Autor Subiect: Inlocuire lichid de racire  (Citit de 7391 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline BXXENL

Re: Inlocuire lichid de racire
« Răspuns #10 : 20.Sep.2011, 09:08:39 a.m. »
G-12 sau G-12+, astea sunt pe baza de etilen-glicol. G-11 parca e cu silicati? Eu te-as sfatui sa pui G-12+, este combatibil cu G-12 si G-11 si nu ar fi catastrofal daca nu ai scoate tot lichidul din motor.

Daca pui G-12 si tu ai G-11, se pot petrece tot felul de chestii nasoale, sa faca spuma antigelul, sa iti rugineasca motorul, etc.

Orice ai pune ar fi bine totusi sa faci o spalare cu apa si aer comprimat, sa iasa toooot din motor, si cand pui antigelul proaspat sa se pastreze mult mai bine si sa protejeze mai bine si mai mult.
  • SX4 1.5
Alex

Offline danker

« Răspuns #11 : 20.Sep.2011, 09:15:00 a.m. »
- Multumesc pentru sfaturi, oricum am de gand sa schimb tot lichidul si sa fac o spalare mai intai.  ;)
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline tdd70

• Full Member
  • Mesaje postate: 217
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #12 : 20.Sep.2011, 09:28:33 a.m. »

Orice ai pune ar fi bine totusi sa faci o spalare cu apa si aer comprimat, sa iasa toooot din motor, si cand pui antigelul proaspat sa se pastreze mult mai bine si sa protejeze mai bine si mai mult.

Daca scoti lichidul de racire si gasesti goange (mizerii) in el, atunci da, ar fi bine sa faci o spalare, dar ai grija cu ce speli. Apa de la robinet are multe minerale in ea, minerale care se depun pe radiator sau in motor. Ca d-aia se pune apa demineralizata (si nu apa de la robinet) in amestec cu antigelul, tocmai ca sa nu apara astfel de depuneri.

Sfatul meu: scoate lichidul vechi atat cat iese. Nu trebuie neaparat sa scoti si ultimul ml din cel vechi. Oricum cel nou trebuie amestecat cu apa demineralizata si ajungi tot la aceeasi concentratie. Motivul pentru care se schimba lichidul de racire este acela ca lichidul isi pierde din proprietati si ingheta la o temperatura mai mica decat cea recomandata (spre ex, la mine ajunsese sa inghete la -18 in loc de -36). Daca atunci cand scoti lichidul vechi gasesti mizerii in el, asta e semn ca ceva in neregula se intampla cu masina (cu motorul).

Nu dati cu pietre, este doar o parere a mea.
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 20.Sep.2011, 09:53:49 a.m. »
1. Stai linistit ca nu a micsorat nimeni radiatorul.
2. Nu poti scoate tot, tot lichidul, de pe tot traseul de racire doar din busonul radiatorului
1. Nu fi asa de sigur caci nu ai de unde sti lucrul asta.

2. Nu ai de unde sti ce si cum am facut eu. Nu am scos doar busonul de golire ci am scos ambele furtune (superior si inferior) de la radiator si am suflat pe ele iar masina a stat cu botul la vale.

Banuiesc ca 7,7L sint pt masinile exportate in zonele tropicale. Nu are nici un rost sa pui radiatoare extrem de mari in zonele cu temperaturi scazute.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian_r5

« Răspuns #14 : 20.Sep.2011, 11:01:34 a.m. »
Intotdeauna adevaru' e undeva la mijloc  >:D<

Spre comparatie motoarele de 1.5 si 1.6 "Hungary" respectiv 2.0 ... placerea interpretarii si tragerea concluziilor o las pe seama voastra  ;)

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 20.Sep.2011, 03:53:20 p.m. »
Intotdeauna adevaru' e undeva la mijloc  
Un 6,0L e mult mai aproape de adevar (5,5L) decit 7,7L.
Ni s-au dat niste manuale ca sa nu se spuna ca nu ne-au dotat. Ce scrie in ele insa .................. lasa de multe ori de dorit.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #16 : 20.Sep.2011, 03:56:21 p.m. »
Off-topic: asta mi-aduce aminte de un cantec vechi : "Cu paharul si cu litrul, c-asa bea Mitropolitul..." :D
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #17 : 21.Sep.2011, 09:40:03 a.m. »
Si inca o anomalie gasita de mine (nu stiu daca si la altii): in manual scrie ca trebuie sa punem antigel FARA silicati.
OK, am cautat peste tot antigel fara silicati insa era de culoare rosie. Am cautat si pe Google sa vad daca culoarea se potriveste pt antigelul fara silicati. Rezultatul a fost ca in Romania, antigelul fara silicati are culoarea rosie.
Intrebarea mea este: de ce eu am avut in motor antigel de culoare verde iar completarea lichidului de racire la service s-a facut cu aceeasi culoare ??? In Ungaria este diferit codul culorilor pt antigel fata de Romania ???

Offline BXXENL

« Răspuns #18 : 21.Sep.2011, 04:05:16 p.m. »
Si eu in masina am Verde, iar antigelul fara silicati cumparat a fost rosu(valvoline si aral). Cat timp e G12+ e ok, il poti amesteca si cu cel verde.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #19 : 21.Sep.2011, 09:02:02 p.m. »
Cat timp e G12+ e ok, il poti amesteca si cu cel verde.
Pe sticla mea de antigel nu scrie nimic despre "G"-ul respectiv ca ar fi 11 sau 12. Scrie doar ca este antigel cu etilglycol si cu inhibitori anticorodare.