Autor Subiect: New Swift Sport 2011  (Citit de 79942 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline XENON

• Full Member
  • Mesaje postate: 216
  • Gen: Bărbat
  • SWIFT 1.6 VVT Sport 3dr
Re: New Swift Sport 2011
« Răspuns #150 : 14.Sep.2014, 11:24:18 p.m. »
La mine consumul e mereu mai mare, mult mai mare, verific aproape la fiecare plin. Faza e ca mi se pare nu numai ca computerul a aratat in Gr un consum f apropiat de realitate, dar ca masina a si consumat mult mai bine. 7.4 la 150km/h constant nu a iesit niciodata. Cam pe la 8.5 iesea spre mare
You know that little thing in your head that keeps you from saying things you shouldn't? Yeah, I don't have one of those...

Offline cristidav

« Răspuns #151 : 15.Sep.2014, 12:38:24 a.m. »
SI SXul meu arata aceeasi eroare mereu. 1-1.3 l diferenta fata de CB. SI eu fac destul de des verificarea de la plin la plin si cam acolo e eroarea in RO. Inc an-am alimentat afara...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline XENON

• Full Member
« Răspuns #152 : 15.Sep.2014, 12:42:43 a.m. »
O sa refac plinul cu benzina tot CO100 de la BP, ca e ultima in drum in Gr, o sa traversez Bg in regim de mers similar cu cel din Ro si la Giurgiu vom vedea ce iese. Dar asta abia marti.
You know that little thing in your head that keeps you from saying things you shouldn't? Yeah, I don't have one of those...

Offline Muttley

« Răspuns #153 : 15.Sep.2014, 08:33:22 a.m. »
Da, consuma mai putin cu CO marit, motivul pentru care, mai mult din considerente economice, alimentez si eu cu 99 de la Petrom si 100 de la OMV (oricare-mi iese prima-n drum).
Dar diferenta de care spui tu, explicata prin calitatea benzinei, nu e plauzibila sub nicio forma, mai ales la un motor aspirat, parerea mea.

Apoi... corespondenta CB-real variaza intre limite extrem de largi, de la suprapunere perfecta pana la diferente de 2 litri. De exemplu in oras, cu cat traficul e mai greu, diferenta creste mult, iar extraurban, cu cat o omori mai tare (reprize, viteza), diferenta creste. Deci nu miza pe o regula acolo.
Poate ai mers cei 216km pe un traseu ce coboara dintr-o zona deluroasa spre nivelul marii, cu viteza legala, relativ subturat, samd.

Apoi, consumul la pompa fa-i-l pe distante mari, cat permite autonomia masinii, gen 4-5 sute km, nu pe 200. Pot surveni abateri mari intre cele 2 niveluri de maxim dintre cele 2 alimentari, care se pot estompa doar pe distante mari.
De exemplu, gatul dintre rezervor si aripa are (parca) vreo 2l la alta masina asemanatoare. Inchipuie-ti un pistol care declanseaza extrem de devreme la a 2-a alimentare, si altul foarte permisiv la prima, de-ti dai cu benzina pe slitu' pantalonilor. Faci consumul dupa 50km si constati ca masina a consumat... nimic. Se poate ;)
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline boga81

« Răspuns #154 : 15.Sep.2014, 10:13:16 a.m. »
Nush cum e in grecia, dar cu motorina de la omv din austria mergea sandelu de rupea si avea un consum mediu cu 1 l mai mic. Ciudat e ca mai multi prieteni mi-au spus ca in GR nu le tragea masina de la benzina de 95. Iar tu spui ca trage ok si consuma mai putin... Nebanuite sunt caile zeilor benzinei
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline XENON

• Full Member
« Răspuns #155 : 15.Sep.2014, 11:05:24 a.m. »
Cel mai tare ma oftic cand citeste omul doar pe sarite si dupa aia trage concluzii. :-)

1. @DanSSS: benzina extra 99 de la Petrom are CO100. Repet, in ciuda numelui, cauta fisa tehnica pe site-ul Petrom. Iar cu benzina cu cifra octanica peste 95 nu este normal sa iti consume mai putin, decat in cazul in care cea de 95 nu este 95 in realitate. Altfel, diferenta intre 95 si 100 este numai ca cea de 100 impiedica detonatia. Cauta si o sa intelegi si de ce spun ca se reduce automat avansul cand cifra octanica e mai mica. Dar ideea de baza este ca daca am folosi o benzina cu CO95 REALA si una cu CO100 REALA nu s-ar simti nicio diferenta nici la consum si nici la putere. Vorbim aici de harti de injectie de fabrica.
2. @boga81: am alimentat numai cu CO100.

Offline boga81

« Răspuns #156 : 15.Sep.2014, 11:14:20 a.m. »
:) am citit asta. Prietenii au alimentat doar cu 95, asa ca am zis ce-am stiut :) sunt curios care va fi urm tau consum cu benzina de gr
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline XENON

• Full Member
« Răspuns #157 : 15.Sep.2014, 11:18:41 a.m. »
Ah, ok, am inteles acum. Si eu astept.  :)

Offline Muttley

« Răspuns #158 : 15.Sep.2014, 02:22:07 p.m. »
Vrei sa spui ca ECU "de fabrica" nu stie CO mai mare de 95?
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Online Leutz

« Răspuns #159 : 16.Sep.2014, 10:54:19 a.m. »
In alte parti ale lumii 91 e de baza si ... culmea merg oamenii de rup  :D. aia cum or merge?

Eu ma gandesc ca or fi diferente in benchmark-uri sau stiu eu ce castiguri de performanta mai mult sau mai putin teoretice; insa pentru "urechea" prea putin sensibila a utilizatorului obisnuit, diferenta nu prea se simte decat la ... buzunar  :D.

Si cum lumea (con)duce masinile la sute de mii de km. in mod curent si fara emotii cu benzina cea mai ieftina, de ce as insista pe sortimentele mai scumpe ??!!
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019