Autor Subiect: Cauciucuri de iarna? Care sunt cele mai bune?  (Citit de 25649 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Gen: Bărbat
  • Suzeta Splash 1,2
Re: Cauciucuri de iarna? Care sunt cele mai bune?
« Răspuns #10 : 01.Sep.2011, 10:56:49 a.m. »
Folosesc de trei ani non stop cauciucuri de iarna Tigar - cred ca este un brand a lui Michelin - multumit deplin din punct de vedere al aderentei, profilului desenat si uzura.
Dimensiuni standard ptr. Splash, 165/14 cu tot cu montaj si echilibrat a fost pana in 600 lei
Ca minus notez zgomotul la rulare, dar pot trai cu el.

Offline miocrl

« Răspuns #11 : 01.Sep.2011, 11:10:45 a.m. »
dar stiti ca nu e obligatoriu sa ai cauciucuri de iarna nu?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 01.Sep.2011, 11:12:09 a.m. »
Asa e, numai sa nu te prinda fara ele pe zapada sau polei.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #13 : 01.Sep.2011, 11:23:17 a.m. »
dar stiti ca nu e obligatoriu sa ai cauciucuri de iarna nu?

nici masina nu e obligatoriu sa ai...

Offline Primitivus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
« Răspuns #14 : 01.Sep.2011, 12:30:41 p.m. »
Eu am auzit ca daca nu ai cauciucuri de iarna din noiembrie risti sa iei amenda, indiferent daca e zapada sau nu. In fine... Oricum trebuie sa le iau. Ce parere aveti de bridgestone (sper ca am scris corect...)? La suzuki mi le-am oferit cu 350 Ron, iar pe net sunt cu 280Ron. Inca nu m-am decis, dar saptamana viitoare o sa merg sa-mi cumpar. N-am ce face... Daca mai aveti pareri, sfaturi, orice le primesc cu placere... Sunt cam afon la orice tip de mecanica (recunosc)... :dknw:

Offline bisti

« Răspuns #15 : 01.Sep.2011, 12:39:14 p.m. »
Nu va luati dupa TV sau RADIO sau alti dobitoci !

2. Punctul 28 al alineatului (1) al articolului 102 se modifică i va avea următorul cuprins:
3. „28. conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheată sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone i al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe rotile axei/axelor de tracţiune i/sau fără a avea montate pe aceste roţi lanuri sau alte echipamente antiderapante omologate”.
4. La articolul 112, după litera h) a alineatului (1) se introduce o nouă literă, lit. h1), cu următorul cuprins:
”h1) autovehiculul nu este dotat, la circulaia pe drumurile publice acoperite cu
zăpadă, gheaă sau polei, cu anvelope de iarnă, iar autovehiculul de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone i autovehiculul de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, nu sunt echipate cu anvelope de iarnă pe roile axei/axelor de tracţiune i/sau nu au montate pe aceste roţi lanuri sau alte echipamente antiderapante omologate”;

Legea spune CLAR !

"conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheată sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă"

deci NU E OBLIGATORIU SA LE AI DACA E DRUM USCAT !

Offline Daniel42

« Răspuns #16 : 01.Sep.2011, 08:46:51 p.m. »
Chestia asta cu anvelopele de iarna nu trebuie sa creeze intrebari daca totusi ai ceva parere de rau pentru viata ta , indiferent daca ei precizeaza sau nu in vreo lege . Acum pentru intrebator cred ca , anvelopele cele mai bune nu sunt neaparat cele mai scumpe . Cu toate ca este si zicala aia care zice ca si pretul spune ceva . Dar eu ramin la ideea ca daca anvelopa are o configuratie la profil adinca si este produsa mai recent nu trebuie sa-ti faci griji vreo 4-5 ani . Apoi depinde cit mergi cu ea si cum o intretii si o depozitezi primavara . Eu am o pereche de 4 Barum si acum intra in a treia iarna . Primavara le spal frumos cu jenti cu tot , le dau pe cauciuc cu glicerina citrica care mentine calitatea cauciucului si le expediez in beci la subsolul blocului . Anul trecut le-am plimbat destul de mult iarna prin Ungaria si pe la noi la vreo 4 drumuri lungi si am fost multumit de ele . Nu le-am testat pe polei , dar pe ploaie si zapada merg bine . Cred ca au fost 200lei bucata prin 2009 .
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline BXXENL

« Răspuns #17 : 01.Sep.2011, 09:06:14 p.m. »
Cam cata zapada/gheata/polei trebuie sa fie pe sosea pana iti iei amenda? Un petic langa masina de politie? 30% din drum? Niste polei la umbra copacilor? Un pic de gheata pe pod?

Ce le mai place sa dea legi ambigue, interpretabile ... Aia amarati sa plateasca, si aia smecheri sa aibe portite.

Eu nici nu ma gandesc sa plec la drum fara cauciucuri de iarna, la fel cum nu mi-ar da prin cap sa plec iarna incaltat in slapi sau sandale...daca tii la viata ta, te echipezi corespunzator.  Legile astea sunt doar ca sa fie, sa isi justifice ei salariile.

Si on topic: Am folosit barum polaris, semperit winter grip, si lassa snoways. Preturi mici, dar s-au descurcat onorabil. Parca lassa mai bine decat celelalte 2. Am mai folosit si unele all seasons, marix ecology, 75 ron noi, din practiker (resapate), care s-au comportat cam slabut, dar cu siguranta mai bine decat unele de vara.

Pe SX4 am unele resapate Scop MIVA, profil de tractor pe ele, s-au descurcat foarte bine asta iarna, desi n-am prea prins zapada cu ele. Dar in afara de faptul ca sunt f moi si pe asfalt trebuie sa merg cu 90 in loc de 110 ca sa am performante similare, sunt foarte ok, nu sunt zgomotoase, nu s-au uzat vizibi, si directia culmea e mai usoara decat cu premium contact-urile cu care a venit din fabrica.
« Ultima Modificare: 01.Sep.2011, 09:13:57 p.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

Offline bisti

« Răspuns #18 : 02.Sep.2011, 09:58:48 a.m. »
Legea este proasta, ca majoritatea legilor in Romania.
Insa, ca sa imbinam utilul cu placutul, nu se scrie nicaieri cat trebuie sa fie profilul minim pentru a putea circula cu cauciucuri de iarna (pentru vara e altceva).
Asa ca, orice SH de maxim 1 an sau resapat isi va face treaba fara probleme, mai ales daca nu se iese din localitate.

Din experienta anilor trecuti, pot spune ca zapada nu rezista mai mult de 1 zi in Bucuresti, pe arterele importante sau centrale. Asa ca, daca nu te prinde zapada pe drum, ai toate sansele sa prinzi primavara fara sa mergi pe zapada sau polei.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #19 : 02.Sep.2011, 10:04:07 a.m. »
Este adevarat , dar tot asa o secunda de neatentie poate provoca o tamponare si daca nu ai gume de iarna ...firma de asigurari sau policia te-a ars.
Go Terios!!!:)