Autor Subiect: New Swift Sport 2011  (Citit de 79946 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline XENON

• Full Member
  • Mesaje postate: 216
  • Gen: Bărbat
  • SWIFT 1.6 VVT Sport 3dr
Re: New Swift Sport 2011
« Răspuns #130 : 04.Sep.2014, 07:30:55 p.m. »
Stai linistit, ca nu m-am hotarat sa sa dau in orice conditii. Daca apare vreun pasionat doritor, discutam. Ca sa o pun pe Autovit si altele de genul, nu am chef. Sa ma intrebe unul si altul: "Da' de ce suna evacuarea asa tare?", "Da' de ce e talonul cauciucurilor asa de mic?", "Da' nu e prea joasa?", "Mergi la curse?", "Da' de ce o dai asa repede?", "Da' de ce nu are reviziile pe carte?"... NO THANKS!  :-))
You know that little thing in your head that keeps you from saying things you shouldn't? Yeah, I don't have one of those...

Offline ronfrown

« Răspuns #131 : 04.Sep.2014, 08:29:34 p.m. »
Am si eu zgomotul respectiv. De asemenea, am si un fel de bolborosit de plastic in fata in dreapta, mai bine nu pot sa-i spun, la trecerea cu viteza mica peste denivelari foarte fine si dese, foarte similar, dar nu am idee daca sunt legate. Cei de la Autonet au diagnosticat si reprodus "bolborositul", se reproduce ridicand treptat ambreiajul pe loc pana masina incepe sa trepideze, de unde inteleg ca e produs de vibratii rapide si nu foarte intense (daca dau intr-o groapa sau alta denivelare nu se aude nimic). Dupa ei ar fi de la un tampon motor care va fi inlocuit, a fost comandat si imi vor spune cand ajunge. Altceva eu nu am, nici prin bord nici la usi nici in alta parte.
Ce pot sa-ti spun eu, venind de la VW Polo: VW-ul (2007) a fost un tanc, nu am avut niciodata nici un defect sau zgomot cat de mic, am avut motorul 1.4 MPI. Totul functiona perfect in 2013 cand am vandut-o, fara nimic altceva decat revizii, distributie, placute, discuri etc. Insa, mi s-a parut o masina plictisitoare la condus si dupa un timp am dorit altceva. Swiftul nu-mi da aceeasi impresie de masina solida, cum zice si Xenon, insa caut orice ocazie sa fac un drum cu ea, si daca nu apare, o inventez. Pentru mine masina are un feeling deosebit, nu stiu daca e dat de greutatea scazuta sau altceva dar nu vreau turbo, nu vreau mai multa putere, nimic. Pentru asta ii voi tolera orice defect care nu ma impiedica sa o conduc si atata timp cat am garantia stau linistit.

Offline Muttley

« Răspuns #132 : 04.Sep.2014, 09:08:29 p.m. »
Inainte de a schimba tamponul motorului, scoate capacul cu joja de la vasul de spalator de faruri, vezi daca-i trece. Sau, mai simplu, goleste vasul (sau vasele...) de lichid. Face si la mine, si apare zgomotul cand fac plinul celor doua. Intuitia-mi spune c-ar balangani joja aia, da' nu-s sigur-sigur. Cert e ca nu face cu vasul/vasele goale ;)
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline ronfrown

« Răspuns #133 : 04.Sep.2014, 09:12:16 p.m. »
Merci, incerc maine. :happy:

Offline XENON

• Full Member
« Răspuns #134 : 04.Sep.2014, 09:29:12 p.m. »
Confirm ca am si eu bolborositul ala, pare ca ar fi un scut din plastic desprins, iti garantez ca l-am sesizat din prima zi, in aceleasi conditii descrise de tine. Parerea mea este sa il ignori si sa nu schimbi nimic. Daca un rulment de presiune ar putea fi defect de nou, ma indoiesc ca si un tampon de motor ar putea fi.
You know that little thing in your head that keeps you from saying things you shouldn't? Yeah, I don't have one of those...

Offline Muttley

« Răspuns #135 : 04.Sep.2014, 09:51:04 p.m. »
Ma bucur sa vad ca ronfrown e incantat de masina. Insufla optimism.

Xenoane, ar fi bine sa fie rulmentul de presiune, da' mi-e teama ca e ceva puuutin mai delicat si mult mai naspa :D
« Ultima Modificare: 04.Sep.2014, 10:05:28 p.m. de DanSSS »

Offline XENON

• Full Member
« Răspuns #136 : 04.Sep.2014, 10:16:44 p.m. »
Este sigur rulmentul si iti spun si de ce. Zgomotul dispare imediat cum ciupesti pedala de ambreiaj, fara sa ajungi la punctul de debreiere. Daca era ceva din cutie ar fi disparut zgomotul mai in adancimea cursei pedalei. Asta mi-au spus mai multi oameni care se pricep si este foarte logic. Repet, am patit asta cu rulmentul unui kit de ambreiaj pe care l-am montat chiar eu pe Aygo. A facut asa de nou. Oricum, apare clar numai dupa forja, si in special cand e cald afara.

Offline Muttley

« Răspuns #137 : 04.Sep.2014, 10:33:40 p.m. »
Eu stiam ca rulmentul ala-i absolut inert fara apasarea pedalei, da' poate nu stiu bine.
Sper sa fie cum spui, c-ar insemna ca nu trebuie intrat in CV.

Offline XENON

• Full Member
« Răspuns #138 : 04.Sep.2014, 10:45:59 p.m. »
E inert in sensul ca nu il roteste nimic, DAR, cand se incalzeste cresc tolerantele, presupun ca intre arborele primar si interiorul rulmentului si in felul asta toate vibratiile motorului (si ai vazut ca motorul asta cam vibreaza din cauza tampoanelor dure, ca nah, masina sport) se transmit in rulment si asa apare zanganitul ala. Cel putin in teorie.  :)

Offline Muttley

« Răspuns #139 : 04.Sep.2014, 10:49:25 p.m. »
Verific maine dimineata.

Ipoteze:
1) daca e rulment din cutie, ca sa taca trebuie decuplat complet motorul prin apasare la capat;
2) daca doar sprijinind usor rulmentul de diafragma zgomotul dispare, atunci e cum zici tu.

Revin :)
« Ultima Modificare: 04.Sep.2014, 10:54:26 p.m. de DanSSS »