert, sa tai lamaia, sa iei mierea, o ceasca, o lingurita, si totul pentru putini bani.

Cred ca aia care au scris articolul nu-s prea umblati prin lume -  si ma refer la ce zic altii pe aici:

CEAI SUPERIOR
Automatul Colibrì leaf tea dispune de un dispozitiv de fierbere/infuzare espresso stilat, spre deosebire de metoda traditionala de fierbere care foloseste presiunea in vederea asigurarii unei extrageri optime a aromei din ceai. Se poate folosi o varietate de ceaiuri, inclusive ceaiuri specialitati, din moment ce sistemul de fierbere fara hartie este mai putin limitat la marimea frunzei.

L.e. - evident ... este perfect posibila si varianta ca n-am inteles eu ce anume au vrut sa spuna cei de la "Reader's Digesta"  >:D<
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
« Răspuns #162 : 18.Iun.2010, 10:55:23 p.m. »
Aia de obicei zic tampenii...
1. In Romania nu cred ca se intampla asa.
2. Asta e specific americanilor.
8. In romania nu cred. Mie nu mi s-a intamplat niciodata.
10. Iarasi cred ca e ceva specific american, pentru ca la noi restaurantele se aprovizioneaza singure cu peste, nu le livreaza nimeni, asa ca poti nimeri peste vechi oricand. Partea buna e ca pestele se cunoaste foarte usor cand e vechi.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline bogdanb

« Răspuns #163 : 18.Iun.2010, 11:00:01 p.m. »
Ca mai toate analizele sau statisticile, autorii au uitat (intentionat) sa mentioneze ca sunt valabile in SUA. De exemplu, una pe care n-am inteles-o este urmatoarea:
1. In majoritatea restaurantelor, dupa ora 20, toata cafeaua e decofeinizata pentru ca nu vrea nimeni sa stea sa curete doua ibrice.

Pai la noi, pana si in cel mai prapadit sat unde am baut cafea aveau expresor, sau in bodegile cele mai jalnice macar un filtru. Deci chestia cu ibricul nu stiu de unde vine :-/ Cat despre cafea normala/decofeinizata...  poate doar in carciumile de fitze gen Mariott, Hilton, Radisson, ca in rest exista un singura marca de cafea: "Ieftina"...

Am uitat de asta:
Daca nu are automat care face "ceai" solubil, merge la dozator de unde ia apa gata fiarta, pune alaturi plicul si zaharnita, taie o felie de lamaie (sau ia de la bar) si gata treaba.
Si daca ii e cu adevarat lene iti spune simplu: "Nu avem"  :-))
« Ultima Modificare: 18.Iun.2010, 11:04:12 p.m. de bogdanb »
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #164 : 18.Iun.2010, 11:36:22 p.m. »
Off-topic:Digesti astia nu sunt cei care te anunta prin niste plicuri de doua kile ca ai castigat zeci de premii ?Din ce(castiguri) oare isi continua existenta la noi,sa zicem?
de ce trebuie sa credem toate ineptiile debitate de americani?
Go Terios!!!:)

Offline bogdanb

« Răspuns #165 : 19.Iun.2010, 03:14:38 p.m. »
Hai mai bine ot topic: :-j
Ieri am avut iar zi de santier si deci am mancat din nou La Rica (chiar asa se numeste), mai exact in Salcuta jud. Dambovita.
Este genul de local fara nici un fel de pretentii, genul cu mozaic pe jos si scaune de plastic, totusi foarte curat.
Meniul nu este foarte bogat, dar mancarea este jos palaria si in general daca nu e vorba de ceva complicat poti comanda ce vrei tu.  :good: Ca idee, nu are nimic din gustul industrializat pe care il are mancarea la restaurant, mai degraba este asa cum ne iese noua acasa.
Cat despre preturi, habar nu am fiindca nu sunt afisate nicaieri. Asa ca va dau cateva exemple:
1. Ciorba de fasole + Cartofi prajiti cu 3x Oua ochiuri + Salata + Cos de paine = 10 RON
2. Cartofi prajiti + 3x Carnati afumati + 3x Oua ochiuri + Salata + Cos de paine = 11 RON
3. Cartofi prajiti + Snitel de porc + Salata + Cos de paine + Apa plata = 14 RON

Prin comparatie, ultima data la Kantina la Realitatea m-a costat (si n s-a comparat) astfel:
- Snitel de pui + catrofi taranesti + salata + chifla = 19 RON  X-(

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #166 : 24.Iun.2010, 07:24:21 p.m. »
La ce discutii stufoase si inutile poate duce un citat ce nici macar nu e relevant pentru tara noastra.  :-?

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #168 : 24.Iun.2010, 08:31:24 p.m. »
Zuper tare! Numai ca au niste retete  :happy: dar fac si niste fotografii...prea tari! B-)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline bogdanb

« Răspuns #169 : 25.Iun.2010, 12:04:33 a.m. »
Daca tot ati ajuns la chestii din astea, va recomand sursa mea de inspiratie: blogul lui Adi Hadean.
Nu stiu voi ce parere aveti, dar eu cand vad pozele lui mi se face foame instantaneu =))