Autor Subiect: Amortizoare spate cu urme de ulei  (Citit de 28894 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Amortizoare spate cu urme de ulei
« Răspuns #100 : 22.Aug.2014, 06:58:08 p.m. »
in afara de balansul dat de curbe si tiruri care trec in viteza, daca ai folosi amortizoare cu eficienta scazuta ?
Daca ai face un studiu (vizual) pe o shareta [ȘARÉTA ~e f. Trăsură înaltă și neacoperită, cu două roți, (suspensie doar cu arcuri foi sau elicoidale) trasă, de obicei, de un singur cal; cabrioletă; brișcă. /<fr. charrette], ai vedea imediat diferentele.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #101 : 20.Apr.2015, 06:18:17 p.m. »
Se dă : amortizoare spate KYB Kayaba înlocuite cu un an în urmă, plimbate elegant cca 20 mii km.
Fenomen constatat: urme de ulei pe corpul amortizorului până aproape de abțibildul roșu (care arată impecabil) cu numele producătorului.
Ce-i de făcut ?! Dacă mașina va mai fi în folosința mea la momentul necesității stringente de a înlocui  amortizoarele, voi experimenta alt brand. Știu că KYB este pe val dar nu subestimez economiile emergente ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline cristidav

« Răspuns #102 : 20.Apr.2015, 07:33:21 p.m. »
Eu am ajuns la concluzia ca, daca amortizoarele isi factreaba excelent, nu le schimb doar pentru urme de ulei...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #103 : 20.Apr.2015, 08:24:49 p.m. »
Eu am ajuns la concluzia ca, daca amortizoarele isi factreaba excelent, nu le schimb doar pentru urme de ulei...

Păi nu mă grăbesc să le înlocuiesc dar au izbucnit în lacrimi cam devreme și fără un motiv bine întemeiat ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline cristidav

« Răspuns #104 : 20.Apr.2015, 08:40:51 p.m. »
Ale mele erau in lacrimi dupa primii 500 km, asa ca al tau e un caz fericit :-)) Am deja 23.000 km cu ele, dar in fractiunea de secunda dupa iesirea din denivelare masina nu mai balangane 1 mm. De-asta am decis sa le tin :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )