Autor Subiect: Amortizoare spate cu urme de ulei  (Citit de 28896 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Amortizoare spate cu urme de ulei
« Răspuns #60 : 14.Nov.2013, 02:06:17 p.m. »
am mai citit pe aici la niste amortizoare mai peformante,

Care?! Unde?!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline shogunu65

« Răspuns #61 : 14.Nov.2013, 02:08:29 p.m. »
discutia a mai fost, pe site de piese nu se gaseste decat amortizorul original pentru 4x4 (se specifica "pentru vehicule cu garda la sol marita"). Nu cred ca e ok sa pui alt tip, ma gandesc ca au pus si alte arcuri decat pe varianta "fara garda la sol marita"  :(

eu abia la 23,000 le am vazut ca au curs pe cele de pe spate. Dar pot spune ca nu am menajat masina. Are un an dar a vazut forestiere si drumuri de pamant destule. Din mai si pana acum am mers cam de 2 ori pe luna la pescuit. Cine stie cum sunt drumurile pe langa Dunare in zona Giurgiu - Oltenita intelege ce vreau sa spun :D

Offline cristidav

« Răspuns #62 : 14.Nov.2013, 02:19:27 p.m. »
Nici eu n-am menajat-o, din cei 10.000 km de pana acum, baga mana in foc ca 2.000 sunt facuti exclusiv pe drumuri proaste de munte, cu pietris, denivelari si pietre iesite din pamant. Dar asta nu inseamna ca au o scuza sa cedeze atat de rapid... :-S
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Laurentiu

« Răspuns #63 : 14.Nov.2013, 08:10:13 p.m. »
... 2.000 sunt facuti exclusiv pe drumuri proaste de munte, cu pietris, denivelari si pietre iesite din pamant. Dar asta nu inseamna ca au o scuza sa cedeze atat de rapid... :-S
Masina asta NU este facuta pt Off Road fie el si chiar usor. Este o masina de oras iar 4x4 e doar pt a te scoate dintr-un drum putin inzapezit, dintro gropita cu ceva noroi sau dintr-o situatie putin mai dificila..
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristidav

« Răspuns #64 : 14.Nov.2013, 08:32:21 p.m. »
Eh na :)
Sunt drumuri pe care m-am intalnit cu multe golfuri, dacii & CO ;)

Offline NicNic

« Răspuns #65 : 14.Nov.2013, 10:34:17 p.m. »
Masina asta NU este facuta pt Off Road fie el si chiar usor. Este o masina de oras iar 4x4 e doar pt a te scoate dintr-un drum putin inzapezit, dintro gropita cu ceva noroi sau dintr-o situatie putin mai dificila..

Unde scrie ca trebuie ca e masina doar de oras?
Problema pe care o intrevad este legata de fiabilitatea in cazul exploatarii masinii pe drumuri "mai putin amenajate" (a se citi "din Romania").
Nu este normal ca o masina gen Logan (mai ieftina!) sa aibe o fiabilitate mai mare in aceleasi conditii de exploatare, si la un pret mai mic!

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cristidav

« Răspuns #66 : 14.Nov.2013, 10:42:45 p.m. »
Aici chiar ne-ai lovit, NicNic. Loganul tatalui meu nu a avut asemenea probleme de fabricatie la piese in cei 7 ani de cand il are.

Nu ma intelegeti gresit, imi iubesc masina mai ca pe sotie, ca, fiecare in felul ei, a fost prima pentru mine, dar asta nu inseamna ca ma retine ceva sa imi iau o Dacie data viitoare (la drumurile noastre, mai conteaza ce e, dupa experienta mea pana acum cu Suzuki ?)

Offline Laurentiu

« Răspuns #67 : 15.Nov.2013, 09:33:22 a.m. »
Problema pe care o intrevad este legata de fiabilitatea in cazul exploatarii masinii pe drumuri "mai putin amenajate" (a se citi "din Romania").
  :)  Oare de ce pt Romania se recomanda ca masinile fabricate pe oriunde in lume sa fie echipate cu setul "drumuri grele" ?

In ceea ce priveste intilnirea cu golfuri & CO (exclus Daciile) pe drumuri neamenajate este accidentala. Nu cred ca cine si-a luat o masina noua (WV Golf) sau cistiga banul destul de greu e hotarit sa faca mii de km cu ea pe drumuri desfundate, forestiere etc numai ca sa-i vada fiabilitatea.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline cristidav

« Răspuns #68 : 15.Nov.2013, 01:18:20 p.m. »
Dar nici sa-mi iau masina ca sa ma duca la munte,e drept, noua fiindca mi-am permis, iar eu sa ma opresc cu ea unde se gată ( :P ) asfaltul. Va asigur ca nu-s singurul care bate asa drumuri.
S, evident, oraseanul care si-a luat Golfuletul 5 sau 6 cu siguranta nu si l-a luat sa mearga la munte, cum mi-am luat eu masina cu garda mai mare decat masinile de oras, ci si-a luat-o ca sa se dea mare pe la malluri.

Cat despre intalnirea cu Dacii Logan pe astfel de drumuri, no comment. Daca Dacia (deh, cica Suzuki net superioara la fiabilitate) merge pe asa drumuri (desi nu garantez ca n-au si ei probleme), nu vad de ce n-as merge eu.
« Ultima Modificare: 15.Nov.2013, 01:20:21 p.m. de cristidav »

Offline Laurentiu

« Răspuns #69 : 15.Nov.2013, 07:17:15 p.m. »
Dar nici sa-mi iau masina ca sa ma duca la munte,e drept, noua fiindca mi-am permis, iar eu sa ma opresc cu ea unde se gată ( :P ) asfaltul. Va asigur ca nu-s singurul care bate asa drumuri.
Nu ma intelege gresit. Una e sa mergi cu grija de citeva ori in excursii si alta e sa faci o obisnuinta din a face mereu off road.

Acum citiva ani am fost la Plaiu(l) Foii. Ca am facut drumul Zarnesti - Plaiu Foii ca sa ajung unde aveam nevoie, n-a fost o problema insa cind am fost nevoit sa-l mai fac o data in plus, mi s-a cam pus pe inima.
  • Suzuki SX4