Bibanii erau 2 bucati eviscerate intr-o caserola sigilata cumparate ieri de la Kaufland. După curățarea de solzi i-am frecat cu sare, piper și cimbru, le-am pus în burta o bucățică de unt și i-am asezat intr-o tava de sticlă termorezistenta în care turnasem în prealabil vreo 6 linguri de ulei de măsline. Am tăiat 6 rosii cherry în doua și le-am așezat printre pești inpreuna cu o duzina de capere dintr-un borcănel. Apoi la cuptor la 170 grade fără capac sau folie de aluminiu pentru 35-40 minute.
În paralel am fiert 10 minute un pliculeț de orez Uncle's Ben pe care l-am golit intr-un bol mai adânc peste care am presărat jumate de lingurita de curry și șofran (condimente din pliculete) si putin pătrunjel tăiat mărunt.
Am așezat peștii și orezul pe farfurii, după care am turnat deasupra cu o lingura sosul din tava. Timp de preparare: 1 ora.
A mers de minune cu un șpriț alb demisec.
Nevasta încântată, armonie în casa.😊
Update: mâine sunt
în ofertă de la Lidl.